13. kolo OP - sezóna 2011 / 2012

Zpět

HC Nedvědice - HC Sokol Křižanov 1:5 (1:4;0:1;0:0)
P. Krejčí, asistence Štarha, R. Krejčí - Aleš Komínek, David Komínek, Pavelka, Husák, Krátký, asistence Pavelka 2, Veselý, Aleš Komínek Pavelka, vyloučení 3:12, hráno na ZS v Nedvědici.
Hosté do zápasu vlétli s vervou a během 10 minut nastříleli tři góly. Domácím se podařilo alespoň snížit stav na 1:3, ale hosté v posledních minutách třetiny svůj náskok navýšili na 1:4. Druhá třetina byla opět lepší pro hosty, kteří přidali další gól. Ve třetí třetině se už stav nezměnil a konečný stav zápasu zůstal 1:5.

TJ Šerkovice - HC Spartak Velká Bíteš B 1:4 (1:1;0:2;0:1)
Moučka - Budín, Pohl, Rozmahel, Dočkal, asistence Pohl 2, Horák, vyloučení: 5:5 + TS proti hostům (proměněno), využití 0:1, v oslabení 0:1, 65 diváků, rozhodčí Sysel, Jíra, hráno na ZS v Nedvědici.
K utkání se nedostavil druhý delegovaný rozhodčí a tak po dohodě obou týmů a rozhodčího nastoupil rozhodčí z řad diváků. Domácí hrající na tři kompletní pětky, se do bítešských obuli hned od začátku a z počátečního tlaku vytěžili první branku z hole Moučky, který proměnil trestné střílení, nařízené za jeho sražení v samostatném nájezdu. Další góly však už do sítě skvělého Škody nepadly, naopak hosté výborným bruslením a napadáním vyrovnali hru a odměnou jim byla vyrovnávací branka v poslední minutě úvodní části. V dalším průběhu utkání byla hra velice vyrovnaná, hra se přelévala od branky k brance a minimálně se přerušovalo. Šťastnější byli hosté, kteří některé ze svých šancí proměnili, kdežto domácí opět jako v posledních třech zápasech spálili, co se dalo. Rozhodující gól padl hned v úvodu poslední třetiny, kdy hokejisté Bíteše využili přesilovku. I když se Šerkovice tlačily do zakončení a snahu o vyrovnání jim nelze upřít, "umřely" na neproměňování šancí.

HC RH Centrum Brno - SK Minerva Boskovice B 10:3 (4:0;3:2;3:1)
Kopa 2, Stanček 2, Špaček 2, Martin Kerbler, Vykouřil, Sochor, Šetek, asistence Stanček 4, Martin Kerbler 2, Šetek, 2, Špaček 2, Sochorec, Zavřel, Kopa - Konečný, Hruška, Krejčíř, asistence Hrbáček 2, Soldán, Žáček, vyloučení 4:9, navíc Soldán (Boskovice) 10 minut OT změněn na 20 minut OK z a svévolné opuštění TL, využití 1:2, TS 2:1 - využití 1:1, rozhodčí Staněk - Černý, Kříž, hráno na v hale DM V Brně.
Pro toto utkání hosté dali dohromady s obtížemi dvě pětky, možná i z tohoto důvodu se vše odehrávalo většinou v útočném pásmu domácích. Snad jen obrovská střelecká nemohoucnost a dobře postavené tyče boskovické branky zabránily rekordnímu výsledku. I přes hrozivě vypadající skóre je třeba hosty pochválit za bojovnost po celé utkání.

HLC Bulldogs Brno - HC Zastávka 4:5 (1:3;2:1;1:1)
Irein, Němec, Šebor, Marčík, asistence Houdek, Buček, Marčík, Němec - Richard Kubiš 4, Fišer, asistence Fišer 3, Gejdoš, Benedikt, vyloučení 8:8, využití 1:1, rozhodčí Tanenberger, Scheiner, 20 diváků, hráno na ZS v Boskovicích.
Domácí hned v první minutě dostali možnost hrát čtyřminutovou přesilovku, kterou využili ke vstřelení úvodní branky. Hosté ale svou agresivní hrou dokázali do konce třetiny stav otočit na 1:3. Ve druhé třetině domácí zpřesnili kombinaci, vyrovnali na 3:3, ale soupeř si jednou brankou zajistil odchod do šatny s jednobrankovým vedením. V závěrečné třetině domácí stupňovali tlak, srovnali skóre a chtěli utkání dovézt k vítězství. Jenže nekázeň jednoho z domácích hráčů a zbytečný útočný faul v soupeřově třetině poslal domácí do čtyř na čtyři minuty. Oslabení stálo domácí dost sil, tlak se vytratil a hosté střelou od modré ukončili utkání ve svůj prospěch 4:5. Domácím už nepomohla ani závěrečná power-play.

Tatran Hrušky - TJ Náměšť n. Osl 5:10 (1:3;2:2;2:5)
M. Šmerda, Palát, Hausner, Bartošek, V. Laichman, asistence Uher 2, M. Šmerda, V. Laichman - Kejda 4, Oberaiterr 2, Čada, Rous, Fiala, Toth asistence Kalhotka 2, Staněk 2, Bauer 2, Oberaiterr, Fiala, Němec, Toth, vyloučení 4:5, 40 diváků, hráno na ZS ve Vyškově.
Hrálo se pěkné, rychlé a slušné utkání. Po druhé třetině se zdálo, že domácí uhrají docela slušný výsledek, ale hostům se na začátku třetí třetiny podařilo vstřelit čtyři branky a naděje byla pryč.

HC Veverská Bitýška - SK Mostiště  7:2 (4:0;1:1;2:1)
Petr Hakl 2, Žofka, Slanina, Píša, Vacek, Václav Živný, asistence Konečný 3, Vacek 2, Němčanovský, Sokolovskij, Přemysl Živný, Petr Hakl, Skalník - Krejčí Vojtěch, Syrový, asistence Slavík, Svoboda, vyloučení 5:5, využití 2:1, rozhodčí Mahel - P. Lisa, Pohl, 50 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Domácí hned od úvodního bully zatlačili soupeře do hluboké defenzivy a bylo jen otázkou času, kdy začnou padat branky. O svém přesvědčivém vítězství rozhodli mezi 12. a 15. minutou, kdy hned čtyřikrát překonali hostujícího gólmana. Od druhé třetiny se hra částečně vyrovnala, ale více brankových příležitostí měli stále domácí a když se jim alespoň některé z nich podařilo proměnit, zaslouženě si připsali další dva body do tabulky OP.