5. kolo OP - sezóna 2011 / 2012

Zpět

Tatran Hrušky - HC Nedvědice 4:3 (1:1;1:2;2:0)
Drápal, Václav Laichman, Holoubek Petr, Jakub Laichman; asistence Jakub Laichman, Holoubek, Václav Laichman - Jíra, Krejčí, Prudký, asistence Pospíšil 3, vyloučení 7:8, 60 diváků, hráno na ZS ve Vyškově.
Hrušky se konečně sešli v plné sestavě a celé utkání měli ve vlastní režii, ale jejich akce končila na výborném výkonu brankáře hostí. První gól padl v okamžiku, když ve vlastním oslabení ujel domácí hráč. Hosté srovnali v čase 19:59 ze samostatného nájezdu. Hosté v druhé třetině měli několik příležitostí skórovat, ale na rozdíl od domácích alespoň dvě proměnili. Ve třetí měli celou třetinu tlak domácí a ten byl po zásluze v posledních minutách proměněn v zaslouženou výhru.

HC Spartak Velká Bíteš B - SK Minerva Boskovice B 2:5 (1:1;0:2;1:2)
Rozmahel, Dačev, asistence Holík, Dočkal, Pohl - Hasoň 2, Soldán, Vondál, Ševčík, asistence Konečný, Hasoň, Vondál, Hrbáček, vyloučení 3:6, z toho jedno  trestné střílení pro domácí, kteří ho neproměnili, využití 1:0, rozhodčí Fiksa - Lisa, Štětina, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
V  pátém  kole  zavítali  na bítešský led hosté z Boskovic a předvedli velmi  dobrý výkon. Z  počátku  se hrál opatrnější hokej a hlavně na domácí  straně s obrovským množstvím nepřesností. Toho využili hosté a dostali se do vedení 1:0. Domácí se nedostávali téměř do žádných šancí, přesto však byl stav po první třetině 1:1, když krásnou střelou vyrovnal Rozmahel. Ve  druhé třetině si přece jenom domácí vytvořili několik slušných šancí, jenomže je opět trápila koncovka. Zato hosté pokračovali v dobrém výkonu, využili  nabídnuté  šance  po chybách domácích a po druhé třetině tak vedli 1:3. V závěrečné třetině předváděli hráči Velké Bíteše bojovnější hru, vybojovali si několik šancí, využili přesilovku a snížili na rozdíl jedné branky. Jenomže pak přišly opět neproměněné šance a chyby v obraně, což vyústilo opět k inkasování branky. I přesto se domácí dostávali do dobrých příležitostí, ale opět selhávali v jejich proměňování. Když pak tři minuty před koncem domácí Marek odmítl  zdramatizování utkání, kdy neproměnil trestné střílení, bylo rozhodnuto. Hosté nakonec přidali ještě jednu branku a potvrdili tak zasloužené vítězství 2:5.

HC RH Centrum  - SK Mostiště 3:3 (0:3;0:1;0:2)
Kalík, Špaček, L. Kerbler, asistence Badín, Kalík, M. Kerbler - Slavík, Toman, Svoboda, asistence Solař 2, Slavík, vyloučeni 9:4, využití 0 :1, hráno na ZS DaM v Brně.
Utkání, ve kterém měl být jasným favoritem domácí celek, se nenaplnilo. Ten, kdo neviděl toto utkání, si to také mohl myslet, ale opak byl pravdou. Ospalý začátek ze strany domácího družstva využil velmi zkušený celek hostů k rychlému vedení. Domácí tým vůbec nezachytil velmi chytrou hru zkušených hráčů SK Mostiště, což často vedlo k úplně zbytečným faulům domácích a samozřejmě i k nemožnosti se lépe prosadit, kdy snad za prvních deset minut nedošlo k ohrožení soupeřovy branky. Když se to povedlo, tak prakticky nenápadnou střelou těsně před modrou čárou. Od druhé třetiny nastoupil domácí celek s úplně jiným pojetím, přidal na důrazu a prakticky nepustil soupeře ze třetiny, ale velmi slabá produktivita a velmi dobrý výkon hostujícího brankáře , který zabránil proměnit i vyložené šance, dovedla oba týmy k zasloužené remíze, kterou si hostující celek zasloužil za chytrost a zkušenost.

HC Zastávka - HC Veverská Bitýška 3:4 (1:2;0:0;2:2)
Burián, Gross 2, asistence Rouš L. - Němčanovský, Píša, Sokolovskij, Hajný, asistence Píša 2, Žofka, Němčanovský, Vacek, rozhodčí Fiksa - Lisa, Štětina, vyloučení 4:2, využití 1:2, 41 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Utkání bylo od počátku vyrovnané. Domácí si opět splnili svoji zápasovou třígólovou normu, ale tentokrát to k zisku zaslouženého bodu nakonec nestačilo. Zápas sice ve třetí třetině otočili a vedli 3:2, ale hostům se podařilo ještě dvakrát skórovat a odvážejí si dva body za zasloužené vítězství.

TJ Náměšť n. Osl. - TJ Šerkovice 5:0 kontumačně
Hosté odvolali předem svůj start v utkání pro nedostatečný počet hráčů, STK rozhodla o kontumaci ve prospěch domácích.

HLC Bulldogs Brno - HC Sokol Křižanov 2:4 (1:0;0:4;1:0)
Pospíchal, Houdek, asistence Machala, Balabán - Bílovský Ondřej 2, Musil Lukáš, Husák Karel, asistence Smílek David 2, Bílovský Ondřej, Komínek David, vyloučení 8:5, využití 0:1, v oslabení 1:0, 15 diváků, hráno na ZS v Boskovicích.
Další z řady boskovických utkání sehráli brněnští Bulldogs, tentokrát proti vzdálenému Křižanovu. Přestože týmy nemají mezi sebou dlouhou herní zkušenost, nebyl tentokrát prostor pro vzájemné oťukání a herní mašinérie se rozjela hned od první minuty naplno. Především hostující celek si ládoval do kotle a zatápěl domácím. Jenže to byli naopak domácí, když se ujali hned z první střely vedení. Po šikovném sklepnutí slavil Pospíchal. To hostujícímu celku na energii nikterak neubralo a herní aktivita jim přinesla přesilovku pěti proti třem, kterou přes všechny šance nedokázali využít. Nepodařilo se jim prolomit brankářskou zeď ani během následujících pokusů. Domácí celek jen trpně přihlížel a v posledních vteřinách neuznaná branka (tyč - břevno) dokládá převahu hostů během celé první třetiny. Co se ovšem Křižanovu nepovedlo proměnit během první třetiny, vynahradili si v třetině druhé. Vyrovnávací branku vstřelil Musil. Pak Husák poměrně šťastnou ranou od modré trefil brankářovu hůl, od které se puk elegantně odrazil do horního rohu, a bylo to 1:2. A pro naplnění "oko za oko" nebyl domácím také uznán gól (brankář ležel i s pukem v brance). Hra se sice vyrovnávala, boj o střední pásmo se stupňoval, ale celkovou převahu využívali hosté a odskočili na klidné tříbrankové vedení. Rychlost se tím kupodivu neztratila, ale viditelné byly nepřesné rozehrávky, které snižovaly šanci domácích na snížení. To se povedlo až v závěru třetí třetiny, kdy hosté lehce polevili v důrazu a Balabán esteticky snížil na 2:4. Z celkového dojmu lze označit domácí Bulldogs za šiřitele latentní hry, když nebyli schopni nebezpečněji ohrozit branku hostů. Křižanov si tak z výletu odvezl cenné body a domácí mohou doufat, že do týdne jim skalpy dorostou.