7. kolo OP - sezóna 2011 / 2012

Zpět

HC Zastávka - HC Nedvědice 6:0 (2:0;2:0;2:0)
D. Rouš, Kubiš Gross, L. Rouš, Diviš, Kubiš, asistence D. Rouš 2, Hrabina 2, Knotek, Klíma, L. Rouš, Sedmík, Smutný, Fiala vyloučení 5:3, využití 1:0, za domácí 10 minut OT (Diviš), za hosty J. Dudák TH, 33 diváků, rozhodčí Matoušek - Pekárek, Rous, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Domácí do utkání nastoupili s chutí a velkou motivací vstřelit konečně více než tři góly v zápase a to se jim podařilo. Časomíra ukazovala čas 36:19 a poprvé v sezóně byl důvod oslavovat čtvrtý gól. Ve třetí třetině převahu domácí potvrdili ještě dalšími dvěma vstřelenými góly. Pochvalu si zaslouží i brankář domácích, který vychytal první nulu v sezóně. Domácí si zaslouženě ponechali dva body.

HC RH Centrum - Tatran Hrušky 10:2 (3:0;4:0;3:2)
Martin Kerbler 2, Leopold Kelbler 2, Navrátil 2, asistence Staněk 2, Leopold Kelbler 2 Zavřel 2, Čaňo, Kalík, Petrik - Palát, Gzela, asistence Palát, vyloučení 3:2, navíc Špaček (RH Centrum) 10 minut OT, hráno na ZS DM v Brně.
Utkání i přes vysokou výhru domácích nemělo příliš dobrou úroveň. Hosté přijeli s taktikou "postavíme se na modrou a uvidíme". Domácí hráči jakoby si neuvědomovali, že do pěti soupeřů, bránících svou obrannou čáru, je zapotřebí hrát na brejky s cílem soupeře přebruslit. Utkání bylo jinak hráno velmi slušně, o čemž hovoří i malý počet vyloučených.

TJ Šerkovice - HC Veverská Bitýška 4:4 (2:2;0:1;2:1)
Moučka, Prudký, E. Fligl, Topalov, asistence Schramek 2, J. Fligl, Chmelíček, M. Fligl, V. Pokorný - Hofírek, Ploc, Jaroš, Sokolovskij, asistence Žofka, Němčanovský, vyloučení 3:7, využití 1:1, v oslabení 0:0, 80 diváků, rozhodčí Kopeček, Štětina, hráno na ZS v Nedvědici
První domácí zápas hrály Šerkovice konečně ve větším počtu, než v deseti, a bylo to na hře znát. Utkání bylo celou dobu víceméně vyrovnané a nebylo příliš znát, že domácí jsou na konci tabulky a hosté v jejím popředí. V. Bítýška se ujala v šesté minutě vedení po celkem nevinném nahození na brankáře, kterému puk proklouzl za záda. Laciný gól na domácí vliv neměl a již za čtyři minuty při přesilovce Moučkou srovnali stav. Ještě v téže minutě už při hře 5 proti 5 šli domácí do vedení, když Prudký zazvonil na obě tyčky a kotouč skončil za brankovou čarou. A mohlo být pro hosty ještě hůř, když ve třinácté minutě výtečně zachránil brankář Dinga a následný pas našel na modré zapomenutého Moučku. Ten však svůj nájezd neproměnil. Hosté pak na začátku patnácté minuty zaslouženě vyrovnali Plocem. Začátek prostřední třetiny domácí prospali a hned po půl minutě opět V. Bítýška vedla. Puk našel před brankou Jaroš a bylo to 2:3. Utkání bylo i nadále vyrovnané, ale skóre se už přes šance na obou stranách do konce třetiny nezměnilo. Ve 43. minutě střelou přes obránce srovnal E. Fligl a začínalo se od začátku. Akce hostů byly hokejově "učesanější", domácí to vynahrazovali bojovností. Jedna z dalších šancí V. Bítýšky ve 49. minutě byla proměněna Sokolovským. Domácí ještě zvýšili svoje úsilí a odměnou jim bylo vyrovnání po dorážce Topalova. Do konce zápasu se už skóre neposunulo a výsledek tak zůstal zaslouženě nerozhodný.

HC Sokol Křižanov - SK Mostiště 2:6 (1:1;0:2;1:3)
Hudeček, Hudec, asistence Týlovský, Aleš Komínek - Musil 2, Toman 2, Pokorný, Solař, asistence Pokorný 2, Musil Slavík, Homola, Krejčí, rozhodčí Pokorný, Maloušek, 100 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Zápas byl vcelku vyrovnaný, ale důraznost a zkušenosti hráčů Mostiště se projevily ve větším tlaku na soupeře a samozřejmě také na konečném skóre utkání. 

SK Minerva Boskovice B - HLC Bulldogs Brno 3:5 (1:0;1:4;1:1)
Tlamka, Konečný, Peša, asistence Peša, Soldán, Tlamka - Jirásek 4, Balabán, asistence Houdek 2, Pilný, Marčík, Pospíchal, vyloučení: 5:4, rozhodčí Tanenberger, Trmač, hráno na ZS HM Brno.
Tak jak je u obou soupeřů již téměř tradicí, bylo celé utkání vyrovnané, dramatické a nervózní takřka do poslední chvíle. Domácí sice začali lépe a zaslouženě se ujali vedení, ve druhé třetině ovšem hosté přidali na obrátkách a i díky několika brejkům odcházeli do kabin s dvoubrankovým náskokem. Ve třinácté sekundě závěrečné části se domácím podařilo snížit na rozdíl jediné branky a tento stav vytrval až do závěrečné minuty, kdy se boskovičtí pokusili vyrovnat při power-play, ovšem hosté trefili prázdnou branku domácích a definitivně si tak pojistili zisk dvou bodů.

HC Spartak Velká Bíteš B - TJ Náměšť n. Osl. 1:8 (1:5,0:2,0:1)
Vlček, asistence M. Komínek - Obereiter 2, Bauer, Franěk, Kejda, Sázavský, Fiala, Špaček, asistence Fiala 2, Sázavský, Staněk, Franěk, Töth, Kejda, vyloučení 3:3, využití 0:2, rozhodčí Pekárek - Maloušek, Rous, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
V dalším utkání přijel na led do Velké Bíteše vedoucí celek Náměště nad Oslavou. Loňský vítěz ukázal, že si tak trochu hraje vlastní soutěž. Hned od úvodu uzamknul bítešské do jejich vlastní třetiny a vytěžil z toho dvě branky. Bíteš reagovala, když puk po Komínkově střele dorazil Vlček, ale to bylo od nich vše. Převaha hostů byla obrovská, domácí jen těžko svému soupeři stačili. Náměšť se prosadila ještě třikrát a šlo se do šatny za skoro rozhodnutého výsledku. V dalších částech tohoto zápasu vše probíhalo úplně stejně jak v první třetině, domácí nestíhali a aktuálně vedoucí celek soutěže tvořil hru jen s tím rozdílem, že navyšoval skóre jen zřídka - ve druhé třetině tak přidali dvě branky. Třetí třetina a opět stejný scénář. Až na únik Pohla, který obešel dva hráče, následně i brankáře, puk však zasunout do prázdné branky nedokázal. Náměšť přidala v poslední části už jen jednu branku a zcela zaslouženě si odvezla dva body. Zato Velká Bíteš stále čeká na svoje první domácí vítězství.