13. kolo OP - sezóna 2012 / 2013

Zpět

TJ Šerkovice - HC Sokol Křižanov 5:1 (1:1;1:0;3:0)
branky Topalov, Schramek, Klepsa, Moučka, Pospíšil, asistence Moučka 3, Klepsa 3, Matuška, Schramek - Malý, asistence Pavelka, Aleš Komínek, vyloučení 1:10, navíc TS proti hostům (neproměněno), využití 1:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Majtner, Štětina, 45 diváků, hráno na ZS v Nedvědici.
Hosté se ujali vedení už po 29 vteřinách hry. Šerkovice se nemohly celou první třetinu dostat do tempa, kombinace byly nepřesné a obrana Křižanova moc práce neměla. Vyrovnat se domácím povedlo až v poslední minutě první části při přesilové hře. I ve druhé třetině pokračoval hokej plný nepřesností a urputného boje. Jedinou branku této části se povedlo vstřelit domácím a tak po dvou třetinách byl 2:1. Utkání se rozhodlo šest minut před koncem, kdy domácí během 24 vteřin vstřelili dva góly. Konečnou podobu dostal výsledek půl minuty před koncem.

HC Nedvědice - HC Veverská Bitýška 1:4 (0:2;1:2;0:0)
branky Dudák, asistence P. Krejčí - Václav Živný 2, Jaroš 2, asistence Přemysl Živný 2, Hajný 2, Slanina, Němec, Němčanovský, další podrobnosti nehlášeny, hráno na ZS v Nedvědici.
Hokejovější hosté si udrželi mírný náskok z první třetiny a utkání zkušeně dovedli do vítězného konce.

HLC Bulldogs Brno - SK Mostiště 14:6 (5:2; 3:1; 6:3)
branky Jirásek3, Sahaj 2, Nešpůrek 2, Machala 2, Houdek, Mezník, Šebor, Irein, Balabán, asistence Šebor 3, Jirásek 2, Kvarda 2, Bartoněk 2, Houdek, Pospíchal, Buček, Balabán, Irein - Toman 3, Slavík 2, Bojanovský, asistence Toman 2, Smejkal, Krška, Zahradníček, Svoboda, vyloučení 9:5, využití 1:4, oslabení 0:0, rozhodčí Scheiner, Trmač, hráno na ZS v Boskovicích.
Utkání bylo rozhodnuto již v první třetině, kterou domácí vyhráli 5:2. V dalším průběhu zápasu skóre navyšovali. Soupeř ukázal svoji vyzrálost v přesilovkách, kde proměnil čtyři. Konečný hrozivý výsledek průběhu utkání neodpovídá, hosty prostě potkal nešťastný a nepříjemný den.

HC Zastávka - TJ Náměšť n. Osl. 3:6 (1:2;2:2;0:2)
branky Kubiš 2, Stromecký, asistence Gejdoš 2,  Bartoň,  Klíma, Vyhnalík, L. Rouš  - Doležal 3,  Kejda,  Fiala,  Lainka, asistence Rous, Špaček, Toth, Kalhotka, Bauer, vyloučení 7:8, D. Rouš (Zastávka) 5 + 10 minut (OK), využití 3:4, rozhodčí Staněk, Mikovíny, 120 diváků, hráno na ZS v Rosicích.
Ve zcela vyrovnaném utkání byli šťastnější hosté, kteří využili v poslední minutě druhé třetiny pětiminutovou přesilovku a dvěma góly během 20 vteřin otočili vývoj utkání ve svůj prospěch. 

HC Spartak Velká Bíteš B - SK Minerva Boskovice B 6:2 (3:1;0:1;3:0)
branky Pohl 3, Dočkal 2, Budín, asistence Tomáš Rozmahel 3, Pohl 2, Dačev, Dočkal, Zdeněk Rozmahel - Plhoň, Jaromír Kuběna, asistence Hrbáček, Krejčíř, Hasoň, vyloučení  8:6, využití 3:1, navíc M. Komínek (V. Bíteš) 10+10 minut OT za nesportovní chování, rozhodčí Lainka, Musil, Rous, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Domácí začali hodně odvážně a již po dvou minutách vedli o dvě branky, a když o další dvě minuty později přidali třetí, nikdo nepochyboval o domácím vítězství. To jakoby domácí hráče hodně uklidnilo a hra se vyrovnala. Sice měli stále více ze hry, ovšem hosté začali hrozit z protiútoků a z jednoho se jim podařilo snížit. Domácí znervózněli a začali chybovat a následovalo i domácí oslabení. Dvě oslabení domácí ještě ustáli, ovšem to další na začátku druhé třetiny už ne a rázem to bylo jen o jednu branku. Ve hře měli v tu chvíli mírně navrch hosté a jen nepřesná střelba a výborný výkon domácího brankáře zabránil vyrovnání.
Třetí třetina začala náporem domácích a veledůležitou brankou Pohla, který v přesilovce lehce přetlačil hostujícího obránce a opět vrátil domácím dvoubrankové vedení i klid. V tuto chvíli již hostům hrajícím jen na dvě pětky docházely síly a do útoku se dostávali spíše sporadicky. Naopak domácí využívali chyb a hlavně nedisciplinovanosti hostů a navyšovali skóre, které se minutu před koncem nejen díky domácímu Budínovi zastavilo na šesti brankách. Domácí tak hostům oplatili porážku z druhého kola soutěže a zaslouženě si připsali tři body do tabulky.

RH Centrum Brno - HC Tatran Hrušky 9:2 (3:0;2:0;4:2)
branky Grepl 2, Vítek 2, Leopold Kerbler, Martin Kerbler, Růžička, Stanček, Zubíček, asistence Špaček 5, Vítek 2, Grepl 2, Kopa 2, Martin Kerbler, Leopold Kelbler, Stanček - Borovský, Medek, asistence Václav Leichman, Tlčík, vyloučení 2:3, rozhodčí Bartoněk, Vašíček, hráno v HDM v Brně.
Už výsledek a počet dosažených branek napovídá, jak utkání probíhalo, celý zápas se prakticky odehrál na jednu branku a jen velmi dobrý výkon hostujícího brankáře zachránil jeho mužstvo od daleko větší porážky.