1. kolo OP - sezóna 2012 / 2013

Zpět

Tatran Hrušky - TJ Šerkovice 4:6 (1:0, 2:2, 1:4)
Dumišinec, Hlásenský, Laichman Jakub, Hloužek, asistence Šmerda Marek, Štefan, Palát, Huml - Schranek 2, Fligl Martin 2, Fligl Erik, Klepsa, asistence Topalov 2, Chmelíček, Prudký, Pokorný, vyloučení 6 : 3 + 10 minut OT (H).
V první třetině obě mužstva měla mnoho šancí, které ztroskotaly na výborných zákrocích gólmanů. Vítězně z této třetiny odešli domácí po úniku Dumišince, který skvělým blafákem překonal gólmana hostí. Do druhé třetiny nastoupili opět výborně domácí, kdy už v první minutě vstřelili gól na 2:0. Třetí gól přidali ve hře 5 na 3, pak se hra začala vyhrocovat a utkání začalo být nervózní na obou stranách. Hrušky přitom nepochopitelně začaly hrát až moc v klidu, což se jim vymstilo a dostaly dvě branky. Do poslední třetiny vstoupili jednoznačně lépe hosté. Po nevyužitých šancích domácích, kteří byli několikrát tváří v tvář gólmanovi hostů, nebo v přečíslení 3 na 1, které nedokázali využít, Šerkovice pomalu, ale jistě navyšovaly svoje skóre. Domácí hlavně svou nedisciplinovaností si prohráli utkání sami. Na konečných 4:6 upravil už jen kosmeticky výsledek Hloužek, ale to bylo ze strany domácích vše. Začátek utkání vypadal, že se bude hrát docela slušný hokej i bez vyloučení, ale rozhodčí toto utkání docela nezvládli. O tom svědčí 10 minutový osobní trest za sprosté urážky ze strany hostů. V průběhu hry se ale obě mužstva uklidnila, a tak se utkání dohrálo bez dalších zbytečných vyloučení. Tomuto utkání by možná slušel nerozhodný stav, ale poslední třetina rozhodla o kvalitě obou mužstev.

RH Centrum Brno - HC Sp. V. Bíteš 12:3 (3:1, 3:1, 6:1)
Vítek 2, Badín 2, Grep 2, Kerbler Leopold, Kerbler Martin, Navrátil, Šetek, Špaček, Vašíček, asistence Kopa 4, Navrátil 2, Stanček 2, Badin 2, Kerbler Leopold, Vykouřil, Vítek, Zavřel, Vašíček - Dočkal, Budín Komínek, asistence Holík, Barák, Loukota, Budín, Koukola, vyloučení 7:7, navíc Fiala (D) 10 minut OT za nesportovní chování, rozhodčí Měkíš, Harmin, Šoltes. hráno v HDM v Brně.
Od začátku bylo vidět, že je začátek sezóny, hrálo se velmi rychle, což mnohdy vadilo pohlednosti hokeje, ale i přesto bylo znát, kdo bude mít navrch a že hosté tohle tempo nevydrží. Od prvního vhození kotouče na led nebylo pochyb o tom, kdo bude tentokrát brát všechny tři body, a tak pohodlně domácí i přes velkou snahu mladého a houževnatého soupeře dokráčeli k svému prvnímu vítězství.

SK Minerva Boskovice - TJ Náměšť 3:9 (0:1, 2:6, 1:2)
Tlamka, Hasoň, Plhoň, asistence Hasoň, Kuběna, Tlamka - Sázavský 3, Tóth 2, Kalhotka, Bauer, Staněk, Fiala, asistence Špaček 3, Sázavský, Kejda, Ošmera, Němec, Kejda, Tóth, vyloučení 3:4, využití 2:0, v oslabení 0:1, rozhodčí Scheiner, Tanenberger, hráno na ZS v Boskovicích.
V Boskovicích byl k vidění po celé utkání velmi kvalitní hokej, a na to, že se hrálo teprve první kolo soutěže, působila mužstva sehraným dojmem. První třetina přinesla několik brankových příležitostí na obou stranách, trochu šťastnější však odcházeli do kabin hosté. Ve druhé třetině potkal domácí asi dvouminutový výpadek, který zkušení hosté využili a dokázali během něj vstřelit tři branky, a jak se později ukázalo, rozhodnout tak o osudu utkání. Boskovice se ovšem nevzdaly a nadále se tak hrál oku lahodící otevřený hokej. Konečný výsledek je pro domácí až příliš krutý, nicméně po celé utkání působili hosté z Náměště vyzrálejším dojmem a budou jistě opět patřit k jedněm z favoritů celé soutěže.    

