4. kolo OP - sezóna 2011 / 2012

Zpět

HC Spartak Velká Bíteš B - HC Nedvědice 4:5 (1:2;2:1;1:2)
Pohl 2, Dočkal, Rozmahel, asistence Dačev, Jabůrek, Holík - Štarha 2, Pospíšil, Prudký, Sís, asistence Prudký 2, Čermák, Dinga, Jíra, Dudás, vyloučení  5:7,  z  toho  jedno  trestné střílení pro domácí (proměnil Pohl), využití 1:1, v oslabení 1:0, rozhodčí Fiksa - Jirčík, Lisa, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Od začátku zápasu se domácí vrhli do útoku, ale již po minutě hry byli za přílišné útočení potrestáni brankou z brejku, kdy hosté proměnili první střelu na branku. To domácí nepoučilo a bezhlavě útočili dál, z dalšího přečíslení už hosté zvýšili na rozdíl dvou branek. Domácí se dostali zpět do hry ve svém oslabení, kdy Rozmahel vystihl nepřesnou přihrávku a po  samostatném úniku snížil na rozdíl jediné branky. Ve druhé  třetině  se  povedlo  domácím  vyrovnat, když hostující brankář propustil zdánlivě  jednoduchou  střelu  od  modré čáry. A když ještě každé mužstvo využilo přesilovou hru, byl stav po druhé třetině vyrovnaný 3:3. Ve třetí třetině nic nového - domácí útočili a hosté se dostávali k brejkům. Po dvou chybách a nedůrazu domácích před vlastním brankářem odskočili hosté už do dvoubrankového vedení, a zdálo se být rozhodnuto. Na drama ale zadělal domácí Pohl, který sedm minut před koncem bez problémů proměnil trestné střílení a odstartoval útočnou smršť domácích. Ovšem ani závěrečná power-play 6 na 4 branku nepřinesla a hosté si tak překvapivě odvážejí oba body. Nic nebyla platná ani střelecká převaha domácích, když přestříleli hosty 36:14.

HC Sokol Křižanov - SK Minerva Boskovice B 4:3 (3:0;0:0;1:3)
Komínek 2, Musil, Andrla, Aleš, asistence Husák, Hudek, Pavelka, Daniel Komínek - Chasan, Plča, Konečný, asistence Hruška, Hasoň, Hrbáček, vyloučení 3:2, rozhodčí Pekárek - Maloušek, Pospíšil, 50 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Křižanov byl po dvě třetiny jasně lepším mužstvem, ale v poslední třetině zvolnil tempo, takže se Boskovicím podařilo snížit stav na rozdíl jediné branky. Domácí Křižanov si ale v závěru utkání už dokázal vítězství udržet.

SK Mostiště - HC Zastávka 3:3 (1:0;0:0;2:3)
Syrový, Novák, Solař, asistence Slavík, Syrový, Krška, Musil - Gross 2, Sedmik, asistence David Rouš, Gross, Klíma, Fišer, vyloučení 3:5, navíc Burián (HC Zastávka) 10 minut OT, využití 1:1, 70 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Domácí měli v prvních dvou třetinách více ze hry, ale gólově se výrazněji prosadit nedokázali. Častěji začaly padat branky až ve vyrovnané třetí třetině. Hosté si splnili svoji zápasovou třígólovou normu a to jim nakonec stačilo, aby si odvezli bod za remízu.

