14. kolo OP - sezóna 2012 / 2013

Zpět

HC Nedvědice - HLC Bulldogs Brno 6:5 po samostatných nájezdech (2:1;1:3;2:1 - 1:0 na nájezdy)
Další podrobnosti nehlášeny.
Dne 15.1.2013 se na ZS v Nedvědici dohrávalo odložené utkání 10. kola mezi HC Nedvědice a HLC Bulldogs Brno. Hosté přijeli na utkání jen s deseti hráči, a přestože jim v závěru docházely síly, podařilo se jim před koncem vyrovnat na 5:5 a tak o vítězi rozhodly samostatné nájezdy. Nakonec se z překvapivého vítězství radovali domácí.

TJ Šerkovice - RH Centrum Brno 3:7 (1:3;2:1;0:3)
branky Pospíšil, Klepsa, Topalov, asistence V. Pokorný 2, Moučka, Schramek, Klepsa - Vítek 3, Kopa 2, Vykouřil, Stloukal, asistence Kopa 2, Grepl 2, Petrik, Vítek, vyloučení 3:10, navíc TS proti domácím (proměněno), využití 1:0, v oslabení 0:2, 55 diváků, rozhodčí Maloušek, Todorov, Štětina, 55 diváků, hráno na ZS v Nedvědici.
Šerkovice šly do vedení v polovině třetí minuty. Nadlouho to však nebylo, protože brněnští hokejisté v polovině sedmé minuty během 17 vteřin otočili stav na 1:2. Třetí branku se jim povedlo dát v poslední minutě první třetiny ve vlastním oslabení. Druhá třetina byla stejným obrazem třetiny první. Hrál se rychlý hokej, který se musel divákům líbit. Ve 29. minutě domácí snížili. Opět se ale z příznivějšího stavu neradovali dlouho - o tři minuty později hosté z trestného střílení zvýšili znovu na rozdíl dvou branek. Nedisciplinovanost hostů domácí potrestali o pár minut později. Při přesilovce 5 na 3 snížili na 3:4. Tento stav sliboval drama i do závěrečné části. I když se domácí snažili, brněnští celkem s přehledem dovedli zápas do vítězného konce, když jednu ze svých tří branek vstřelili ve vlastním oslabení. Šerkovice odehrály dobrý zápas, ale na hosty z Brna to tentokrát nestačilo.

HC Tatran Hrušky - SK Minerva Boskovice B 2:5 (0:1;0:4,2:0)
branky V. Laichman, A. Palát, asistence Holoubek - Hrbáček 2, Hasoň, Konečný, Krejčíř, asistence nehlášeny, vyloučení 2:4, rozhodčí Hrdinka, Čelechovský, 18 diváků, hráno na ZS ve Vyškově.
První třetina byla vyrovnaná a šance byly na obou stranách, avšak po chybičce domácího obránce dokázali hosté vstřelit branku. Ve druhé třetině domácí mužstvo zcela propadlo a inkasovalo čtyři góly a zápas byl prakticky rozhodnutý. Ve třetí třetině se domácí vzchopili a začali soupeře přehrávat, ale do konce zápasu dokázali odpovědět pouze dvěma góly. 

HC Zastávka - HC Spartak Velká Bíteš B 6:5 po samostatných nájezdech (2:3;1:0; 2:2 - 1:0 na nájezdy)
branky Stromecký 3, Vopálka 2, Knotek, asistence Knotek 2, Gejdoš Gross, Vyhnalík, Fišer, Vopálka - Budín 2, Dočkal 2, Pohl, asistence Pohl 2, Marek, Rozmahel, Holík, vyloučení 9:7, využití 2:3, v oslabení 0:1. rozhodčí Kohoutek, Vašíček M., Vašícek J., 70 diváků, hráno na ZS Rosicích.
Ve vyrovnaném utkání byli tentokrát šťastnější domácí. Dramatický byl především konec utkání, kdy hosté využili ke srovnání skóre přesilovku 5 na 3 posílenou ještě o jednoho hráče při hře bez brankáře. Po remíze 5:5 dle pravidel následovaly samostatné nájezdy. Domácí  byli dvakrát úspěšní, kdežto hosté ani jednou a tak bylo o zisku druhého bodu rozhodnuto.  

HLC Bulldogs Brno - TJ Náměšť nad Oslavou 5:7 (0:2;2:4;3:1)
branky Pospíchal 2, Jirásek, Šebor, Buček, asistence Balabán 2, Šebor, Jirásek, Nešpůrek - branky Tóth 2, Oberreiter, Kejda, Bauer, Doležal, Rous, asistence Fiala 2, Bauer, Oberreiter, Němec, Staněk, Doležal, vyloučení 3:7, využití 3:1, v oslabení 0:1, rozhodčí Scheiner, Trmač, hráno na ZS v Boskovicích.
Z autobusu, který přijel z Náměště, vystoupilo 13 hráčů a 20 fanoušků, kteří svým slušným fanděním a vystupováním přispěli k dobré atmosféře hraného utkání.
Domácí tým díky chřipce měl k dispozici jen 10 hráčů. Hosté začali ve vysokém tempu a hned ve  3. minutě se ujali vedení. Domácím moc nedovolili a třetinu vyhráli 2:0. Ve druhé třetině se poměr sil na ledě srovnal, šance měli i domácí, ale byli to opět hosté, co navýšili skóre na 4:0. Teprve v polovině utkání domácí překonali dobře chytajícího brankáře hostí. Zkorigovali na 2:4, ale soupeř ještě do konce druhé třetiny uzavřel stav na 2:6. Domácí se s tímto stavem nechtěli spokojit, opět přidali, hosté se dopustili několika běžných faulů, které, domácí potrestali a tak hrozivě vyhlížející výsledek upravili na přijatelných 5:7. Rychlé pohledné a korektní utkání se obešlo bez zranění a tak když spokojení hráči i diváci z Náměště nastupovali do autobusu, kromě "báglů" si naložili i zasloužené vítězství.

HC Nedvědice - SK Mostiště 2:0 (0:0;2:0;0:0)
branky Sís, Štarha, asistence Krejčí, další podrobnosti nehlášeny, hráno na ZS v Nedvědici.
Vyrovnané slušné utkání vyhrálo bojovnější mužstvo domácích.

HC Veverská Bitýška - HC Sokol Křižanov 14:1 (3:1;5:0;6:0)
branky Václav Živný 5, Přemysl Živný 2, Němec 2, Hakl 2, Jaroš, Sokolovskij, Žofka, asistence Přemysl živný 6, Václav Živný 4, Němec 3, Slanina 2, Sokolovskij 2, Hauzner 2, Čtvrtníček 2, Skalník 2, Němčanovský - Bítovský, asistence Hudec, vyloučení 1:3 + Komínek (D) 10 minut OK, využití 3:0, rozhodčí Majtner, Zavadil, 30 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Domácí si byli vědomi toho, že hrají s posledním týmem tabulky a podle toho pojali i úvod utkání. Od druhé části hry však zvýšili otáčky, zlepšili pohyb a hosté už byli pouze v roli statistů, kteří prakticky nepotkali puk. Téměř koncertní vystoupení předvedla druhá pětka ve složení Hauzner - Sokolovskij - Václav Živný - Přemysl Živný - Němec, která si připsala 27 kanadských bodů a zařídila 10 gólů. Konečný výsledek pak odpovídá celkovému dění na ledové ploše.