15. kolo OP - sezóna 2011 / 2012

Zpět

HC Nedvědice - HC Spartak Velká Bíteš B 2:8 (0:1;0:1;2:6)
Krejčí, Čermák - Rozmahel 2, Budín, Dočkal, Řezáč, Holík, Dvořák, Pohl, asistence nehlášeny, vyloučení 4:3, hráno na ZS v Nedvědici.
V tomto zápase šli do vedení hosté, a tím vyhráli první třetinu 0:1. Ve druhé třetině vstřelili branku opět jen hosté a dostali se tak do dvoubrankového vedení. Ve třetí třetině dali gól znovu hosté, a už to bylo 0:3, ale domácí se zvedli a podařilo se jim stáhnout výsledek na 2:3. Po chybě obrany hosté zvýšili na  2:4,  to domácí  definitivně  položilo a dali tím hostům možnost nastřílet další čtyři góly.

SK Minerva Boskovice B - HC Sokol Křižanov 3:7 (2:1;1:5;0:1)
Žáček, Konečný, Vondál, asistence Hrbáček 2, Dražil - Bílovský 3, Kotík, Pavelka, Aleš Komínek, Andrla, asistence David Komínek 2, Aleš Komínek, Andrla, Bílovský, vyloučení 9:7, využití 1:1, v oslabení 0:3, rozhodčí Tanenberger, Scheiner, hráno na ZS v Boskovicích.
Po oboustranně kvalitní první třetině nastoupilo do další části utkání za domácí jakoby vyměněné mužstvo, které zaostávalo za hosty po všech směrech. Boskovice v obranné fázi začaly kupit školácké chyby, které hráči Křižanova okamžitě trestali a zaslouženě si vytvořili tříbrankový náskok. Hostům se podařilo během zápasu třikrát skórovat ve vlastním oslabení, což domácím nepřidalo na psychické pohodě, a tak se ani nezmohli k většímu odporu v závěrečné třetině.

TJ Šerkovice - HLC Bulldogs Brno 5:5 (1:2;1:3;3:0)
P. Pokorný, Martin Flígl, Jiří Flígl, Moučka, Vít Pokorný, asistence Moučka 2, Schramek 2, Klepsa, Jiří Flígl, Matuška - Pospíchal, Kuta, Houdek, Nešpůrek, Balabán, asistence Nešpůrek 2, Marčík, Pospíchal, Houdek, vyloučení  5:5 + 10 minut OT Erik Flígl (Š) a Nešpůrek (B), navíc 2x TS proti hostům, využití 0:0, v oslabení 1:1, 35 diváků, rozhodčí Pekárek, Štětina, hráno na ZS v Nedvědici.
Utkání bylo od samého počátku vyrovnané. Hrál se líbivý útočný hokej, prim však hráli brankáři obou celků. Brněnští šli v 11. a 17. minutě do vedení 2:0, domácí stačili ještě do konce třetiny brankou pár vteřin před sirénou snížit. Ve 27. minutě Buldoci opět vedli o dvě branky, Šerkovice snížily na 2:3 v 30. minutě. Ve snaze o vyrovnání ale zapomínali na zadní kolečka. Po pár minutách to bylo 2:5  a vypadalo to, že je rozhodnuto. V závěrečné části hry ovšem domácí konečně prolomili střeleckou smůlu a postupně vyrovnali na konečných 5:5. Dělba bodů je zasloužená, ale dvě neproměněná trestná střílení domácí mrzí určitě ještě teď.

HC RH Centrum Brno - TJ Náměšť nad Oslavou 8:5 (1:3;3:1;4:1)
Martin Kerbler 2, Navrátil 2, Kopa 2, Špaček 2, asistence Růžička  2, Zavřel 2, Navratil 2, Badin 2, Leopold Kerbler, Grepl - Tóth, Kejda, Fiala, Franěk, Doležal, asistence Sázavský 2, Stanček 2, Oberreiter 2, Bauer, Tóth, vyloučení 9:6, navíc Němec (Náměšť) 10 minut OT a 20 minut OK, využití 3:2, rozhodčí Staněk - Měkýš, Šustr, hráno na ZS v hale DaM v Brně.
Utkání nezačalo pro brněnský tým vůbec dobře, když už ve druhé minutě vyhrával loňský vítěz OP 0:2. Vypadalo to, že utkání má plně ve své moci a tak zaslouženě vyhrál první třetinu 1:3. Kdo si ale myslel, že takový průběh bude mít i zbytek utkání, se velmi mýlil. Brněnský tým ve druhé třetině přehrál Náměšť výsledkem 3:1 a vyrovnal stav na 4:4. Do třetí třetiny nastoupil domácí celek se snahou utkání neprohrát, vložil do bojovnosti i chytrost, ale stejný úmysl měl i hostující celek. Tak také probíhalo prvních sedm minut, kdy měl domácí celek mírně navrch a tuto převahu dokázal vyjádřit čtyřmi brankami. Nakonec domácí bezpečně dovedli utkání do zdárného konce a zaslouženě si ponechali dva body v Brně. Utkání mělo velmi dobrou úroveň a i přes vyšší počet vyloučených, bylo hráno velmi slušně, za což patří dík oběma celkům.

HC Zastávka - SK Mostiště  4:5 (1:5;3:0;0:0)
Gross 2, Knotek, Rouš L., asistence Hrabina, Fišer, Gross, Kubiš, Gejdoš - Toman 2x, Solař, Krejčí, Krška, asistence: Krška, Syrový, vyloučení 4:6, využití 2:1, rozhodčí Fiksa - Jirčík, Lisa, 71 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Domácí do utkání nastoupili nedisciplinovaně a proto také prohrávali po první třetině čtyřgólovým rozdílem. Po přestávce hru zpřesnili, využili dvě přesilovky a dotáhli se na rozdíl jednoho gólu. V tu chvíli měli více ze hry a soupeře přehrávali ve všech směrech. Škoda nevyužitých dalších šancí, které mohly ještě více zápas zdramatizovat. Ve třetí třetině se na obou mužstvech už projevila únava. Domácí se snažili vyrovnat za každou cenu, ale díky vyloučením se hra kouskovala, a tak stav utkání zůstal stejný jako po druhé třetině a hosté si proto odvážejí oba body.

Tatran Hrušky - Veverská Bitýška 1:4 (0:1;1:2;0:1)
Uher, asistence M. Šmerda - Hakl, Sokolovskij, Žofka, Václav Živný, asistence. Sokolovskij, Konečný, Slanina, Přemysl Živný, vyloučení 5:4 + 10 minut OT (H), 40 diváků, hráno na ZS ve Vyškově.
Hrálo se docela vyrovnané utkání, ze kterého nebylo patrné, že hraje jedenáctý tým tabulky se třetím. Hosté měli více příležitostí, ale skvěle chytající domácí brankář Bubeníček s 36 zákroky jim byl velkou překážkou. Kvůli zbytečným chybám se hosté dostávali lehce před osamoceného brankáře domácích a skórovali.