10. kolo OP - sezóna 2012 / 2013

Zpět

TJ Šerkovice - HC Spartak Velká Bíteš B 2:5 (0:2;1:1;1:2)
branky Moučka, M. Fligl, asistence Topalov, V. Pokorný, E. Fligl, Schramek - Pohl 2, Z. Rozmahel, Pelikán, Dočkal, asistence T. Rozmahel 2, Pohl, Dočkal, Dvořák, vyloučení 6:4, navíc TS proti hostům (neproměněno), využití 1:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Štětina, Opatřil, 50 diváků, hráno na ZS v Nedvědici.
Hosté víceméně celý zápas kontrolovali hru. Domácím nelze upřít snahu, ale tentokrát narazili na lépe se pohybujícího a hokejovějšího soupeře. Šerkovicím vázla kombinace a do šancí se moc nedostávali. V tomto slušně hraném zápase tak hokejisté Velké Bíteše zvítězili naprosto zaslouženě.

HC Tatran Hrušky - TJ Náměšť n. Osl. 2:9 (0:4;2:2;0:3)
branky Medek 2, asistence Dumišinec - Kejda 4, Kalhotka, Tóth, Bauer, Doležal, Pejchal, asistence Bauer 3, Tóth, Kejda, Špiřík, vyloučení 7:3, využití 0:3, v oslabení 0:0, 40 diváků hráno na ZS ve Vyškově.
Náměšť v zápase jasně přehrála domácí. Jen ve druhé třetině stačily Hrušky držet krok s rozjetým lídrem soutěže. Pouze díky domácímu brankáři, který zachytal skvěle, nebylo skóre dvouciferné.

RH Centrum Brno - SK Mostiště 9:3 (1:0;7:0;1:3)
branky Vašíček 2, Kopa 2, Leopold Kerbler, Špaček, Zubíček, Kalík, Stanček, asistence Zavřel 3, Martin Kerbler, Leopold Kerbler, Grepl Špaček - Toman 2, Musil, asistence Svoboda, Krejčí, vyloučení 8:4, rozhodčí Bartoněk, Vašíček, Čelechovský, hráno v HHDM v Brně.
Hostující celek nastoupil aktivně po celé ledové ploše, což se jim i dařilo až do doby, kdy domácí během 12 minut druhé třetiny dosáhli sedmi branek a prakticky rozhodli o bodech, které zůstaly v Brně. V závěru a chvilkové nepozornosti domácích soupeř již jen snížil a upravil tak utkání jen kosmeticky. Velmi dobrý výkon podal hostující brankář, jinak by asi skoré bylo daleko vyšší.

HC Zastávka - HC Sokol Křižanov 10:3 (3:1;4:1;3:1)
branky Vopálka 3, Jelínek, Knotek, Luděk Rouš, David Rouš, Vyhnalík, Stromecký, Fišer, asistence Gejdoš 2, Gross 2, Stro- mecký 2, David Rouš, Kubiš, Vyhnalík, Knotek, Klíma - David Komínek, Aleš Komínek, Veselý, asistence Malý 2, Hudeček, vyloučení 15:10, Veselý (Křižanov) 10 minut OT, využití 4:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Beneš, Staněk, 40 diváků, hráno na ZS v Rosicích.
Celé utkání bylo vyrovnané, i když výsledek tomu až tak neodpovídá. V první třetině měli více štěstí při zakončování domácí, a tak vedli 3:1. Hosté ve druhé třetině snížili na rozdíl jediného gólu, ale domácí žádné drama nepřipustili a dalšími vstřelenými góly si vedení upevnili. Ve třetí třetině se hra kouskovala a docházelo k častým vyloučením. Hlavním hrdinou byl brfankář domácích, který se vůbec v brance nenudil a svými zákroky domácí podržel. O výhře a zisku tří bodů domácího mužstva tak rozhodlo více štěstí a umu při proměňování šancí a v neposlední řadě také využití přesilových her.  

SK Minerva Boskovice B - HC Veverská Bitýška 0:3 (0:2;0:0;0:1)
branky za hosty Sokolovskij, P. Živný, Němec, asistence Němec, Václav Živný, P. Živný, vyloučení 6:8, využití 0:1, v oslabení 0:1, rozhodčí Scheiner, Trmač, hráno na ZS v Boskovicích.
Hosté z Bitýšky vstoupili do utkání lépe, zatlačili domácí do jejich obranné třetiny, vytvořili si několik brankových příležitostí, z nichž dvě se jim v průběhu první části hry podařilo využít. V druhé třetině se začali čím dál více osmělovat i domácí, hra se vyrovnala a jen díky oběma výborným brankářům nenarostlo skóre ani na jedné straně.
V závěrečné třetině si opět obě mužstva vytvořila několik slibných brankových příležitostí, proměnit jednu z nich ale dokázali pouze hosté, a to dokonce ve vlastním oslabení. Po třetí brance už si zkušení hráči Bitýšky pohlídali vedení a nepřipustili žádné zdramatizování utkání. 

HC Nedvědice - HLC Bulldogs Brno po dohodě obou oddílů odloženo na leden 2013