21. kolo OP - sezóna 2011 / 2012

Zpět

TJ Náměšť nad Oslavou - HC Nedvědice 9:1 (5:0;3:1;1:0)
Pejchal 3, Kejda 3, Staněk, Fiala, Doležal, asistence Špaček 3, Špiřík, Staněk, Bauer, Doležal, Kejda - Pospíšil, bez asistence, vyloučení 4:4, navíc 2x 10 minut OT za nesportovní chování pro hráče hostů, rozhodčí Kopeček - Lisa, Lainka, hráno na ZS v Náměšti n. Osl.
Domácí hned od prvních minut přitlačili hosty do jejich obranného pásma a v desáté minutě už vedli o čtyři branky. Obraz hry se po celé utkání neměnil a tak skóre na účtu hostujícího mužstva narůstalo až do 45. minuty, kdy rozhodčí pro zranění brankáře a tím nedostatečný počet hráčů na ledě ukončili utkání. O konečném výsledku rozhodne STK, předpokládá se však, že ponechá výsledek dosažený na ledě.

SK Mostiště - HLC Bulldogs Brno 5:7 (0:2;2:3;3:2)
Novák 2, Toman, Musil, Novák, Solař asistence Syrový 2, Smejkal, Musil, Solař, Novák - Nešpůrek 3, Mareček, Marčík, (Jirásek), Šebor, asistence Balabán 2, Irein, Šebor, Pospíchal, Jirásek, vyloučení 2:5, navíc Novák (SK Mostiště) 10 minut OT, využití 2:0, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Přímý souboj o čtvrté místo přinesl hokej, který se divákům musel líbit. Domácí v něm sice měli opticky mírně navrch, jenže celý zápas útočili do připravené brněnské obrany a sami pak v defenzivě hodně propadali. Hosté asi marně vzpomínali, kdy jeli v utkání na soupeřova brankáře více než desetkrát zcela sami. V polovině utkání domácí prohrávali 0:4, a i když se pak konečně začali prosazovat i gólově, tak většinou po každém úspěchu během půl minuty inkasovali buldočí odpověď a oba body nakonec putovaly do Brna.

SK Minerva Boskovice B - HC Veverská Bitýška 2:8 (1:2;0:4;1:2)
Konečný, Žáček, asistence Peša, Hrbáček -  Jaroš 3, Vacek, Václav Živný, Hofírek, Sokolovskij, Žofka, asistence Skalník 2, Žofka, Klíma, Vacek, Václav Živný, Přemysl Živný, vyloučení 4:8 využití 2:0, rozhodčí Scheiner, Trmač, hráno na ZS v Boskovicích.
Hosté již v polovině druhé minuty úvodní části vedli dva nula, a vypadalo to, že utkání skončí dvouciferným výsledkem. V následné přesilové hře se ale domácím podařilo snížit na rozdíl jediné branky a díky tomu i částečně srovnat krok s rozjetými hosty. Ve druhé třetině si dobře hrající hráči Bitýšky zaslouženě vytvořili dostatečný brankový náskok, aby v závěrečné třetině nepřipustili žádné drama a utkání bez větší námahy dotáhli s přehledem do vítězného konce.

HM Spartak Velká Bíteš B - Tatran Hrušky 4:2 (1:1;1:1;2:0)
Rozmahel 2, Dočkal, David Komínek, asistence Budín 3, Michal Komínek, Jabůrek, Pohl - Uher, Roman Holoubek, asistence Mixa, Václav Laichman, vyloučení  1:2, bez využití, v oslabení 0:1,  rozhodčí Fiksa, Jirčík, hráno na zimním stadionu ve Velké Bíteši.
Když domácí vstřelili první branku zápasu již po pěti vteřinách hry, jen málokdo věřil, že ze zápasu bude drama až do konce. Domácí měli v průběhu první třetiny mírnou převahu, ovšem ta se vytratila při jejich přesilové hře, když hostující Uher využil zaváhání domácího obránce a ukázkově zakončil situaci dva na jednoho. Druhá třetina začala nenápadnou střelou hostujícího Holoubka, která prošla domácímu brankáři pod betonem, a hosté rázem vedli. A byli to domácí, kteří museli dotahovat. Vyrovnat se podařilo Dočkalovi v polovině utkání, když zakončil rychlou souhru s Budínem. Do třetí třetiny šli domácí s odhodláním zápas rozhodnout a první krok udělali ve 45. minutě, kdy se do černého trefil David Komínek. Hosté se ovšem nevzdávali a několikrát nebezpečně ohrozili domácího brankáře. Na konci zápasu si ještě hosté vzali oddechový čas, ale ani ten jim k vyrovnání zápasu nepomohl. Domácí se ubránili a půl minuty před koncem ještě zpečetil domácí vítězství svojí druhou brankou Rozmahel. I přes minimální počet hráčů hosté předvedli sympatický výkon a jen více štěstí jim chybělo k tomu, aby si nějaký bod z Bíteše odvezli.

HC Sokol Křižanov - HC Zastávka 4:2 (1:0;3:0;1:2)
Pavelka, Bílovský, Kotík, Aleš Komínek, asistence Aleš Komínek 2, Hudec - Burian, Akmatek, asistence Gajdoš, Rouš, rozhodčí Pekárek - Maloušek, Rous, 50 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Mužstvo domácích mělo po dvě třetiny v utkání převahu a nedovolilo soupeři skórovat. V poslední třetině však došlo k z jejich strany k útlumu, neboť si začali být jisti vítězstvím. Zákonitě se dostali pod mírný tlak soupeře, který dokázal tuto třetinu vyhrát, ale domácí výhru už udrželi a získali tím plný počet bodů. Kladem utkání byla velmi slušná hra na obou stranách.

HC RH Centrum Brno - TJ Šerkovice 11:0 (4:0;5:0;2:0)
Kopa 3, Navrátil 2, Šetek 2, Martin Kerbler 2, Leopold Kerbler, asistence Martin Kerbler 3, Leopold Kerbler 3, Zavřel 2, Šetek 2, Kopa, Křetinský, Grepl, vyloučení 5:7, navíc 2x 10 minut OT za nesportovní chování pro hráče hostů (Flígl, Pokorný), rozhodčí Staněk - Lošťák, Konečný, hráno v hale DaM v Brně.
Od začátku bylo jasné, kdo bude vládnout dnešnímu utkání. Soupeř ze Šerkovic působil v prvních minutách velmi zakřiknutě a zmohl se jen na rušivé protiútoky se střelbou pouze z dálky. V dalším průběhu se dostal, často i díky liknavosti domácích hráčů, do vyložených šancí, ale brankář domácích se rozhodl tentokrát udržet čisté konto. I přes snahu hostů skóre utěšeně narůstalo v jejich neprospěch a domácí tak jednoznačně splnili roli papírového favorit. Hosty je třeba pochválit za to, že se na závěr neuchýlili k žádným zákeřnostem.