12. kolo OP - sezóna 2012 / 2013

Zpět

TJ Šerkovice - HC Tatran Hrušky 3:5 (1:2;1:0;1:3)
branky Martin Fligl 2, Chmelíček, asistence Jiří Fligl 2, Schramek, Matuška - Uher, Václav Laichman, Hausner, Šmíd, Večeřa, asistence Hausner, Uher, Borovský, Tlčík, Václav Laichman, vyloučení 4:6, využití 0:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Majtner, Štětina, 40 diváků, hráno na ZS v Nedvědici.
Domácí i v deseti bez několika opor měli více ze hry, přestříleli svého soupeře 40:21, přesto na vítězství nedosáhli. Bylo až neuvěřitelné, jaké šance dokázali spálit. Proto v tomto slušně vedeném zápase zvítězili šťastnější hosté.

HC Spartak Velká Bíteš B - HC RH Centrum Brno 0:2 (0:0;0:2;0:0)
branky za hosty Patrik, Leopold Kerbler, asistence Špaček, Martin Kerbler, Zavřel, vyloučení  11:13, navíc Martin Kerbler 10 minut OT, Stanček 20 minut OK (oba Brno) za nesportovní chování, využití 0:1, v oslabení 0:1, rozhodčí Pekárek, Lainka, Sobotka, 50 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Hosté přijeli s jasným cílem vyhrát, a proto se hned od prvních minut pustili do útočení. Ovšem mnohdy za hranicí pravidel a tak domácí měli mimo jiné i dlouhou přesilovou hru pět na tři. Tu však neproměnili a zřejmě rozhodli o osudu utkání. V první třetině tak branka nepadla. Ve druhé třetině se obraz hry nezměnil, hosté útočili, ovšem za hranicí pravidel hráli tentokrát domácí, jednu z mnoha přesilovek proměnil hostující obránce a dostal Brno do vedení. Domácí se nevzdávali a dobrým pohybem opět donutili hosty faulovat. Z přesilové hry ale sami inkasovali, když se přesně nad rameno domácího brankáře Škody trefil Martin Kerbler. Druhá třetina tak parádně vyšla hostům a měli tak nakročeno k důležitému vítězství. Ve třetí třetině už si hosté hlídali střední pásmo a nedovolili domácím zápas zdramatizovat. Zasloužené vítězství hostů, kteří se ale o vítězství v soutěži budou muset rvát až do posledního kola letošního ročníku.

TJ Náměšť n. Osl. - SK Minerva Boskovice B 8:2 (1:0;2:1;5:1)
branky Fiala 2, Kejda 2, Staněk, Strnad, Obereitter, Kalhotka, asistence Obereitter 2, Michal Sázavský 2, Kejda, Tóth, Bauerf Štiřík - Hasoň, Plhoň, asistence Krejčíř Konečný, Žáček, rozhodčí Pekárek, Maloušek, Sobotka, 110 diváků, hráno na ZS v Náměšti n. Osl.
Hosté přijeli s kompletním týmem a dlouho odolávali tlaku domácích. Ještě ve 46 byl rozdíl skóre o pouhé dvě branky ve prospěch domácích. Brankář hostů se překonával, odolával nájezdům a zlikvidoval i trestné střílení. Ve 47. minutě však domácí v rozmezí dvou minut třikrát skórovali a to hosty evidentně zlomilo. Domácí tak prakticky v této době rozhodli o výsledku utkání, které pak bylo zcela jejich režii. Ještě jednou je třeba především vyzvednout výkon brankáře hostů, který byl im přes obdržené branky jednoznačně nejlepším hráčem na ledě. Svůj tým několikrát podržel a zabránil tak dalůko větší porážce.

SK Mostiště - HC Zastávka 5:2 (1:0;3:1;1:1)
branky Toman, Pokorný (Novák), Musil, Smejkal, Jiří Svoboda, asistence Novák 2, Marek Ondrůj, Jiří Svoboda, Musil, Novák, Slavík - Vopálka, Kubiš asistence Gross, Vopálka, vyloučení 9:6, navíc Fiala a Knotek (oba HC Zastávka) 10 minut OT, využití 1:1, rozhodčí Pekárek, Maloušek, Sysel, 60 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Hosté v první třetině hýřili aktivitou, ale do vedení šli domácí. Ti po přestávce převzali iniciativu, nesrazila je ani vyrovnávací branka a dalšími třemi trefami si vybudovali rozhodující náskok.

HLC Bulldogs Brno - HC Veverská Bitýška 3:7 (0:2;1:3;2:2)
branky Jirásek, Šebor, Irein, asistence Houdek, Jirásek, Pospíchal - branky Jaroš, Němčanovský, Václav Živný 3, Hakl, Žofka, asistence Sokolovskij 3, Přemysl Živný 3, Hakl, vyloučení 6:3, využití 0:1, oslabení 0:1, rozhodčí Scheiner, Trmač, hráno na ZS v Boskovicích.
Ve slušně hraném utkání hosté nepřipustili žádné překvapení a potvrdili svoji pozici v tabulce. Domácí neproměňovali šance a tak skóre narůstalo především na jedné straně. Na začátku třetí třetiny domácí dvěma góly snížili na 3:5, ovšem to bylo vše, hosté přidali na obrátkách a vrátili stav utkání na rozdíl čtyř branek.

HC Nedvědice - HC Sokol Křižanov 3:2 (0:0;2:1;1:1)
Další podrobnosti nehlášeny.
V utkání mužstev ze spodní části tabulky se projevila nervozita obou mužstev, která jim svazovala ruce. V nepohledném utkání plném osobních soubojů se ve třetí třetině přiostřilo. Na domácí se 15 vteřin před závěrečnou sirénou usmálo štěstí, když se jim podařilo vstřelit vítěznou branku.