8. kolo OP - sezóna 2012 / 2013

Zpět

TJ Šerkovice - TJ Náměšť n. Osl. - neodehráno pro nezpůsobilost hrací plochy. O konečném výsledku rozhodne STK.

HC Spartak Velká Bíteš B - SK Mostiště 2:3 po samostatných nájezdech (0:1;1:1;1:0 - 0:1 na nájezdy)
branky Vlček, Tomáš Rozmahel, asistence Dvořák, Dočkal, Pelikán, Pohl - Vidlák, Slavík, Smejkal (rozhodující samostatný nájezd), asistence Toman 2, J. Svoboda, vyloučení 1:6, navíc Slavík (Mostiště) 10 minut OT, využití 1:1, rozhodčí Pekárek, Rous, Maloušek, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Hosté přijeli s jasnou taktikou, založenou na obětavé a důsledné obraně. Domácí měli sice častěji puk na hokejkách, ale nedokázali se přes pečlivou defenzívu hostů dostat do nějaké výraznější gólové příležitosti. A tak přišel trest z rychlého brejku hostů, když hostující Vidlák nedal domácímu brankáři šanci. Domácí stále dobývali branku Mostišť, ale gólově se prosadit nedokázala. Až ve druhé třetině dokázali domácí využít přesilovou hru, kdy do střílené přihrávky vložil hůl Vlček a srovnal. To stejné se ale o chvíli později podařilo i hostům, v jediné hostující přesilovce si domácí obránce srazil přihrávku Slavíka do vlastní sítě a hosté opět vedli. Tlak domácích zesílil hlavně ve třetí třetině a nakonec se dostavilo vytoužené vyrovnání - Dočkal našel skulinku mezi hostujícími beky, poslal přihrávku na rozjetého Tomáše Rozmahela a ten střelou pod horní tyčku dvě minuty před koncem vyrovnal. A jelikož v posledních vteřinách z velkých šancí za domácí neuspěli Pohl, Dočkal ani Rozmahel, přišla na řadu penaltová show. Zde rozhodla čtvrtá série a bod navíc si odvezli zkušenější hosté.

HC Tatran Hrušky - HC Veverská Bitýška 5:4 po sam. nájezdech (1:1,2:2,1:1 - 3:2 na nájezdy)
branky R.Holoubek 2, Uher 2, Jakub Laichman, asistence Dumišinec, Malý, Václav Laichman - Hakl 2, V. Živný, Jaroš, asistence Vacek 2, P. Živný, Sokolovskij, vyloučení 5:8, navíc D (Hrušky) 10 minut OT, využití 2:1, 30 diváků, hráno na ZS ve Vyškově..
Hrálo se velice pěkné a vyrovnané utkání. Hosté po celý zápas vždy vedli, ale Hrušky naopak vždy dokázaly odpovědět velice rychlým vyrovnávacím gólem. V polovině poslední třetiny využili hosté přesilovku a zdálo se, že vedení udrží. Tři minuty před koncem fauloval hostující hráč a domácím tak svitla naděje na vyrovnání. Dvakrát se hostům podařilo vyhodit puk mimo ledovou plochu a tak měly Hrušky výhodu přesilovky 5 na 3, kterou svým důrazem a bojovností dokázali proměnit 17 sekund před koncem. Rozhodovalo se tedy na samostatné nájezdy, kde urvali druhý bod domácí.

RH Centrum Brno - HC Sokol Křižanov 10:2 (1:1;6:1;3:0), branky Špaček 2, Leopold Kerbler 2, Martin Kerbler, Kalík, Zavřel, Navrátil, Šetek, Vítek, asistence Martin Kerbler 3, Grepl 3, Špaček 2, Vítek 2, Leopold Kerbler 2, Badín, Zavřel 2, Zubíček, Stanček - Aleš Komínek, Malý, asistence Pavelka, vyloučení 9:9, z toho Suchý (Křižanov) 10 minut OT, rozhodčí Bártek, Bednář, Lejsek, hráno v HHDM v Brně.
Soupeř začal velice dobře a aktivně po celém kluzišti, tento houževnatý hokej z jeho strany trval zhruba do 7. minuty druhé třetiny, kdy dokonce vedl 2:1 a měl výhodu asi 3,5 minuty přesilovky 5 na 3. Jen díky perfektnímu brankáři Richtrovi byl stav nezměněn, a to byl signál k tomu, aby začalo hrát také domácí mužstvo, které potom během pěti min dokázalo skórovat. Tím byl odpor soupeře zlomen a nebylo pochyb, kdo bude mít na konci utkání tři body. I přes velkou snahu si soupeř odvezl desítku.