HLC Bulldogs Brno - TJ Šerkovice 11:3 (2:1;3:2;6:0)
Nešpůrek 3, Marčík 3, Houdek 2, Kuta 2, Machala, asistence Pospíchal 2, Jirásek 2, Pilný 2, Houdek, Buček, Irein, Machala - Jakub Moučka 2, Topalov, asistence Vít Pokorný, Martin Horák, Jakub Florián, hráno na ZS HSDM v Brně.
První utkání mezi Bulldogs Brno a Šerkovicemi, se neslo v klidném duchu dvou vzájemně neotesaných kamenů, které by podle loňského umístění mohly sehrát vyrovnanou partii. Hned úvodní třetina ukázala aktivitu domácích a po několika neproměněných šancích se zapsal do tabulky střelců Marčík, aby v po krátkém čase zvýšil na 2:0 Houdek. Hosté odpověděli krátce na to, když se v situaci jeden na jednoho dokázal prosadit Moučka. A přestože domácí byli celou první třetinu aktivnější, nebyli schopni překonat výtečného brankáře hostů. Hned v úvodu druhé třetiny se ukázalo, že Šerkovice nepřišly hrát jen defenzivní hokej a vsadily na pohyb a rychlé protiútoky. Rychlé přelévání hry, brejky a přesilovky byly hlavními rysy druhé třetiny a také promarněná minutu a půl trvající hra hostů pěti proti třem, která byla trestuhodně nevyužitá, naznačila záhubu hostujícího týmu. Naopak Bulldogs své přesilovky využili a druhá třetina tak skončila rozdílem dvou branek v poměru 3:2 pro domácí. Během třetí třetiny nedokázaly Šerkovice udržet nastavenou laťku a fyzický fond s deseti hráči a neproměněným trestným střílením bylo předznamenáním závěrečné nemohoucnosti. Tomu nemohl zabránit ani skvělý brankář, a ani emancipované dámské publikum, které se systematicky snažilo rozrušovat hráče domácího celku. Rozhodně černá závěrečná pětiminutovka neodpovídala celkovému průběhu hry, a přestože byl výsledek jasně deklasační, Šerkovice nedaly kůži zadarmo.

TJ Náměšť n. Osl. - HC RH Centrum Brno 4:4 (0:1;1:1;3:2)
Fiala 2, Pejchal, Němec, asistence Oberaiter 2, Sázavský - Leopold Kerbler 2, Martin Kelbler, Badin, asistence Martin Kelbler, Leopold Kerbler, Kinzel, vyloučení 4:10, navíc hosté 2 x 10 minut OT (Leopold Kelbler a Zavřel) a 10 min OT + TH (Stanček) za nesportovní chování, rozhodčí Fiksa - Hájek, Klíma, hráno na ZS v Náměšti n. Osl.
Utkání dvou finalistů minulého ročníku začalo svižně. Jako první šli do vedení hosté, domácí se snažili vyrovnat, dostávali se do útočné třetiny, ale veškerá jejich snaha se minula účinkem. Když se jim to konečně podařilo, rozhodčí gól neuznali pro předchozí posunutí branky. Druhá třetina měla stejný průběh - domácí se snažili, převážná část hry se odbývala ve třetině hostů, všechny akce domácích ale stačil zlikvidovat výborný brankář hostů. Ve třicáté minutě se domácí konečně dočkali kýženého gólu a tím i vyrovnání, ale hosté do konce třetiny zase šli do vedení. Ve třetí třetině se hra přitvrdila a hosté na to začali doplácet zbytečným a častým vylučováním. Domácí pokračovali v tlaku na soupeřovu branku a v rozmezí 53. až 57. minuty otočili výsledek ve svůj prospěch. Už se zdálo, že hosté odjedou poraženi, ale minutu před koncem odvolali brankáře a osm sekund před závěrečnou sirénou po tečované střele vyrovnali na 4:4. Největší slabina domácích byla ve vlastních přesilovkách, kde z celé řady nabízených šancí nedokázali skórovat. V mužstvu hostů si zaslouží vyzvednutí výkon brankáře Richtera, který své mužstvo svými zákroky několikrát podržel.

HC Veverská Bitýška - Tatran Hrušky 12:1 (6:1;4:0;2:0)
Skalník 2, P. Hakl 2, Píša 2, Němčanovský 2, Vacek, Klíma, Jaroš, Horáček, asistence Vacek 5, Skalník 3, Jaroš 3, Klíma 2, Rumplík 2, Píša, Sokolovskij - Palát, asistence Uher, vyloučení 3:5 rozhodčí Mahel - Lisa, Jirčík, 20 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Domácí mezi čtvrtou a šestou minutou v průběhu 2 minut a 40 sekund čtyřikrát skórovali a tím rozhodli o dalším vývoji a osudu tohoto utkání. A jelikož měli chuť, dobře se hokejem bavili a vylepšovali si osobní statistiky, skončilo toto střetnutí dvojciferným debaklem hostů a výrazným vítězstvím favorita.