14. kolo OP - sezóna 2011 / 2012

Zpět

HC Nedvědice - HC Veverská Bitýška 1:2 (1:1;0:1;---)
Jan Pospíšil - Sokolovskij, Píša, vyloučení 3:4, hráno na ZS v Nedvědici.
V první třetině šli do vedení domácí po menší chybě hostů, ale vzápětí hosté vyrovnali. Ve druhé třetině vstřelili branku už jen hosté a v čase 31:22 byl zápas ukončen pro nepřízeň počasí - husté sněžení. STK se za účasti předsedy KR (současně hlavního rozhodčího tohoto utkání) operativně sešla hned po obdržení výsledku, a vzhledem k tomu, že byla v utkání odehrána více než polovina hracího času, rozhodla o ponechání výsledku, dosaženého na hřišti.

SK Mostiště  - Tatran Hrušky 6:4 (3:1;3:2;0:1)
Solař 2, Vojta Krejčí 2, Syrový, Novák, asistence Pokorný 3, Václav Krejčí st.), Mejzlík 2, Toman, Solař - Jakub Laichman, Marek Šmerda, Roman Holoubek, Václav Laichman, asistence Václav Laichman, Uher, Gzela, Roman Holoubek, vyloučeni 3:3, využití 0:2, 70 diváků, rozhodčí Pekárek - Maloušek, Rous, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Hosté měli v první třetině více ze hry a vypracovali si řadu šancí, jenže góly stříleli domácí. Hruškám se ještě do poloviny utkání podařilo snížit na 4:3, ale to už bylo pro mostišťské dostatečným varováním. Znovu zabrali, ještě ve druhé třetině odskočili na rozdíl tří branek a vítězství si už pohlídali.

TJ Náměšť n. Osl - HC Zastávka 12:1 (4:0;3:0;5:1)
Špiřík 3, Tóth 3, Pejchal 3,, Kejda, Staněk, Fiala, asistence Fiala 3, Kejda 3 Staněk 2, Špiřík, Bauer, Kalhotka. Rous, Němec, Sázavský - Rous, asistence Bartoněk, Malý, rozhodčí Kopeček - P. Lisa, Lainka, hráno na ZS v Náměšti n. Osl.
Hosté přijeli jen s jedenácti hráči a v průměrném utkáníé nestačili na výkon domácích. Šance na zkorigování výsledku hosté určitě měli, ale v tom jim zabránil dobře chytající brankář domácích Vrbka.

HLC Bulldogs Brno - HC RH Centrum Brno 1:4 (0:3;0:1,1:0)
Houdek, asistence Pospíchal - Šetek 2, Leopold Kerbl 2, asistence Martin Kerbl 3, Růžička, Zavřel, vyloučení 9:5, využití 0:2, 15 diváků, rozhodčí Tanenberger, Trmač, hráno na ZS v Boskovicích.
Domácímu týmu se v úvodu utkání vůbec nedařilo, dostal se do čtyř oslabení, z nichž soupeř dvě využil. Ve hře s plným počtem hráčů na obou stranách přidali třetí branku a  první třetina skončila 3:0. Hosté diktovali tempo utkání i v druhé třetině ale převahu vyjádřili pouze jednou brankou. Ve třetí třetině se domácí konečně zlepšili, vypracovali si několik šancí, ale proměnili pouze jednu. Pochvalu zaslouží brankář domácích, který mužstvo mnohokrát podržel.

TJ Šerkovice - SK Minerva Boskovice B 2:5 (0:2;0:1;2:2)
Moučka, Martin Flígl, asistence Prudký - Ježek 2, Klíč, Hrbáček, Konečný, asistence Hofman 2, Hrbáček 2, Peša, vyloučení   4:7, využití 2:2, v oslabení 0:1, 40 diváků, rozhodčí Sysel, hráno na ZS v Nedvědici.
Za mrazivého počasí se hrál v Nedvědici zajímavý zápas. Domácí toužili vítězstvím odskočit mužstvům na konci tabulky, hosté zase chtěli napravit zaváhání z předešlého zápasu. Od začátku se hrál rychlý kombinační hokej s minimem přerušení, vždyť první třetina byla odehrána za necelých 26 minut! Více ze hry měli domácí, kteří se neustále tlačili k brance Boskovic, ovšem evergreen z minulých utkání měl pokračování - totálně neúspěšná koncovka. A tak branky stříleli jenom hosté - v 7. minutě využili přesilovku a v minutě 12. ve vlastním oslabení zvýšili na 0:2. Nic nebyla domácím platná herní převaha, hosté se dobře bránili a co nepokryli obránci, zneškodnil výborný brankář hostů. V polovině zápasu využitím druhé přesilovky hosté zvýšili už na 0:3. Bylo to jen logickým vyústěním střelecké křeče domácích. Hned na začátku třetího dějství konečně protrhl střeleckou smůlu Šerkovic Moučka, který v přesilovce po převzetí kotouče od vlastního brankáře projel celé kluziště a skóroval. Domácí ještě více zvýšili své úsilí, na delší časové úseky se usadili v pásmu Boskovic, ale jejich snaha byla marná. Po chybě hosté opět odskočili na rozdíl tří gólů a nebýt snížení na 2:4 těsně před střídáním stran v polovině poslední třetiny, asi by se zápas jen dohrával. Takto byli domácí neustále "na dostřel" a snahu o vyrovnání jim nelze upřít. Bohužel na dva góly se zápasy většinou nevyhrávají, a tak poslední slovo měli hosté dvě vteřiny před koncem.

HC Spartak Velká Bíteš B - HC Sokol Křižanov 4:2 (1:1;3:0;0:1)
Pohl 2, Michal Komínek 2, Dačev, asistence Marek 2, Dočkal, Pohl, Rozmahel - Šterba, Pavelka, asistence Aleš Komínek, Pavelka,  vyloučení  4:8, z toho nařízeno trestné střílení, které neproměnil domácí Budín, navíc Veselý (Křižanov) 10 minut OT, využití 1:1, rozhodčí Fiksa, Mahel, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
V utkání, kdy na sebe narazili domácí Velká Bíteš proti hostům z Křižanova, šlo o body, protože Bíteš mohla uniknout svému soupeři o pět bodů anebo naopak se hosté mohli dostat do jednobodového kontaktu. Zápas se odehrál v netradičním dopoledním čase a převážně domácí byli zpočátku ještě někde v peřinách. Hosté byli lepší především bruslařsky a odměnou jim byla vedoucí branka již po šesti minutách hry. Domácí dokázali vyrovnat z přesilové hry po pěkné spolupráci na konci první třetiny, kdy se přesně trefil Dačev. Šanci na otočení skóre měl ještě v závěru první třetiny domácí Budín, který ovšem nařízené trestné střílení neproměnil. Od druhé třetiny přejali iniciativu domácí a vsítili rozhodující tři branky - nejprve Michal Komínek tvrdou ránou od modré dostal domácí do vedení, poté po spolupráci první útočné řady dvakrát skóroval Pohl, jehož zásluhou se odcházelo do kabin za stavu 4:1 pro domácí. Třetí třetina začala důslednou obranou od obou celků. Bohužel zbytečné vyloučení Budína dostalo Křižanov do hry, když dokázali nabídnutou přesilovou hru proměnit. Hosté ale žádné své další šance už proměnit nedokázali, a tak domácí své dvoubrankové vítězství uhájili. Svou sérii bez porážky tak prodloužili už na 5 zápasů.