20. kolo OP - sezóna 2011 / 2012

Zpět

HC RH Centrum Brno - HC Nedvědice 9:1 (2:1;4:0;3:0)
Leopold Kerbler 3, Badín, Zavřel, Špaček, Martin Kerbler, Navrátil, Šetek, asistence Martin Kerbler 4, Růžička 2, Zavřel, Kopa, Leopold Kerbler, Šetek - Dinga, asistence Prudký, Pospíšil, vyloučení 5:7, rozhodčí Staněk - Pospíšil, Brzobohatý, hráno v hale DaM v Brně.
Soupeř dorazil pouze se dvěma pětkami. Hrálo se převážně na jednu branku a srdnatě hrající hosté i s vynikajícím brankářem si odvezli docela vysoký příděl.

HC Zastávka - TJ Šerkovice 8:5 (4:2;2:2;2:1)
Klíma 3, Knotek, Kubiš, Burián, Gejdoš, Benedikt, asistence Gross 2, Sedmík 2, Knotek 2, L. Rouš 2, Matal, Gejdoš, Benedikt, Kubiš - Chmelíček, Topolov, Klepsa, Schramek, Jiří Flígl, asistence Martin Fligl, Jiří Fligl, Císař, Matuška vyloučení 10:5, navíc Flígl (Šerkovice) 10 min. OT, využití 1:1, rozhodčí Fiksa, Petr Lisa, 25 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Domácí nastoupili do utkání odhodláni získat oba body, obzvláště když hosté do utkání nastupovali v devíti hráčích. V první třetině se převaha v počtu hráčů na střídačce ukázala i na skóre, a tak domácí šli do kabin s dvoubrankovým vedením. Ve druhé třetině byli domácí často vylučováni, hra se vyrovnala a utkání bylo v tu chvíli dost nervózní. Ve třetí třetině docházely hostům síly, a tak se domácím podařilo stávající dvoubrankový rozdíl ještě navýšit a s konečným výsledkem a dvěma získanými body jsou spokojeni.

Tatran Hrušky - HC Sokol Křižanov 4:4 (1:0;0:3;3:1)
R. Holoubek 2, P. Holoubek, Palát, asistence Jakub Laichman 2 - Pavelka, Krátký, Musil, Hudeček, asistence Krátký, Komínek, Hudec, vyloučení 6:5, navíc 5+10 minut OT (Hrušky), 30 diváků, hráno na ZS ve Vyškově.
První třetina byla velice vyrovnaná. Jediná branka padla po špatné rozehrávce ve vlastním obraném pásmu hostů, kterou zachytil Holoubek, obešel obránce a vyškolil gólmana hostů. Do druhé třetiny vstoupili domácí zřejmě levou nohou. Přestali úplně bruslit se soupeřem, prohrávali vzájemné souboje a po dalších hrubých chybách darovali Křižanovu druhou třetinu. Do třetí třetiny nastoupil úplně jiný tým. Domácí začali hrát rychlý hokej a po třech minutách už byl stav 3:3. Bohužel následovala zbytečná vyloučení. První dvě oslabení Hrušky zvládly udržet, dokonce několikrát ohrozily soupeře brejkem. Poslední vyloučení bylo Hruškám osudným. Naštěstí Křižanov také fauloval a Hruškám se podařilo vstřelit vyrovnávající branku. Zbývaly dvě minuty do konce, boj na obou stranách sílil, ale gólmani už ani na jedné straně nekapitulovali.

HC Veverská Bitýška - HC Spartak Velká Bíteš B 7:2 (2:1;4:0;1:1)
Slanina 2, Žofka 2, Sokolovskij 2, Hajný, asistence Skalník 2, Klíma 2, Žofka 2, Němčanovský, V. Živný, Slanina - Pohl, Loukota, asistence Komínek, Marek, vyloučení 8:7, rozhodčí Kopeček - Lisa, Jirčík, 48 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Od začátku se hrál poměrně rychlý hokej, ve kterém měli mírně navrch favorizovaní domácí. Ti se brankami v 6. a v 7. minutě dostali do zaslouženého dvoubrankového vedení. Soupeř však šťastnou brankou snížil a tak musela rozhodnout až druhá část hry, ve které už skórovali pouze hráči Veverské Bítýšky a to hned čtyřikrát, čímž si vybudovali bezpečný náskok. Poslední dvacetiminutovka se tak už jenom dohrávala, protože hokejisté Velké Bíteše neměli na zdramatizování utkání ani fyzické síly, ani dostatek hokejového umění.

SK Mostiště - SK Minerva Boskovice B
Nehráno pro nedostavení se hostů z důvodu onemocnění v jejich mužstvu, případ utkání bude řešit STK a předpokládá se kontumační vítězství SK Mostiště.

HLC Bulldogs Brno - TJ Náměšť nad Oslavou 5:4 (2:0;2:0;1:4)
Nešpůrek 2, Machala, Jirásek, Houdek, asistence Němec 2, Pospíchal, Marčík, Bartoněk - Fiala, Kejda, Pejchal, Oberreiter, asistence Oberreiter, Pejchal, Kejda, Fiala, vyloučeni 8:7, navíc hráč Náměště Winkler 10 minut OT + 25 min. TH, rozhodčí Scheiner, Trmač, 35 diváků, hráno na ZS v Boskovicích.
Hráči Bulldogs se po dvou jasně vyhraných utkáních usadili na vítězné vlně a ani několikanásobný vítěz této soutěže je z ní nesesadil. Jako David a Goliáš. Buldoci tři roky bez tréninku proti jasnému favoritu, který trénuje dvakrát týdně. Hostující hráči hned od první minuty za hlasitého povzbuzování svých diváků se do domácích pustili bez bázně a hany, jenže domácí tým jim byl vyrovnaným soupeřem, nejednou hosty zatlačil do defenzívy a tento tlak proměnili ve dvě branky. V šatně o přestávce bylo jasně znát, že mužstvu se daří a záda mu kryje bezchybný výkon jejich brankáře. Druhou třetinu zvládli domácí opět bravurně, hosté nezůstali bez šance, jenže mnoho střel šlo mimo branku, a když se dostali do brejku, domácího brankáře nepřekonali. Pokorně hrající domácí své šance proměnili a na ukazateli skóre svítilo neskutečných 4:0. Na oba aktéry čekalo posledních dvacet minut. Všem bylo jasné, že soupeř je vysokých kvalit, a utkání bude chtít zvrátit na svou stranu. Trest za osobní chybu domácího hráče přišel v osmé minutě, kdy hosté snížili na 4:1. Po této brance hosté, opět povzbuzování svými diváky (dvě třetiny byli zticha, vůbec nechápali) se vrhli do šíleného tlaku a než domácí srovnali hru, bylo ve 13. minutě srovnáno skóre na 4:4. Blížil se závěr utkání. Pro někoho pomalu, pro někoho rychle. Stoupala nervozita hostujících hráčů a z přemíry snahy se dopustili faulu dvě minuty před koncem. Kdo netrénuje, ten zná přesilovky jen z televize. Přišla nejhezčí minuta celého utkání, domácí se dostali do útočné třetiny, puk si hráči několikrát vyměnili za brankou, aby ho přihráli na modrou čáru, kde stál Radomír Houdek, který svou přesnou střelou švihem vymetl pravou šibenici a tím rozhodl utkání. Soupeři už nepomohla ani power-play, kterou si zhatil dalším vyloučením a následným nesportovním chováním, hrubými urážkami, včetně plivnutí na rozhodčího. A tak se neuvěřitelné stalo skutkem. Kdo neviděl, neuvěří. David porazil Goliáše.