17. kolo OP - sezóna 2011 / 2012

Zpět

SK Minerva Boskovice B - HC Nedvědice 7:3 (1:0;4:2;2:1)
Hasoň 3, Konečný 2, Čupr, Vondál, asistence Peša 3, Čupr, Hruška, Ševčík, Žáček - Štarha, Čermák, P. Krejčí, asistence R. Krejčí, Jíra, vyloučení 10:11, využití 4:0, rozhodčí Trmač, Tanenberger, hráno na ZS v Boskovicích.
Do utkání vstoupili lépe hráči Boskovic, zaslouženě se ujali vedení, a když ve druhé třetině zvýšili na 3:0, zdálo se, že nepřipustí žádné překvapení a s posledním celkem tabulky si bez problému poradí. Hosté se ale nevzdali a podařilo se jim stáhnout skóre na rozdíl jediné branky. I díky proměněným přesilovým hrám odskočili domácí do konce druhé třetiny opět na rozdíl tří branek, tento náskok už si nenechali vzít a ve velice nepřesném utkání, jak ze strany hráčů, tak ze strany rozhodčích, dotáhli utkání do vítězného konce. 

HC Spartak Velká Bíteš B - HLC Bulldogs Brno 3:5 (3:2;0:1;0:2)
Budín, Rozmahel, Urbánek, asistence Michal Komínek, Marek, Pohl - Jirásek 2, Kvarda, Němec, Pospíchal, asistence Pospíchal 2, vyloučení 4:9, využití 1:0,  rozhodčí Fiksa - Krejčík, Lisa, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Zápas dvou sousedů v tabulce začali lépe hosté z Brna. Dobrým pohybem a důrazem vstřelili už ve druhé minutě první branku a o tři minuty později vedli již o dvě branky. Domácí z letargie vyvedl až Budín, který zaskoči hostující obranu a blafákem snížil. Ani ne o minutu později napřáhl od modré čáry Urbánek a zdánlivě snadná střela skončila za zády překvapeného hostujícího brankáře. I hra se rázem vyrovnala a do více branko-vých příležitostí se dostávali domácí. K tomu jim pomohla i nečistá hra hostů a z toho pramenící přesilovky, ovšem proměnit početní výhodu dokázali domácí jen jednou, kdy přesnou souhru zakončoval Rozmahel. První třetinu tak i přes velmi špatný začátek vyhráli domácí. Průběh druhé třetiny byl vyrovnaný, s mnoha šancemi na obou stranách, branku se ale podařilo vstřelit jen hostům, čímž skóre srovnali a ve třetí třetině se začínalo opět od začátku. V té hosté jakoby vycítili šanci na zvrat v utkání a dobrým pohybem nutili domácí k chybám, ovšem výborný Loukota v brance změnu skóre dlouho odmítal. Když už to vypadalo, že zápas skončí remízou, minutu a půl před koncem vystihli hosté nepřesné nahození domácích a z rychlého protiútoku vstřelili šťastnou rozdílovou branku. Domácí se poté ještě snažili alespoň o vyrovnání a měli k tomu dvě téměř stoprocentní příležitosti, ovšem do černého se už netrefili. Naopak vše rozhodl svou druhou trefou v utkání hostující Jirásek, když pět vteřin před koncem trefil opuštěnou domácí branku. Hosté si tak odvezli zaslouženě oba body a vrátili tak domácím prohru z prvního duelu.

HC Sokol Křižanov -.TJ Náměšť nad Oslavou 5:11 (0:1;1:5;4:5)
Štěrba 2, Bílovský 2, Aleš Komínek, asistence Aleš Komínek, Štěrba, Malý - Kejda 2, Doležal 2, Pejchal 2, Staněk, Bauer, Špiřík, Obereiter, Tóth, asistence Pejchal 3, Bauer 2, Kejda 2, Doležal, Staněk, Winkler, Němec, vyloučení 4:5, rozhodčí Maloušek, Pekárek, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Domácí nastoupili s minimálním počtem hráčů, který ovlivnila marodka mužstva. Po oboustranně kvalitní první třetině nastoupilo do další části utkání za hosty jakoby vyměněné mužstvo. Hráči Křižanova zaostávali za hosty ve všech směrech a zaslouženě inkasovali pět branek. V poslední třetině se hra opět vyrovnala, ale hosté nepřipustili zdramatizování zápasu a zaslouženě si odvezli oba body.

TJ Šerkovice - SK Mostiště 2:10 (0:4;2:3;0:3)
Topalov, Erik Flígl, asistence Vít Pokorný - Musil 2, Solař 2, Novák, Toman, Václav Krejčí ml., Pokorný, Syrový, Slavík, asistence Pokorný 4, Musil 2, Svoboda 2, Slavík, Novák, Syrový, Smejkal, vyloučení 4:2 + TS proti hostům (proměněno), využití 0:2, rozhodčí Fiksa, Štětina, 40 diváků, hráno na ZS v Nedvědici.
Silně oslabený domácí tým s minimálním počtem hráčů na střídačce se po celý zápas bránil lepšímu mužstvu z Mostiště. Hosté si náskok začali budovat již v osmé minutě, po první třetině to bylo 0:4 a nebylo co řešit. V prostřední části hry se střelecky prosadili i domácí, ale hráči Mostiště také nezaháleli. Třetí část hry se tak dohrávala jen z povinnosti a hosté utkání v pohodě dovedli do vítězného konce.

HC RH Centrum Brno - Veverská Bitýška 2:3 (0:2;1:1;1:0)
Badin, Martin Kerbler, asistence Navrátil, Milan Hakl, Petr Hakl, Hajný, asistence Milan Hakl, Vacek, Ploc, vyloučení 9:6, navíc Ploc (V. Bitýška) 10 minut OT, rozhodčí: hlavní Antonín Jeřábek a Aleš Staněk, čároví Mareček a Zapletal, delegát ing. Rudolf Potsch, hráno v hale DaM v Brně.
Hosté přijeli s cílem utkání vyhrát a taktikou vstřelit co  nejdříve jednu až dvě branky a udržet výsledek až do konce utkání, což se jim povedlo i s velkou dávkou štěstí a nemohoucnosti domácích ospalých hráčů trefit i prázdnou branku. Ale je třeba dodat, že omlazený tým hostí byl daleko aktivnější a silnější i v osobních soubojích a zaslouženě si odvezl oba body, tentokrát hokejová vyzrálost nestačila na soupeřovu mrštnost a houževnatost. Oba brankáři, jak domácí Gajda (zapůjčený z Šerkovic na jedno utkání), tak hostující Švaříček, podali velmi slušný výkon. Utkání bylo hrané velmi slušně a nedocházelo k žádným excesům.

HC Zastávka - Tatran Hrušky 4:2 (0:0;2:0;2:2)
Gross, Kubiš, Sklenář, Sedmík, asistence: Bartoněk 2, Burián, Gross, Gejdoš - Huml, Laichman, vyloučení 6:4, navíc L. Rouš (Zastávka) 10 minut OT využití 1:0, rozhodčí Fiksa - Jirčík, Lisa, 21 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Obě mužstva nastoupila do utkání s odhodláním získat dva body. V první třetině mohla hrstka diváků sledovat rychlý a kombinační hokej se spoustou šancí na obou stranách, ale bez gólového efektu. Ve druhé třetině domácí vytěžili ze zvýšeného úsilí dvě branky. Ve třetí třetině byla hra vyrovnaná, a to i počtem vstřelených branek. Hosté se snažili výsledek vyrovnat, ale domácí žádné drama nepřipustili a zaslouženě si doma ponechávají dva body.