22. kolo OP - sezóna 2011 / 2012

Zpět

HC Nedvědice - TJ Šerkovice 5:7 (2:4;1:1;2:2)
P. Dinga, Štarha, M. Darkwah, Čermák, Tálský - Trejbal 5, Emil Flígl, Chmelíček, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Než se Nedvědice rozkoukala, tak během 10 minut prohrávala 0:4, ale ke konci třetiny ve vlastním oslabení vstřelila dva góly. Druhá třetina byla na šance vyrovnaná, ale oběma týmům se podařilo vstřelit jen po jedné brance. Ve třetí třetině padly na obou stranách dvě branky, ale v tomto zápase kralovali oba brankáři.

HC RH Centrum Brno - HC Sokol Křižanov 12:1 (6:0;2:1;4:0)
Navrátil 2, Šetek 2, Leopold Kerbler, Martin Kerbler, Zavřel, Špaček, Vykouřil, Stanček, asistence Martin Kerbler 3, Kalík 2, Navrátil 2, Stanček, Vykouřil, Richter, Badin, Špaček - Aleš Komínek, vyloučení 10:5, z toho Navrátil (Centrum Brno) 2 x 10 minut OT za nesportovní chování (vyloučení do konce utkání OK), rozhodčí Linhart, Cnučka, hráno v hale DaM v Brně.
Od začátku utkání bylo jasné, kdo bude vládnout dnešnímu zápasu. Hosté přijeli v nekom-pletní sestavě a od prvního vhození kotouče na led nebylo pochyb o tom, kdo bude tento-krát brát oba body, a tak domácí pohodlně dokráčeli k prvnímu titulu přeborníka okresu Žďár nad Sázavou. Posledního utkání v sezóně se zúčastnili zástupci řídícího svazu, kteří předali novému přeborníku okresu vítězný pohár.

HC Zastávka - HC Spartak Velká Bíteš B 3:3 (2:0;1:1;0:2)
Luděk Rouš, Sedmík, Fišer, asistence Gross, Luděk Rouš, Matal, Gejdoš - Komínek 2, Dačev, asistence Pohl 3, Jabůrek, vyloučení 8:9, navíc Klíma a Fišer (Zastávka) 10 minut OT, využití 1:1, rozhodčí Kopeček, Hájek, 55 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Domácí nastoupili do utkání odhodláni získat oba body a tím přeskočit svého soupeře v konečné tabulce. V první třetině se domácím podařilo využít šance a díky tomu šli do kabin s dvoubrankovým vedením. Ve druhé třetině se hra vyrovnala, ale přesto to pro domácí vypadalo stále dobře. Zdálo se, že dovedou zápas v klidu do vítězného konce. Ale opak byl pravdou. Časté vylučování ve třetí třetině více vyhovovalo hostům. Ti dokázali utkání vyrovnat a tím si pojistili konečnou šestou příčku. Přesto konec byl hodně nervózní. Domácí zkoušeli v závěru hru bez brankáře a posunutá branka hostí v posledních vteřinách tuto už tak dost vypjatou atmosféru ještě více vystupňovala.

SK Minerva Boskovice B - Tatran Hrušky 2:5 (0:1,1:1,1:3)
Peša, Ježek, asistence: Hofman, Konečný - Laichman, Gzela, Malý, Uher, Hlásenský, asistence P. Holoubek, Hausman, R. Holoubek, Hlásenský, Uher, hráno na ZS v Boskovicích. 
Boskovice dohrávají poslední utkání s torzem sestavy, což je znát nejen na výsledcích, ale i předváděné hře, přesto s aktuálně předposledním mužstvem tabulky očekávaly bodový zisk. Hosté z Hrušek ovšem domácí tým zaskočili od první minuty zabezpečenou obranou, kvalitním přechodem do útoku, a tak se zcela právem ujali vedení, které v průběhu druhé třetiny navýšili o dvě branky. Boskovice sice ještě snížily na 1:2, v závěrečné třetině snížily dokonce ze stavu 1:4 na 2:4, ale to bylo z jejich strany takřka vše, zbytek utkání dohrály v křeči a tak se hosté z Hrušek mohli zcela právem radovat z plného bodového zisku, který potvrdili pátou brankou dvě minuty před koncem utkání.

HC Veverská Bitýška - HLC Bulldogs Brno 4:3 (2:0;1:1;1:2)
Píša 2, Němčanovský, Petr Hakl, asistence Skalník, Hajný, Jaroš, Sokolovský - Pospíchal 3, asistence Nešpůrek 2, Sedlář, rozhodčí Maloušek, Strádal, vyloučení 3:3, využití 0:1, 25 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Pokud chtěli domácí získat v konečné tabulce OP druhé místo, museli vyhrát. Tři čtvrtiny zápasu se podle toho i na ledě chovali. Hrál se technický, kombinační hokej, bez zbytečné tvrdosti a faulů, k čemuž výrazně napomohla i dvojice rozhodčích, kteří nechali oba týmy hrát. Posledních pět minut sezóny se však domácí třásli o vítězství, neboť hosté snížili na rozdíl jediného gólu a navíc hráli přesilovku, kterou ještě zvýraznili odvoláním brankaře. S vypětím všech sil a s trochou potřebného štěstí čtveřice hokejistů Veverské Bítýšky svoji svatyni ubránila a potřebné vítězství bylo na světě.

TJ Náměšť nad Oslavou - SK Mostiště 9:1 (4:0;4:0;1:1)
Kejda 4, Špiřík, Oberraiter, Fiala, Tóth, asistence Pejchal 3, Sázavský 3, Bauer 2, Kalhotka, Tóth - Zahradníček, asistence Novák, vyloučení 2:1, bez využití, rozhodčí Fiksa, Štěpánek - Lainka, Jirčík, 90 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.
Poslední utkání letošní sezóny vyhrálo domácí mužstvo přesvědčivě a svým výkonem nedovolilo soupeři téměř nic. Hosté celé utkání hráli příliš odevzdaně a bylo na nich znát, že mají jeden s týmů s nejvyšším věkovým průměrem v celé soutěži, což však neubírá nic z jejich snahy se s tímto hendikepem vyrovnat. Hosté i nadále zůstávají tradičním soupeřem a rivalem domácích a proto jim do příštího ročníku domácí přejí hodně zdaru.