16. kolo OP - sezóna 2012 / 2013

Zpět

TJ Šerkovice - SK Minerva Boskovice B 6:4 (3:1;1:1,2:2)
branky Pospíšil 2, Moučka, Krupička, Schramek, Martin Fligl, asistence Schramek, Klepsa, Marin Fligl, Prudký, Moučka, Matuška, Topalov, V. Pokorný - Hrbáček 2, Souček, Tlamka, asistence Čupr, Hrbáček, Hruška, vyloučení 5:7, využití 1:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Petr Lisa, Majtner, Štětina, 50 diváků, hráno na ZS v Nedvědici.
Na zimním stadionu v Nedvědici se hrálo velice slušné utkání. Domácí se ujali vedení v šesté minutě, hosté vyrovnali o dvě minuty později. Na přelomu dvanácté a třinácté minuty během 34 vteřin domácí odskočili na 3:1 a měli i další šance. Prostřední část hry využila obě mužstva ke vstřelení pouze jedné branky a tak se před poslední třetinou šlo do šaten za stavu 4:2. Hokejisté Šerkovic toužili rozhodnout utkání co nejdříve a závěrečnou třetinu začali náporem. Vytěžili z toho dvě slepené branky, a zdálo se, že vedení 6:2 bude dostatečné. Boskovičtí se však nevzdali a oplatili stejnou mincí - během necelé minuty dvakrát skórovali a ve 45. minutě to bylo 6:4. Ve zbytku utkání již žádná branka nepadla a tak domácí dovedli utkání k zaslouženému vítězství.

RH Centrum Brno - HC Zastávka 10:0 (4:0;3:0;3:0)
branky Vítek 2, Růžička 3, Petrik 2, Grepl, Vítek, Navrátil, Kalík, Leopold Kerbler, asistence Zavřel 3, Stanček 2, Leopold Kerbler, Růžička, Kopa, Stloukal, vyloučení 4:6, navíc Fišer (Zastávka) 2x 10 minut OT, po druhém OT je osobní trest do konce utkání OK, rozhodčí Černý, Vašíček, Antonín, 32 diváků, hráno v HDM v Brně.
Už výsledek a počet dosažených branek napovídá, jak utkání probíhalo, prakticky bylo odehráno na jednu branku a velmi dobrý výkon domácího brankářem, který poprvé v sezóně udržel čisté konto a navíc předvedl několik dobrých zákroků při ojedinělých, ale o to nebezpečnějších akcích soupeře.

HLC Bulldogs Brno - HC Tatran Hrušky 8:7 (3:3;2:3;3:1)
branky Šebor 5, Buček, Pospíchal, Nešpůrek, asistence Balabán 3, Šebor, Buček 3, Nešpůrek - Holoubek 2, Malý 2, Tičík, Hausner, Uher, asistence Večeřa 2, Uher 2, Šmerda, Malý, Drápal, vyloučení 5:4, využití 1:2, rozhodčí Scheiner, Trmač, hráno na ZS v Boskovicích.
Dle papírových předpokladů, měli domácí utkání ovládnout a vyhrát. Úkol to měl být o to lehčí, neboť Hruškám chyběly jejich opory - bratři Leichmanové. Hosté ale překvapili rychlou nebojácnou a útočnou hrou. V první třetině sice dotahovali jednogólové odskočení domácích, ale ukončili ji stavem 3:3, v dalším průběhu zápasu se ujali vedení o dvě branky, a když domácí tento stav stáhli na rozdíl jediné, přidali další až do stavu 5:7 na začátku třetí třetiny. Domácí si konečně uvědomili, co za zvíře mají na svých prsou, zakousli se do soupeře, srovnali na 7:7, nutili soupeře k chybám i faulům a v závěrečné přesilovce 4 na 3 11 vteřin před koncem nechytatelnou bombou Zdeněk Nešpůrek vymetl šibenici hostů a rozhodl o vítězství domácích.

