12. kolo OP - sezóna 2011 / 2012

Zpět

HC Nedvědice - SK Mostiště  2:7 (1:2;1:3;0:2)
Čermák, Štarha - Pokorný 2, Svoboda, Krejčí, Slavík, Solař, Václav Krejčí, vyloučení 4:6, hráno na ZS v Nedvědici.
První třetina byla vyrovnaná, ale hosté ji vyhráli v poměru 1:2. V druhé třetině byl už hokej vyhrocený, a proto docházelo i k menším potyčkám. Třetí třetinu Nedvědice odehrála z posledních sil, proto ji prohrála 0:2.

TJ Náměšť nad Oslavou - HC Veverská Bítýška 6:9 (3:1;2:2;1:6)
Pejchal 2, Staněk, Kejda, Špiřík, Fiala, asistence Oberreiter, Špaček, Kejda, Bauer, Němec - Milan Hartl 2, Václav Živný 2, Němčanovský, Petr Hartl, Přemysl Živný, Slanina, Jaroš, asistence Píša 2, Václav Živný, Němčanovský 2, Žofka 2, rozhodčí Fiksa, Štěpánek - Lainka, Jirčík, 140 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.
Odložené utkání 12. kola začalo svižným tempem, útoky se střídaly na obou stranách. Hostům se podařilo už ve třetí minutě vstřelit vedoucí branku a zdálo se, že budou mít v dalším průběhu utkání navrch. Domácí však zvýšeným úsilím od sedmé do jedenácté minuty třemi brankami otočili výsledek a do kabin po první třetině odcházeli spokojeni. Od začátku druhé třetiny obě mužstva předváděla hokej, který se musel přítomným divákům rozhodně líbit. Nasazení obou mužstev bylo velké, a až do 32. minuty se ani jednomu hráči z obou mužstev nepodařilo skórovat. Až ve 33. minutě se zvedli domácí a v rozmezí pěti minut dvěma brankami zvýšili svůj náskok a do kabin odešli s tím, že utkání je prakticky rozhodnuto. Je třeba říci, že domácí svým výkonem v průběhu druhé třetiny převyšovali svého soupeře a byli tím lepším mužstvem na ledové ploše. Ve třetí třetině se zpočátku obraz hry neměnil, hrál se opět oboustranně rychlý a útočný hokej s velkým nasazením. Hostům se sice podařilo ve 42. minutě snížit, přesto by si do 51. minuty nikdo z přítomných nevsadil na skutečnost, že by domácí mužstvo mohlo prohrát. Ale nečekané a se stalo skutkem. Od 52. minuty se domácí svou nedisciplinovaností a zbytečnými fauly, kdy museli hrát několik minut v oslabení pět na tři, jednoznačně připravili o výhru. Hosté totiž této skutečnosti dokázali beze zbytku využít a pěti brankami zvrátili stav utkání a strhli důležité vítězství na svou stranu, neboˇtak získali reálnou šanci obsadit v konečném hodnocení OP druhé místo. Nezbývá, než za tento heroický výkon soupeři z Veverské Bítýšky pogratulovat.

HLC Bulldogs Brno - Tatran Hrušky 6:2 (1:0;0:2;5:0)
Houdek 2, Buček, Nešpůrek 2, Irein, asistence Buček 2, Jirásek, Pospíchal 2, Pilný, Machala - Laichman, Šmerda, asistence Uher, Holoubek Roman, vyloučení 11:9, využití 0:1, TS na obou stranách proměnili pouze domácí, rozhodčí Scheiner, Trmač, 10 diváků, hráno na ZS v Boskovicích.
Zápas začal v rychlém tempu. I když na straně hostí bylo vyloučeno šest hráčů za malé tresty, domácí mužstvo těchto početních výhod nevyužilo, ani při výhodě pěti proti třem. První gól se domácím podařilo vstřelit až v 17. min. a za tohoto stavu skončila první třetina. Hned ve druhé minutě druhé třetiny hosté využili přesilovou hru, vyrovnali a ještě zvýšili vedení na 2:1. Domácí vstoupili do poslední třetiny s odhodláním tento stav změnit. Nařízené trestné střílení ve 44. min zápasu domácí využili a srovnali na 2:2. Toto vyrovnání mužstvo nastartovalo a v zápětí vstřelili vítěznou branku. Přesto že domácí v této třetině hráli 12 min. jen ve čtyřech hráčích a z toho dvě minuty jen ve třech, soupeř tuto šanci nevyužil, neproměnil ani trestné střílení v 53. minutě, naopak domácí se vyhecovali a vstřelili další tři branky. Tento zápas byl pohledný, rychlý a vyrovnaný. I když na obou stranách bylo vyloučeno hodně hráčů, jednalo se jen o malé tresty, které k souboji dvou herně kvalitních družstev patří.

