3. kolo OP - sezóna 2011 / 2012

Zpět

HC Sokol Křižanov - HC Spartak Velká Bíteš B 2:9 (1:0;1:5;0:4)
Aleš Komínek, Andrla, asistence Andrla, Martin Veselý - Pohl 2, Pospíšil 2, Marek 2, Budín, Rozmahel, Dočkal, asistence Pospíšil 2, Koukola 2, Marek, Pohl, David Komínek, vyloučení 8:8, rozhodčí Sysel, Maloušek, Pekárek, 50 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Křižanov s minimálním počtem hráčů, se kterým nastoupil k utkání, svou fyzickou kondicí stačil svému soupeři pouze do konce první třetiny, ve které také překvapivě vstřelil vedoucí branku. Bíteš ale nenechala nic náhodě, ve zbytku utkání byla jednoznačně lepším mužstvem a po zásluze bezpečně zvítězila.

HC Veverská Bitýška - HC Nedvědice 6:1 (0:0;3:1;3:0)
Živný V. 2, Obrdlík 2, Žofka, Vacek, asistence Rumplík 3, Skalník 2, Klíma, Píša, Živný P. - Prudký P., asistence Čermák, rozhodčí Mahel - Lisa P., Hájek, vyloučení 5:11, navíc 10 min. OT, 25 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Domácí byli po celé utkání jasnými pány na ledové ploše, ale vynikajícího gólmana hostí se jim podařilo překonat až ve 23. minutě, i když se po celou dobu hrálo prakticky na jednu branku. Naopak hosté navštěvovali druhou polovinu kluziště jenom velice sporadicky a gól vstřelili v přesilové hře a ještě k tomu za vydatného přispění soupeřova obránce Hajného. O průběhu utkání nejlépe vypovídá poměr střel - 59:12. Favorit tak v klidu dokráčel k jasnému vítězství a k zisku povinných bodů.

Tatran Hrušky - SK Mostiště 6:7 (1:2;4:2;1:3)
Mixa 2, Šmerda Marek 2, Drápal 2, asistence Drápal 2, Palát, Mixa, Štefan, Malý - Solař 3, Svoboda Josef., Slavík, Svoboda Jiří, Musil, asistence Pokorný 2, Smejkal 2, Krejčí Václav, Solař, vyloučení 4:3, hráno na ZS ve Vyškově.
V první třetině se hrál rychlý hokej. Hosté vedli 0:2, ale v poslední minutě dostali gól do šatny. Tím se mužstvo Hrušek nastartovalo a v polovině druhé třetiny to už bylo překvapivě 5:2. To Hrušky natolik uklidnilo, že dostali dva zbytečné góly a za stavu 5:4 se šlo do kabin. Hrušky ve třetí třetině hrály přesilovku, ale špatným přístupem k hráčům, dostali gól. Na to domácí ještě odpověděli rychlým gólem. Hosté naopak zabrali a z brejku 3 na 1 srovnali, navíc se jim podařilo využít přesilovku při vyloučení domácího hráče, dali vedoucí gól a vítězství si udrželi.

HC Zastávka - TJ Náměšť n. Osl. 3:12 (1:4;2:3;0:5)
Sedmík, Rouš L., Diviš,  asistence: Kubiš 2, Smutný, Rouš D. - Pejchal 4, Oberajter 3, Sázavský 2, Toth, Kejda, Doležal, asistence: Toth 5, Kejda 3, Doležal 3, Vinkler 2, Oberajter, vyloučení 5:6, navíc Knotek a Diviš (Zastávka) OT 10 min., Hrabina (Zastávka) dvakrát OT 10 min. a tím OK do konce utkání, rozhodčí Kopeček, Jirčík, 40 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Hosté byli již od počátku utkání lepší a zřejmě i proto skórovali už v desáté sekundě první třetiny a další branky následovaly. Domácím se ještě před koncem první třetiny pouze podařilo výsledek hry zkorigovat. Druhá třetina byla značně nervózní a řada vyloučení nepřidala na hokejové kráse. Třetí třetina už jenom ukázala přesilu hostů, když domácí nakonec zápas tzv. vypustili.

SK Minerva Boskovice B - TJ Šerkovice 6:5 (0:1, 3:1, 3:3)
Konečný 3, Peša, Hasoň, Vondál, asistence Hrbáček 2, Vondál, Krejčí, Peša - Flígl E. 2, Flígl J, Pokorný, Topalov, asistence Flígl E. 2, Moučka 2, Topalov, vyloučení 8:10, využití: 2:1, oslabení 1:1, rozhodčí Tanenberger, Mazal, hráno na ZS v Boskovicích.
Obě dvě mužstva se od začátku sezony teprve "hledají" a tak moc kvalitního hokeje vidět nebylo. Utkání bylo zbytečně nervózní, na obou stranách bylo hodně vyloučených, ale i hodně školáckých chyb, kdy například domácí zvládli inkasovat branku i ve vlastní přesilovce 5 na 3. Přesto nebylo o dramatické chvilky nouze, zvláště v závěrečné třetině, kdy se bojovalo o výsledek do posledních vteřin. Nakonec šťastnější, co do výsledku, odcházeli z ledu domácí.

HC RH Centrum Brno - HLC Bulldogs Brno 4:4 (2:1;1:3;1:0)
Špaček 2, Navrátil, Badín, asistence Badín, Kalík, Zavřel, Růžička - Jirásek, Bartoněk, Nešpůrek, Machala, asistence Buček 2, Houdek, Nešpůrek, vyloučení 5:3, z toho jednou trestné střílení ve prospěch domácích (neproměněno), hráno na ZS HDM Brno.
Domácí pod dojmem, že se nemůže nic stát, překvapivě remizovali s velmi snaživým a bojovným týmem HLC Bulldogs. Hosté se dokonce v úvodu utkání dostali do vedení, když vstřelili první gól, do vedení se dostali i ve druhé třetině. Teprve samostatný únik domácích ve třetí třetině jim zajistil alespoň jeden bod za remízu.