2. kolo OP - sezóna 2011 / 2012

Zpět

HC Sokol Křižanov - HC Nedvědice 6:5 (3:3;1:0;2:2)
Andrla 3, Aleš Komínek, Bílovský, Josef Krátký, asistence Bílovský, Martin Veselý, Jan Musil, Milan Pavelka, Hudeček - Pospíšil 2, Štarha, Doubek, Čermák, asistence Štarha 3, Pospíšil, vyloučení 4:4, bez využití, rozhodčí Pekárek - Sysel, Pospíšil, 100 diváků, hráno na ZS v Nedvědici.
Utkání bylo v úvodní třetině vyrovnané, hrálo se rychle na obě strany. Ve druhé třetině byla více vidět převaha domácích, v poslední třetině sice hosté přidali a začali se tlačit do útočné třetiny, domácí však svůj jednobrankový náskok už udrželi.

HC Spartak Velká Bíteš B - TJ Šerkovice 3:3 (2:1;1:2;0:0)
Budín 2x, Dočkal, asistence Michal Komínek. 2, Holík - Topalov, Matuška, Flígl, asistence Dufek, Císař, Topalov, vyloučení  9:8, z toho jedno trestné střílení pro hosty (neproměněno), navíc Urbánek (VB) a Pokorný (Š) 10 minut OT, využití 0:1, rozhodčí Fiksa, Lisa, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Ve  druhém kole narazili domácí hokejisté Velké Bíteše na soupeře ze Šerkovic. Od začátku  utkání bylo vidět, že domácí chtějí poprvé v sezóně bodovat. Vytvořili si několik slibných šancí a nakonec i jednu proměnili. Ovšem pak přišla série zbytečných vyloučení a logicky také trest v podobě  vyrovnávacího gólu. Těmito oslabeními se hra téměř vyrovnala, přesto však domácí odcházeli do kabiny s vedením 2:1, když několik vteřin před koncem třetiny brankář Šerkovic pustil střelu z poloviny hřiště. Ve druhé třetině domácí navázali na tlak z úvodu zápasu, vytvořili si několik šancí a zaslouženě zvýšili stav na rozdíl dvou branek. Pod  vlivem zdánlivé  spokojenosti však domácí polevili, což vedlo k vyrovnání nejen hry ale i výsledku. Po druhé třetině tak bylo skóre nerozhodné  3:3. Závěrečná třetina byla několikrát  přerušována nedovolenými  zákroky na obou stranách. Přesto se domácí snažili urvat první vítězství. Šancí na dva body si vytvořili několik, nedokázali je ovšem proměnit. A když  hostující  brankář podržel svůj tým i při závěrečném  tlaku, kdy domácí měli výhodu přesilové hry pět na tři, skončilo utkání po zásluze nerozhodně 3:3.

SK Mostiště - HC Veverská Bitýška 2:8 (0:3;0:4;2:1)
Václav Krejčí ml., Solař, asistence Jiří Svoboda, Novák, Slavík - Píša 2, Přemysl Živný 2, Horáček, Václav Živný, Jaroš, Pochop, asistence Pochop 3, Přemysl Živný 2, Václav Živný 2, Slanina, Sokolovskij, Horáček, Hajný, vyloučení 6:8, využití 2:2, 53 diváků, rozhodčí Maloušek - Sysel, Pekárek, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Domácí v úvodu selhali v koncovce několika velkých šancí, neprosadili se ani v přesilovkách a jejich aktivitu definitivně utnula smolná branka, kterou inkasovali v oslabení ve čtrnácté minutě. Od té chvíle je Veverská Bitýška začala výrazně přehrávat, rozdíl ve skóre rychle narůstal a v polovině zápasu to bylo už 0:6. Pak se brankostroj hostů přece jen přibrzdil a ve zbytečně nervózním závěru se mostišťským podařilo výsledek alespoň kosmeticky upravit.

SK Minerva Boskovice B - HC RH Centrum Brno 2:8 (0:2;2:3;0:3)
Hasoň, Žáček, asistence Hrbáček - Stanček 2, Kalík 2, Zavřel, Kopa, Čaňo, Petrik, asistence Kopa 3, Martin Kerbler 2, Leopold Kerbler 2, Stanček, vyloučení 5:4, Využití 0:1, rozhodčí: Tanenberger, Scheiner, hráno na ZS v Boskovicích
Od prvních minut bylo jasné, kdo je na hřišti pánem. Zkušený brněnský tým převyšoval domácí v taktice, přesných přihrávkách i v kombinacích. Domácí pod tlakem vytvářeli mnohdy až školácké chyby a i když se snažili nahradit svůj hendikep v herním projevu bojovností, na přijatelnější výsledek nedosáhli. 

HC Zastávka - HLC Bulldogs Brno 3:3 (1:1;2:1;0:1)
Sedmík, Kubiš, Rouš L., asistence: Gross, Hrabina, Klíma - Kuta, Sedlář, Nešpurek, asistence: Maršík, Pospíchal, Pilný, vyloučení 2:5, využití 1:0, rozhodčí Lisa, Fiksa, 32 diváků, hráno na ZS Velká Bíteš.
Utkání bylo již od počátku vyrovnané. Domácí vstřelili první gól, ale hosté dokázali do konce první třetiny výsledek vyrovnat. Ve druhé třetině šli do vedení tentokrát hosté. Domácím se podařilo využít přesilovku k vyrovnání a pak pohotovou střelou od modré čáry šli do vedení. Hrálo se ve vysokém tempu a o šance na obou stranách nebylo nouze. V poslední třetině udělali domácí před vlastní brankou drobnou chybu, které hosté využili a stanovili tím konečný výsledek.

TJ Náměšť n. Osl. - Tatran Hrušky 7:2 (4:1;0:1;3:0)
Kejda 4, Fiala, Kohút, Pejchal, asistence Sázavský 2, Kalhotka, Němec - za hosty nehlášeno. rozhodčí Hájek, Kopeček, hráno na ZS v Náměšti n. O.
Hosté přijeli jen s deseti hráči a po první třetině, kterou bezpečně vyhráli, si domácí začali myslet, že vše povede k lehké výhře. Ve druhé třetině tak polevili a hra upadla do průměru. Domácí se hledali a nemohli se dostat jednoduchým způsobem do útočné třetiny. Vyprodukovali velké množství malých i větších nepřesností, což hosté potrestali a snížili svou druhou brankou průběžné skóre na rozdíl pouhých dvou branek. V poslední třetině domácí přidali a třemi brankami si pojistili výhru.