18. kolo OP - sezóna 2012 / 2013

Zpět

TJ Šerkovice - HC Zastávka 6:3 (1:0;2:1;3:2)
branky Klepsa 2, J.Fligl, M.Fligl, Topalov, Prudký, asistence Schramek 2, Vít Pokorný 2, Topalov, Pospíšil, Erik Fligl, Petr Pokorný - Gross, Gejdoš, Jelínek, asistence Stromecký, Gross, vyloučení 6:5, využití 1:1, v oslabení 0:1, 40 diváků, rozhodčí Beneš, Husák, hráno na ZS v Nedvědici.
Zajímavý a slušně vedený hokej se hrál na zimním stadionu v Nedvědici. Utkání bylo vyrovnané, jak už napovídají stavy jednotlivých třetin. Obě mužstva si vytvořila dostatek příležitostí ke skórování. Větší klid a přesnost při jejich proměňování prokázali hráči Šerkovic a proto z tohoto zápasu odcházeli šťastnější s plným ziskem tří bodů.

SK Minerva Boskovice B - HLC Bulldogs Brno 4:11 (3:1;0:4;1:6)
branky Konečný, Hofman, Hasoň, Čupr, asistence Hasoň, Konečný, Čepr, Hruška - Jirásek 3, Balabán 2, Buček, Machala, Nešpůrek, Marčík, Pospíchal, Šebor, asistence Jirásek 4, Houdek, Buček, Kuta, Nešpůrek, Balabán, vyloučení 3:0, využití:0:1, rozhodčí Trmač, Mazal, hráno na ZS V Boskovicích.
Již samotný průběh třetin napovídá, jak se utkání vyvíjelo. Hráči Brna zvolili do utkání trochu laxní přístup, domácího soupeře hrajícího s minimálním počtem hráčů podcenili, a tak odcházeli po první třetině do kabin s dvougólovou prohrou. Od druhé třetiny hosté už čím dál tím více přebírali iniciativu a do jejího konce se jim podařilo otočit průběžný výsledek. Poslední  třetina se již změnila v exhibici se závěrečným dvouciferným výsledkem.

HC RH Centrum Brno - HC Nedvědice 15:2 (8:1;2:0;5:1)
branky Vítek 4, Martin Kerbler 3, Špaček 3, Petrik 2, Stloukal, Stanček, Grepl, asistence Stanček 6, Stloukal 3, Vítek 3, Špaček 2, Zubíček 2, Kalík 2, Grepl 2, Vítek 2, Zavřel 2, Petrik, - Prokeš 2, asistence Prudký 2, Císař, vyloučení 4:2, využití 2:0, rozhodčí Staněk, Měkýš, Mikoviný, 15 diváků, hráno v HDM v Brně.
O výsledku utkání bylo prakticky rozhodnuto již po první třetině, kterou domácí hokejisté jednoznačně vyhráli. Také v dalších dvou třetinách se hrál hokej především před brankářem Nedvědic Tuháčkem, který ještě řadu dalších útoků domácích zlikvidoval. Přes vysokou porážku patří hráčům hostů dík za slušný a bojovný výkon až do poslední minuty utkání.

HC Tatran Hrušky - HC Sokol Křižanov 2:4 (0:1;1:1;1:2)
branky Borovský, J. Laichman, asistence Uher Michal, Šmerda Marek - Kotík 2, Pavelka, Krátký, asistence Kolečkář 2, Malý, Komínek, vyloučení 7:5, 40 diváků, hráno na ZS ve Vyškově,
Hosté dorazili v téměř plném počtu a po celé utkání předváděli docela slušný výkon výkon. