19. kolo OP - sezóna 2011 / 2012

Zpět

HLC Bulldogs Brno - HC Nedvědice 10:2 (0:1;5:0;5:1)
Pilný 2, Jirásek 2, Irein, Marčík, Pospíchal, Šebor, Balabán, Němec, asistence Němec 4, Bartoněk 2, Mareček 2, Šebor, Marčík - Prudký 2, asistence Jan Pospíšil, Štarha, vyloučeni 7:7, navíc Jan Pospíšil (Nedvědice) 10 minut OT, využití 3:2, rozhodčí Scheiner, Trmač, 34 diváků, hráno na ZS v Boskovicích.
Buldokům se opět povedl husarský kousek, jako v minulém kole. I tehdy po první třetině prohrávali, aby po přestávce nastartovali gólostroj a druhou třetinu vyhráli jasně 5:0. V šatně ale nepanovala optimistická nálada. Už dvakrát se vedlo po dvou třetinách 5:2 a 5:3, aby utkání skončilo remízou 5:5. Jenže tentokrát se herní projev ve třetí třetině nezměnil, a když na ukazateli skóre naskočila sedmička, zdálo se, že je opět nakročeno na desítku. A stalo se, desátou branku jako v minulém kole opět vsítil Ríša Němec za velké radosti všech spoluhráčů.

TJ Náměšť nad Oslavou - SK Minerva Boskovice B 11:1 (4:0;0:1;7:0)
Kejda 4, Tóth 3, Staněk, Bauer, Pejchal, Fiala, asistence Bauer 4, Pejchal 3, Kalhotka 2, Michal Sázavský, Fiala, Doležal, Strnad - Žáček, asistence Krejčíř, vyloučení 4:2, rozhodčí Petr Lisa, Lainka, hráno na ZS v Náměšti n. Osl.
Hosté přijeli s minimálním počtem hráčů a domácí toho také využili a hned v první třetině si zajistili dostatečný náskok. Druhou třetinu domácí odehráli ve vlažném tempu a hosté této situace využili ke vstřelení první, a jak se později ukázalo, i poslední branky. Třetí třetina se už ale odehrála zcela v režii domácích, což také bylo zřejmé z počtu vstřelených branek.

HC Spartak Velká Bíteš B - SK Mostiště 3:5 (1:0;0:3;2:2)
Marek 2, Dvořák, asistence Budín 2, Dačev, Pohl, Rozmahel - Solař, Pokorný, Musil, Syrový, Toman, asistence Novák, Krejčí, Pokorný, Musil, vyloučení 4:3, z toho trestné střílení, které neproměnil Budín (Bíteš), navíc Novák (Mostiště) 10 minut OT za nesportovní chování, využití 0:1, rozhodčí Fiksa, Jirčík, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
V boji se zkušenými hráči z Mostišť Velká Bíteš ztratila šanci se probojovat na čtvrté místo v tabulce. Po úvodu utkání, kdy se soupeři oťukávali, přišla přesná střela Dvořáka mezi betony mostišťského brankáře a domácí šli zaslouženě do vedení. Svým nasazením dostávali soupeře pod tlak, ale bohužel své vyložené možnosti nedokázali proměnit v branky. Hostující celek mohl být rád, že se šlo do kabin pouze za stavu 1:0. To, co se odehrálo ve druhé třetině s bítešským týmem, byla katastrofa. Hosté začali více bruslit, dobře napadat a jasně svého soupeře přehrávali. Následoval trest v podobě vyrovnání, kdy po trošku šťastném průniku hostujícího hráče srovnali skóre Mostiště. Ani obdržená branka neprobudila domácí a vyústěním byla vedoucí branka a následné navýšení skóre hostů o dvě branky. Tentokrát domácí mohli být rádi, že prohrávají pouze o dvě branky po druhé třetině. Poslední třetina byl opět jiný hokej. Hned v úvodu snížil dorážkou Marek a dostal svůj tým zpět do hry. Jenže šance bítešských na vyrovnání se opět snížily, když po ztrátě puku ve vlastním pásmu nabídli samostatný únik Syrovému a ten dokázal nabídnutou šanci využít na 2:4. Velká Bíteš nesložila zbraně a opět po dorážce dokázala snížit na 3:4. Klíčový moment nastal tři minuty před koncem, kdy se do samostatného úniku dostával rychlý Budín, byl však zastaven přeražením hole hostujícím obráncem a rozhodčí nařídil trestné střílení. S náhradní hokejkou a na špatném ledě mu při prováděné kličce puk bohužel odskočil a brankář nemusel skoro ani zasáhnout. V ten moment hosté věděli, že body z  tohoto zápasu budou jejich. Při následné power-play domácí inkasovali ještě jednou a ztratili tak svoje šance na konečné čtvrté místo v tomto ročníku.

