16. kolo OP - sezóna 2011 / 2012

Zpět

HC Nedvědice - Tatran Hrušky 2:5 (1:2;1:1;0:2)
Jan Pospíšil, Prudký, asistence Dudák, Prudký, Jan Pospíšil, Jíra - Uher, Jaroslav Šmerda, Marek Šmerda, Palát, Václav Laichman, asistence Uher, Bartošek, Petr Holoubek, Štefan, vyloučení 2:8 bez využití, rozhodčí Štětina, Víšek, 50 diváků, hráno na ZS v Nedvědici.
Po vyrovnaném utkání v mrazivém počasí vyhráli úspěšnější hosté.

HC Veverská Bitýška - HC Zastávka 3:5 (1:1;1:2;1:2)
Václav Živný, Němčanovský, Vacek, asistence Hajný, Píša, Skalník - Burian 2, Gross, Fišer, Klíma, asistence Gejdoš, Gross, Kubiš, Klíma, vyloučení 3:5, 25 diváků, rozhodčí Maloušek, Rous, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Favorit absolutně nezvládl svoji roli. Hosté vyhráli naprosto zaslouženě a to především díky velkému nasazení a skvělému výkonu brankáře Ševčíka, který si připsal 41 úspěšných zákroků.

SK Mostiště - HC RH Centrum Brno 4:5 (1:1;0:1;3:3)
Toman 2, Krška, Solař, asistence Musil 2, Solař, Krška - Kopa 3, Leopold Kerbler, Navrátil, asistence Badín 2, Špaček, Martin Kerbler, vyloučení 2:4, navíc Syrový (SK Mostiště) 10 minut OT, Kopa (RH Centrum Brno) 10 minut OT a Richter (RH Centrum Brno) 25 minut TH, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Ve vyrovnaném zápase hosté odskočili deset minut před koncem dvěma slepenými góly v oslabení a pak už si vítězství pohlídali.

HC Sokol Křižanov - HLC Bulldogs Brno 5:5 (1:2;1:2;3:1)
Aleš Komínek 2, Andrla Hudeček, Bílovský, asistence Andrla, Musil, Štěrba - Machala 2, Němec, Houdek, Jirásek, asistence Pospíchal 3, Němec, Pilný, rozhodčí Pekárek - Hynek, Sysel, Vojtěch Sysel, 50 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Domácí po celé první dvě třetiny drželi se soupeřem krok a jejich snahou bylo především nedovolit hostům přílišné zvýšení brankového rozdílu. Poslední třetina pak už byla v režii domácích, kteří svým obětavým výkonem nedopustili, aby hosté zvítězili a tím se ji podařilo získat alespoň bod za remízu.

SK Minerva Boskovice B - HC Spartak Velká Bíteš B 3:5 (1:0;1:3;1:2)
Tlamka, Ježek, Hruška, asistence Konečný 2, Zdražil - Budín 2, Jabůrek, Rozmahel, Pohl, asistence Dočkal 2, Pohl, Holík, David Komínek, vyloučení 8:6, využití 1:2, rozhodčí Scheiner, Trmač, hráno na ZS v Boskovicích.
V oboustranně kvalitním utkání začali lépe domácí a i díky skvělému výkonu svého brankáře vedli po první části hry o jednu branku. V druhé třetině dokázala Bíteš díky dvěma trefám v přesilové hře vývoj utkání otočit a do kabin před závěrečnou částí odcházeli pro změnu s jednobrankovým vedením hosté. Domácí v poslední třetině ještě stačili vyrovnat, ale bruslařsky vyspělejší Bíteš zcela po právu vstřelila dvě branky a zaslouženě si z Boskovic odvezla plný počet bodů.   

TJ Šerkovice -.TJ Náměšť nad Oslavou 3:3 (2:2;1:1;-)
ukončeno ve 30. minutě pro inzultaci rozhodčího hráčem hostů, branky Klepsa, Petr Pokorný, Vít Pokorný, asistence Moučka, Schramek, Darkwah, Topalov - Kejda 2, Fiala, asistence Staněk 2, Tóth, vyloučení 0:2, navíc Michal Sázavský (Náměšť n. O.) 10 minut OT + OK + TH za inzultaci rozhodčího, rozhodčí Štětina, Jíra, 40 diváků, hráno na ZS v Nedvědici.
Od začátku se hrál rychlý kombinační hokej. Na hřišti nebylo moc znát, že hraje aspirant na titul (i když jen s deseti hráči v poli) s mužstvem z konce tabulky. Hosté se hned v úvodu dostali do vedení, když ve 26. sekundě obrana Šerkovic nechala natřikrát dorážet Fialu. Tento šokující úvod sice trochu ochladil nadšení domácích, ale jen na pár minut. Už v 10. minutě bylo vyrovnáno po krásné kombinaci na jeden dotek celého prvního útoku. Střelcem byl Klepsa. Za dvě minuty opět hosté vedli, když přihrávku na pravou stranu do brejku využil Kejda. Náměšťští se z vedení ale radovali jen dvě minuty. Střelu domácího obránce brankář hostů vyrazil jen před sebe, kde měl P. Pokorný snadnou práci a bylo opět vyrovnáno 2:2. Do konce třetiny se už skóre neměnilo, i když pár příležitostí na obou stranách by se našlo. I ve druhé třetině diváci sledovali vyrovnané utkání. Do vedení šli opět hosté, když svým druhým gólem zvyšoval na 2:3 Kejda. Ani tentokrát však diváci nečekali na domácí odpověď dlouho. Za necelé čtyři minuty přihrávku napříč pásmem srazil bruslí hostující obránce za záda překvapeného brankáře. Gól byl připsán Vítu Pokornému. V 30. minutě tohoto velmi slušného utkání byl vyloučen teprve druhý hráč zápasu. Zcela nečekaná byla reakce jeho náměšťského spoluhráče Michala Sázavského. Naprosto nepochopitelně proti tomuto vyloučení protestoval tak vehementně, že obdržel desetiminutový osobní trest. Ani to ho však neodradilo od dalších protestů. Inkasoval druhou "desítku" a byl vykázán ze hřiště. To ho však natolik rozlítilo, že najel do rozhodčího Jíry a shodil ho na led. Následně byl zápas ukončen. O výsledku tohoto jinak velmi hezkého a z obou stran slušně vedeného zápasu rozhodne STK.