8. kolo OP - sezóna 2011 / 2012

Zpět

HC Nedvědice - HLC Bulldogs Brno 4:8 (2:2;1:3;1:3)
Jan Pospíšil 2, Čermák, Sís Roman, asistence Pospíšil Jan, Čermák, Štarha, Pospíšil Ondřej, Neugebauer Jan - Balabán 2, Pospíchal 2, Jirásek, Houdek, Kuta, Nešpůrek, asistence Jirásek 2, Pilný, Pospíchal, Machala, Kvarda, Irein, Nešpůrek, vyloučení 8:10, hráno na ZS v Nedvědici.
Tento zápas vypadal od začátku jako velice vyrovnaný. Z prvního gólu se radovali hosté, ale dlouho to netrvalo a Nedvědice srovnala. Na 1:2 opět navyšovali hosté, ale i tento náskok jim dlouho nevydržel. Necelou minutu trvalo domácím, aby srovnali. Do druhé třetiny naskočili lépe hosté a během 12 minut už vedli o tři branky. Domácí ke konci druhé třetiny snížili na rozdíl dvou branek. Třetí třetina začala lépe pro domácí a chvíli po začátku vstřelili branku, ale hosté nepřestali hrát a třemi góly v poslední třetině definitivně ukončili zápas.

SK Mostiště - HC Spartak Velká Bíteš B 5:0 (3:0; 0:0; 2:0)
Solař 2, Václav Krejčí ml., Toman, Krška, asistence Musil 3, Václav Krejčí st., vyloučení 5:2, navíc Michal Komínek (Velká Bíteš) 10 minut OT, bez využití, rozhodčí Pekárek - Molek, Strádal, 60 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Začátek utkání patřil pohyblivějším bítešským hráčům. Domácí se z tlaku vymanili až poté, co ubránili první oslabení. V desáté minutě mladší Vašek Krejčí v tísni vystřelil od modré čáry, puk změnil směr od brusle bránícího hráče a skončil v bítešské brance. O necelou minutu později Toman parádně trefil Musilovu přihrávku a zvýšil mostišťské vedení. V šestnácté minutě vyrobili hosté hrubku v rozehrávce, puk získal zadarmo Solař a zcela sám před brankou s jistotou zakončil. Pak hráli domácí první přesilovku, ale nebezpečnější už v ní byl jejich soupeř. Ten přečkal oslabení bez další úhony, v závěru třetiny několikrát nebezpečně zaútočil do nepřipravené mostišťské obrany a za čisté konto vděčili domácí jen svému brankáři Milanu Svobodovi. I po přestávce se hrál svižný hokej s řadou šancí. Domácí neinkasovali ani v dalším oslabení a v polovině zápasu do jejich branky nastoupil po několikazápasové pauze, vynucené zraněním, Marek Uhlíř. Hned od počátku sebou musel pořádně mrskat, protože Spartak jej přivítal zvýšeným úsilím. V prvních deseti minutách třetí části bylo k vidění především marné bítešské útočné snažení. Hosté hráli další tři přesilovky, téměř minutu dokonce pět proti třem, ale po celý zápas se kromě výborných domácích brankářů potýkali i s vlastní žalostnou koncovkou, a tak mostišťská defenziva opět obstála. Ve dvaapadesáté minutě si Krškova střela našla od modré čáry cestu mezi několika clonícími hráči až do bítešské sítě. Pak už domácí utkání bezpečně kontrolovali a závěrečnou podobu dal výsledku po individuální akci v osmapadesáté minutě Solař. Konečné skóre pro hostující V. Bíteš bylo asi trochu kruté.