SK Minerva Boskovice B - HC Nedvědice 4:2 (0:0;1:1;3:1)
branky Konečný 2, Hrbáček, Hruška, asistence Souček, Hrbáček, Hasoň, Ševčík - Štarha, Sís, asistence R. Krejčí, P. Krejčí, vyloučení 5:5, bez využití, rozhodčí: Ježek, hráno na ZS v Boskovicích. 
Utkání začalo s mírnými obavami, neboť se dostavil pouze jeden z delegovaných rozhodčích. Nutno ale podotknout, že sudí Ježek se svého úkolu zhostil na výbornou, i hráči hráli bez zbytečných debat a šarvátek, tak že po celé utkání nebyla nepřítomnost více rozhodčích znát. Jak je z průběhu třetin patrné, první dvě části utkání byly vyrovnané, nicméně velikou pochvalu si zaslouží především brankář hostů, který pochytal několik vyložených brankových příležitostí domácích. V průběhu závěrečné třetiny přece jen dokázali hráči Boskovic svoji mírnou převahu vyjádřit i brankově a odskočili hráčům Nedvědice  na 3:1. Hosté se ale nevzdali a 40 vteřin před koncem třetí třetiny zápas ještě zdramatizovali snížením na rozdíl jediné branky. Při závěrečné power-play pak mohli dokonce hosté vyrovnat, svoji šanci ale nevyužili, naopak, několik vteřin před koncem zápasu potvrdili domácí do prázdné branky Nedvědice definitivní vítězství.

HC Zastávka - HLC Bulldogs Brno 3:8 (1:1;2:6;0:1)
branky Fišer, D. Rouš, Klíma, asistence Vyhnalík 2, Gross, Jelínek, Klíma - Nešpůrek 4, Bucek 2, Sahaj, Balabán,  asistence Jirásek 4, Sahaj 2, Sedlář, Bucek, Nešpůrek, Šebor, Mareček, vyloučení 13:7,  z toho D. Rouš (HC Zastávka) OK, Irein (HC Brno) 10 minut OT, využití 2:6, rozhodčí: Boháček, Honza, 40 diváků, hráno na ZS v Rosicích
Utkání začalo, díky nedorozumnění v chybném uvedení začátku v hlášení výsledků, později, než byl jeho plánovaný začátek. Hráči hostí postupně docházeli a tak se mohlo, po dvaceti minutách čekání konečně začít. Aktivněji začali hosté, kteří v 6. minutě, těsně po vhazování, využili skrumáže před brankou domácích a šli do vedení. Domácí se snažili, pro ně nepříznivý stav, srovnat. Aktivně bruslili, stříleli, a když nevyužili ani nájezd tři na jednoho, tak se dočkali až o minutu později, kdy po krásné kombinaci srovnali. Od té chvíle se v utkání přitvrzovalo a třetina končila krátkou přesilovou hrou hostí 5 na 3. Tuto přesilovku hosté beze zbytku využili a v čase 21.01 vedli 3:1. Domácí byli rychlými góly zaskočeni, ale snažili se aktivním přístupem dvougólové manko vymazat. V tom jim pomohli hosté, kteří dvěma fauly také domácím darovali přesilovku 5 na 3. Domácí byli stejně úspěšní a dvěma góly utkání vyrovnali. Přesilovky rozhodovaly i v dalším průběhu utkání. Díky nedisciplinovanosti domácích a jejich častému vylučování to bylo bohužel v jejich neprospěch. Dostali od hostů další 4 góly a už na konci druhé třetiny bylo utkání v podstatě rozhodnuté. Třetí třetina se už jenom dohrávala, hosté si ještě vylepšili skó-re a díky zasloužené výhře si odvážejí tři body.