HC Zastávka - SK Mostiště 8:1 (0:0, 6:0, 2:1)
Knotek, Rouš D. 2., Zvolánek, Gross, Klíma, Fišer, Gejdoš, asistence Gejdoš 2, Zvolánek, Fiala, Klíma, Knotek, Kubiš, Rouš L., Burián - Musil, asistence Svoboda, vyloučení 12:7, z toho Fišer (D) 2+10 minut OT, využití 1:0, oslabení 2:0, rozhodčí Celechovský, 35 diváků, hráno na ZS v Rosicích.
Domácí do utkání nastoupili nedisciplinovaně, jíž ve 4. minutě hráli oslabeni o dva hráče a dál v podstatě až do konce první třetiny byli stále vylučováni. Hosté branku domácích dobývali marně, což se ukázalo jako rozhodující pro výsledek celého utkání. Nutné vyzdvihnout bezchybný výkon domácího gólmana Ševčíka, který v těchto těžkých chvílích dokázal udržet čisté konto. Po přestávce domácí hru zpřesnili, využili přesilovku a poté ještě dokázali dvakrát skórovat v oslabení a tím získali nad soupeřem náskok, který postupně navyšovali. Třetí třetina díky náskoku domácích byla již poklidná, bez dalšího vyloučení a domácí si díky náskoku ze druhé třetiny ponechali doma první tři body za vítězství.

HC V. Bitýška - HLC Bulldogs Brno 7:2 (5:1, 1:1, 1:0)
Hakl P. 2, Živný V. 2, Vacek, Němec, Sokolovskij, asistence Skalník 2, Živný P. 2, Hajný, Němec, Hakl P. - Sedlář, Pospíchal, asistence Irein, vyloučení 3:4, bez využití, rozhodčí Husák, Bártek. 20 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Domácí rozhodli o svém přesvědčivém vítězství mezi 5. a 18. minutou, kdy pětkrát překonali soupeřovu obranu i gólmana. Ve druhé části hry pod dojmem jasného vedení ubrali na tempu a nebýt vynikajících zákroků brankáře Švaříčka a impotence hostujících útočníků, bylo by ze zápasu ještě drama. V poslední třetině už zlepšili svůj výkon, kontrolovali vývoj hry i skóre a připsali si první tři body.

HC Sokol Křižanov - HC Nedvědice 2:2 (0:2;1:0;1:0)
v základní hrací době, samostatné nájezdy 1:0, celkový výsledek 3:2, branky Bílovský 2, z toho jedna ze samostatného nájezdu, Veselý, asistence Bílovský, Malý - Krejčí, Štarha, asistence Jabůrek, Krejčí, vyloučení 6:5, rozhodčí Maloušek, Sysel, Rous, 50 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Utkání se hrálo po celou dobu slušně, vyloučení byla za běžné přestupky. V první třetině byli lepší hosté z Nedvědice, kteří získali dvoubrankové vedení. Ve druhé třetině však domácí ovládli hru a snížili stav na 1:2, ve vyrovnané třetí třetině dokonce dokázali v poslední minutě základní hrací doby vyrovnat a vynutit si samostatné nájezdy, které jsou novinkou v letošním ročníku. Na nájezdy se nakonec domácí ukázali jako lepší, v poslední minutě Bílovským strhli vedení na svou stranu a po konečném výsledku 3:2 získali první dva vítězné body.