HC Veverská Bitýška - HC Sokol Křižanov 9:0 (1:0;3:0;5:0)
Němčanovský 3, Hofírek 3, Milan Hakl, Sokolovskij, Vacek, asistence Jaroš 3, Sokolovskij 3, Žofka 2, Petr Hakl 2, Píša, Skalník, vyloučení 4:8, z toho David Komínek (Křižanov) 5 + OK, využití 6:0, rozhodčí Mahel - Fiksa, Lisa, 20 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Domácí se dostali do tlaku hned od prvních minut utkání, ale vázlo to na nepřesné, anebo nedůrazné koncovce. Od druhé třetiny se i tuto součást hry podařilo vylepšit a skóre začalo narůstat. Jelikož hosté vůbec nestíhali, byli nuceni často sahat k nedovoleným zákrokům a domácí dokázali trestat téměř neomylně. Osmkrát dostali příležitost hrát v početní výhodě, a šestkrát toho dokázali využít. Žádané a populární desítky se však diváci nedočkali.

SK Minerva Boskovice B - TJ Náměšť n. Osl. 7:8 (2:2;2:4;3:2)
Kakáč 2, Hasoň 2, Hruška, Konečný, Hrbáček, asistence Kakáč 2, Tlamka 3, Hrbáček, Konečný - Kejda 3, Němec 2, Tóth 2, Doležal, asistence Bauer 2, Špaček, Franěk, Čada, Špiřík, vyloučení 6:8, využití 2:0, rozhodčí Scheiner, Trmač, hráno na ZS v Boskovicích.
Plné zvratů - tak by se dalo charakterizovat utkání mezi dosavadním lídrem tabulky z Náměště a domácím mužstvem. Boskovice se favorita nezalekly a brzy se ujaly vedení o dvě branky. Náměšti se podařilo do konce třetiny stav vyrovnat a během několika minut druhé třetiny dokonce zvýšit vedení až na hrozivých 2:6. V poslední minutě druhé části domácí vstřelili dvě branky a stáhli průběžný výsledek na hratelný rozdíl dvou branek. V závěrečné třetině se hráčům Boskovic dokonce podařilo vyrovnat na 6:6, pak znovu vyrovnali na 7:7, ale na sporný osmý gól hostů již domácí nedokázali reagovat ani při power-play a tak si v oboustranně velmi kvalitním utkání odvezli domů dva body hráči Náměště.

Tatran Hrušky - TJ Šerkovice 4:5 (0:2;2:1;2:2)
Bartošek 2, Marek Šmerda, Gzela,   asistence Jaroslav Šmerda, Laichman, Palat, Bartošek - Štulia 2, Fligl Martin, Darkwah, Moučka, asistence Vít Pokorný 2, Moučka Jakub, Darkwah, Martin Fligl, vyloučení 7:5, 45 diváků, hráno na ZS ve Vyškově.
Utkání probíhalo standardně, síly byly vyrovnané a od první minuty se začalo v rychlém tempu. Domácí si během zápasu vytvořili trochu víc šancí skórovat, které ovšem neproměnili, což je v celkovém součtu utkání stálo body. Třetí třetina byla trošku dramatická, Hrušky daly dva góly, čímž se skoro dotáhly na soupeře, ale díky smůle, neodpískaným faulům soupeře a dvěma inkasovaným gólům stav už nesrovnaly.

HC Zastávka - HC RH Centrum 2:4 (1:0;0:1;1:3)
L. Rouš, Burián, asistence Kubiš, Gejdoš, L. Rouš - Šetek 2, Petrik, Budin, asistence Kopa 2, Špaček 2, Badin, Kopa, Petrik, vyloučení 4:4, využití 0:1, navíc Zavřel (hosté) 10 min OT, 23 diváků, rozhodčí: Fiksa - Lisa, Mahel, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Domácí do utkání nastoupili s odhodláním zabránit "papírovému favoritu" získat body. V první třetině měli mírnou převahu hosté, ale po zaváhání inkasovali gól. Ve druhé třetině si obě mužstva role vyměnila. Do třetí třetiny pak nastupovala obě za nerozhodného stavu. Utkání rozhodla využitá přesilová hra hostů. Domácí sice dokázali odpovědět vyrovnávací brankou, ale v závěru utkání se ukázala větší zkušenost hostujícího mužstva a to si odváží dva body za vítězství.