 

HC Sokol Křižanov - HC Veverská Bitýška 5:7 (2:5;3:2;0:0)
Aleš Komínek 3, Leoš Musil, Bílovský, asistence Štěrba, Malý - Skalník 2, Němčanský 2, Jaroš, Píša, Slanina, asistence Žofka 2, Vacek, Živný, Slanina, Píša, vyloučení 6:12, rozhodčí Matoušek - Pekárek, Sysel, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Další z řady domácích utkání sehráli hráči Křižanova na "domácím" stadionu ve Velkém Meziříčí, na němž tentokrát hostili soupeře z Veverské Bitýšky. Těžko odhadnout, co se stalo během prvních minut utkání, ale výsledkem bylo, že domácí ve čtvrté minutě prohrávali 0:4. V další části první třetiny a vlastně až do jejího konce se začalo odvíjet vyrovnané utkání, když se vzpamatovali domácí hráči. Ve druhé třetině nastoupili domácí jako vyměnění a naráz byli lepším mužstvem. Dostávali se do šancí, dařilo se jim je proměňovat a zaslouženě se jim podařilo snížit náskok favorizovaného soupeře na rozdíl pouhých dvou branek, což znamenalo dobrý základ pro závěrečnou třetinu. Ta byla dramatická, domácí měli nadále mírnou převahu, šance se objevovaly na obou stranách, žádný z týmů však již za posledních dvacet minut nedokázal vstřelit branku, takže se nakonec z výhry radovali hosté a odvezli si tentokrát plný počet bodů. Utkání mělo velmi dobrou úroveň a i přes relativně vysoký počet vyloučených na obou stranách bylo hráno velmi slušně, za což patří uznání oběma celkům.

TJ Šerkovice - Tatran Hrušky 5:3 (3:1; 2:2;0:0)
Erik Fligl 2, Topalov, Mmartin Fligl, Klepsa, asistence Martin Fligl 2, Florian, Chmelíček, Klepsa - J. Laichman 2, Hlásenský, asistence V. Laichman, J. Laichman, Holoubek, vyloučení 4:7, využití 1:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Trmač, Tannenberger, 20 diváků, hráno v sobotu 24. března na ZS v Boskovicích.
V Boskovicích se hrálo velice slušně vedené utkání, které bylo přímým soubojem o deváté místo. Domácí Šerkovice začaly zostra a už ve čtvrté minutě vedly 2:0. Poté se i hosté začali osmělovat a výsledkem bylo snížení ve 12. minutě. Za dvě minuty to ovšem bylo znovu o dva góly. Zbytek třetiny byl ve znamení mírné převahy Šerkovic, i když na stavu se už nic nezměnilo. Prostřední část hry začali lépe hosté z Hrušek. Několikrát nebezpečně zahrozili v obranné třetině domácích. Ti na tato varování nebrali zřetel a proto se hostům dvěma "slepenými" góly v rozmezí 37 vteřin ve 26. minutě podařilo vyrovnat skóre. Domácí pochopili, že jim vítězství samo nespadne do klína a zvýšili obrátky. Odměnou jim do konce třetiny bylo navrácení dvoubrankového náskoku. V závěrečné třetině byla hra vyrovnaná, obě mužstva šance ke vstřelení gólů měla, ale brankáři si už svoje branky ohlídali.

HC RH Centrum Brno - HC Zastávka 6:3 (2:1;4:0;0:2)
Badín, Zavřel, Kalík, Leopold Kerbler, Sochorec, Navrátil, asistence Kopa 3, Martin Kerbler, Leopold Kerbler, Zavřel, Stanček, Kinzel, Badín - Knotek, Kubiš, Rouš, asistence Gajdoš 3, Burian, Sedmík, vyloučení 6:3, z toho Rouš (Zastávka) 10 minut OT za nesportovní chování, rozhodčí Staněk - Černý, Brzobohatý, hráno v hale DaM v Brně.
Utkání místy vykazovalo úroveň vesnické amatérské ligy, především když soupeř dorazil do Brna pouze se dvěma pětkami. Hrálo se převážně na jednu branku a srdnatě hrající hosté v čele s vynikajícím brankářem si odvezli nakonec velmi přijatelný výsledek díky dvěma brankám, vstřeleným v poslední třetině.