9. kolo OP - sezóna 2011 / 2012

Zpět

HC Nedvědice - HC RH Centrum 1:9
další podrobnosti nehlášeny.

TJ Šerkovice - HC Zastávka 6:9 (2:3;4:3;0:3)
Moučka 2, Schramek, Chmelíček, Martin Flígl, Erik Flígl, asistence Moučka 2, Prudký, Matuška - Kubiš 3, Knotek 2, Smutný, Sedmík, D. Rouš, Hrabina, asistence Gross 3, Knotek, Burián, Kubiš, Gejdoš, L. Rouš, vyloučení 6:8, navíc domácí 5 + OK, hosté 1 x 5+OK+TH, 1 x 5+OK, 1 x 10 min OT, využití 0:2, v oslabení 0:1, 75 diváků, rozhodčí Kopeček - Štětina, hráno na ZS v Nedvědici.
Utkání průměrné úrovně, ve kterém si hráči obou mužstev zrovna moc starostí s bráněním nedělali. Hosté o svém vítězství rozhodli v polovině poslední třetiny, kdy odskočili na rozhodující dvougólový náskok. Za zmínku stojí dvě trestná střílení během padesáti vteřin sedmé minuty (domácí proměnili, hosté nikoliv), a celkem čtyři vyšší tresty.

HC Sokol Křižanov - Tatran Hrušky 5:7 (3:0;1:4;1:3)
Veselý 2, Andrle 2, Bílovský, asistence Bílovský 2, Pavelka - Šmerda 2, Holoubek 2, Zubr, Leichman, asistence Bartošek 2, Holoubek, Palát, Malý, Polák, vyloučení 1:1, 50 diváků, rozhodčí Štefan z Hrušek, když se nedostavili delegovaní rozhodčí, což také ovlivnilo průběh utkání, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Začátek utkání patřil pohyblivějším křižanovským hráčům. Hosté se z úvodního tlaku vymanili až ve druhé třetině a svým důrazem proti domácím dokázali tuto třetinu jasně vyhrát 1:4. Do poslední třetiny tedy nastupovala obě mužstva znovu za nerozhodného stavu, ale domácí hráči už v závěru nedokázali čelit náporu hostů. Nepomohlo jim ani odvolání brankáře za stavu 5:6, naopak do prázdné branky tak pečetil vítězství svého družstva hráč Hrušek Leichman.

HC Spartak Velká Bíteš B - HC Veverská Bitýška 1:7 (1:1,0:5,0:1)
Budín - P. Hakl 2, Píša 2, P. Živný 2, V. Živný, asistence Hofírek  2, Slanina, Žofka, P. Živný, Sokolovskij, Ploc, Jurij, vyloučení 4:8, využití 1:2, rozhodčí Mahel - Marek, Vlček, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Soupeř, se kterým měl domácí tým v poslední době výrazně negativní bilanci, začal velmi  opatrně a tak se do prvních brankových příležitostí dostávali především domácí. K tlaku jim pomohla i první přesilová hra, ve které proměnil svůj samostatný únik Budín. Ovšem za tři minuty  svou  první brankou v zápase vyrovnal hostující Hakl. Do konce první třetiny měli více ze hry domácí, avšak branka ani na jedné straně nepadla. Ve druhé třetině už hosté neponechali nic náhodě a již po 16 sekundách hry  potrestali chybu domácí obrany, a když pak během minuty a půl vstřelili další tři branky, bylo o výsledku utkání rozhodnuto. Hosté  pak ještě přidali dvě branky z přesilové hry a uštědřili domácím další jednoznačnou  porážku. Domácí hráči se stále potýkají s mizernou koncovkou, a i když herně mají mnohdy navrch, hraje se na vstřelené branky, a ty bohužel dávají hosté.

SK Minerva Boskovice B - SK Mostiště 6:5 (1:1;2:0;3:4)
Soldán 2, Klíč, Vondál, Konečný, Konopáč, asistence Konopáč 2, Vondál, Konečný, Soldán, Peša - Slavík 2, Syrový, Václav Krejčí, Musil, asistence Syrový 3, Vojtěch Krejčí 2, vyloučení 9:5, využití 2:2, rozhodčí Tanenberger - Trkač, Steiner, hráno na ZS v Boskovicích.
Od prvních minut probíhalo utkání ve svižném tempu, pořádné drama si obě mužstva vybrala až v závěrečné třetině. Domácí Boskovice sice odskočily hostům až na rozdíl tří branek (5:2), ale hráči Mýtiště nic nevzdali a necelé dvě minuty před koncem srovnali na 5:5. Když už se zdálo, že se obě mužstva podělí o bod, ujel do brejku jeden z hostujících hráčů, leč sám proti domácímu brankaři neuspěl, čehož využili domácí a prakticky z protiútoku cca 20 sekund před koncem vstřelili vítěznou branku.   

TJ. Náměšť n. Osl. - HLC Bulldogs Brno 5:1 (1:0;2:1;2:0)
Tóth 3, Bauer, Vinkler, asistence Fiala, Kejda Bauer, Němec, Franěk, Staněk - Marčík, vyloučení 5:5, navíc po jednom trestném střílení na každé straně - zůstaly neproměněné, hráno na ZS v Náměšti.
Domácí hned v prvních sekundách úvodní třetiny měli šanci vstřelit vedoucí branku, ale nakonec se jim to nepodařilo. Přestože nadále měli neustálou převahu, první a vedoucí branku vstřelili až na konci této třetiny, protože hosté velmi dobře bránili a jejich velkou oporou byl brankář. Ve druhé třetině už hosté postupně hru vyrovnávali a domácím se při vší snaze nedařilo rozvinout svoji kombinační hru. Až v poslední třetině dvěma brankami rozhodli o definitivním a jasném vítězství. Vyzvednout je třeba výkony obou brankářů, především pak brankáře hostujícího mužstva, který měl daleko více práce.