HC Nedvědice - HC Spartak Velká Bíteš B 2:3 (1:3;0:0;1:0)
branky Dudák, Štarha, asistence Tálský, Čermák - Marek, Vlček, Rozmahel, asistence Dočkal, vyloučení 4:1, navíc Michal Komínek (V. Bíteš B) 10 minut OT za nesportovní chování, rozhodčí Lerch, Husák, 50 diváků, hráno na ZS v Nedvědici.
Zápas začal se zpožděním, neboť hostující brankář se při rozcvičce zranil a do branky se musel postavit hráč z pole. Domácí se ujali vedení, ale nedokázali využít nevýhody hostů a jejich gólmana takřka neohrozili. Hosté převzali iniciativu a díky  nedisciplinované hře domácích otočili ještě v první třetině výsledek na svou stranu. Druhá třetina byla bez gólu a v poslední třetině se domácím podařilo výsledek pouze upravit na 2:3.

TJ Náměšť nad Oslavou - HC Sokol Křižanov 6:3 (0:1;2:1;4:1)
branky Kejda, Fiala, Bauer, Tóth, Rous, Michal Sázavský, asistence Michal Sázavský 2, Kejda, Fiala, Ošmera, Strnad, Tóth, Špaček - Aleš Komínek 2, Pavelka, asistence Malý, Aleš Komínek, Suchý, Pavelka, vyloučení 6:5, navíc Tóth (Náměšť) 2+10 minut OT za vražení na hrazení, Suchý (Křižanov) 20 minut OK za pokus bodnutí špičkou hole a Aleš Komínek (Křižanov) za napadení rozhodčího 25 minut TH, využití 1:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Fiksa, P. Lisa, Zavadil, 100 diváků, hráno na ZS v Náměšti n. Osl.
Hosté nastoupili k utkání s minimálním počtem hráčů a po dvě třetiny byli domácím vyrovnaným soupeřem. Domácím hokejistům se navíc téměř nic nedařilo a ze šancí, které si vytvořili, nedokázali skórovat. Hra postrádalo to pravé nasazení a především hokejovou krásu. Ve třetí třetině domácí zlepšili svůj výkon, což jim přineslo zisk tří branek, a tím prakticky rozhodli utkání ve svůj prospěch. Hosté se začali uchylovat k faulům, diskutovali s rozhodčími a zřejmě neunesli vývoj utkání. V 52. minutě obdržel hráč hostí dvojnásobný OT a tím automaticky osobní trest do konce utkání OT, celá situace vyvrcholila v 54. minutě, kdy byl za vulgární slovní napadení a následný pokus o fyzické napadení rozhodčího vyloučen do konce utkání (TH) hráč hostů Aleš Komínek. Hlavní rozhodčí poté ukončil v čase 53.47 a za stavu 6:3 utkání pro pokles hráčů hostů na ledě pod minimální povolený počet. O konečném výsledku rozhodne STK. Z pohledu domácích diváků to bylo utkání, které nepřineslo nic, na co by měli být oba aktéři pyšní. Nezbývá, než na tento zápas zapomenout a připravit se na další utkání, která budou ještě do konce letošního ročníku následovat.

SK Mostiště - HC Veverská Bitýška 5:2 (2:2;1:0;2:0)
branky Novák st., Jiří Svoboda, Radek Novák st., Toman, Slavík, asistence Slavík 2, Syrový 2, Pokorný, Radek Novák st. - Hauzner, Přemysl Živný, asistence Žofka, vyloučení 6:7, využití 2:1, oslabení 0:1, rozhodčí Pekárek, Maloušek, Sysel, 30 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí
Po vyrovnaném úvodu hosté v osmé minutě dvěma slepenými góly vedli. Za domácí zavelel k obratu Radek Novák, když s pukem na hokejce projel celým kluzištěm a snížil. Branka hostů se ještě několikrát ocitla v ohrožení a do přestávky bylo vyrovnáno. Druhou třetinu zahájil mohutný nápor Veverské Bitýšky. Domácí však už věděli jak mu čelit, a v polovině utkání se po výborně sehraném protiútoku dostali do vedení. Ve třetí části už hosté soupeře pod tlak nedostali. Dobře organizovaná hra mostišťských slavila úspěch, v šestačtyřicáté minutě už domácí vedli o tři góly a utkání dovedli do vítězného konce.