HC Zastávka - SK Minerva Boskovice B. 0:5 (0:0;0:3;0:2)
za hosty Tlamka 3, Ježek, Vondál, asistence Hasoň 2, Tlamka, Čupr, vyloučení 5:5, rozhodčí Pekárek - Maloušek, Lainka, 21 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Utkání bylo v první třetině vyrovnané a obě mužstva vyčkávaly na chybu soupeře. Větší trpělivost měli hosté a ve druhé třetině třemi góly v podstatě utkání rozhodli. Domácí byli odhodláni ve třetí třetině zápas otočit, ale obrat se jim nepodařil a to především z důvodu častých vyloučení. Hosté si naopak výsledek pojistili ještě dvěma góly a tak si zaslouženě odváží oba body.

HC Spartak Velká Bíteš B - HC RH Centrum Brno 3:3 (3:0;0:3;0:0)
Budín, Dočkal, Koukola, asistence Holík, Pohl, Rozmahel - Martin Kerbler 2, Leopold Kerbler, asistence Stanček 3, vyloučení 7:10, využití 1:2, rozhodčí Štětina, Procházka, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Zápas začal velmi opatrně, ani jedno z mužstev se do větších šancí nedostávalo. V polovině první třetiny získali domácí díky dobrému bruslení mírnou převahu, kterou dokázali šťastně proměnit ve vedoucí branku. Jako by je tento úspěch správně namotivoval a už o dvě minuty později přidal domácí Dočkal z přesilové hry druhou branku. Hosté se vrhli do útoku, jenže domácí z protiútoku přidali třetí branku. Po první třetině tak domácí nečekaně vedli o tři branky. Druhá třetina začala tlakem hostů, ovšem výborného domácího brankáře překonat nedokázali. Až v polovině zápasu hosté proměnili první přesilovou hru, když se do prázdné branky trefil Leopold Kerbler. Druhou přesilovku proměnili o čtyři minuty později, a když dvě minuty před koncem druhé třetiny vyrovnal svojí druhou brankou v zápase Martin Kerbler, jen málokdo věřil v úspěch domácích hráčů. Třetí třetina začala opět tlakem hostů, v cestě za vítězstvím jim ovšem stál výborný brankář a obětavost domácích hráčů, kteří toužili po dalším domácím úspěchu. Pět minut před koncem měli domácí dokonce stoprocentní šanci na to, aby zvrátili vývoj utkání na svoji stranu, ovšem ani kanonýr Pohl, který se zbavil dvou hráčů včetně brankáře, netrefil odkrytou branku hostů. Přes velký závěrečný tlak hosté vítěznou branku vstřelit nedokázali a hlavně díky famózně chytajícímu brankáři Škodovi domácí získali nad velkým favoritem celé soutěže cenný bod.

TJ Šerkovice - HC Sokol Křižanov 4:3 (0:0;3:2;1:1)
Schramek 2, Víšek, Šebela, asistence E. Fligl, Topalov, Moučka - Aleš Komínek 2, Malý, asistence Bílovský, Pavelka, Malý, D. Komínek, Hudeček, vyloučení 3:5, využití 1:0, v oslabení 1:0, 40 diváků, rozhodčí Jirčík, Fiksa, hráno v sobotu 7. ledna 2012 na ZS v Nedvědici.
"Anglický" týden hokejisté Šerkovic zvládli. Ve středu v dohrávce porazili Nedvědici 4:3 a v sobotu stejným poměrem i Křižanov. Obě vítězství byla zasloužená, i když nejtěsnějším možným rozdílem, na vině je totiž slabá střelecká produktivita. Také v tomto zápase měli mnohem víc možností ke skórování, než hosté. Nutno ovšem podotknout, že hráči Křižanova byli těžším soupeřem, než Nedvědice. Lépe bruslili a tlačili se do zakončení. Pokud se už Šerkovice dostaly do dvoubrankového vedení, hráči Křižanova relativně rychle snížili a stále hrozili vyrovnáním. Jejich závěrečná power-play už změnu skóre nepřinesla.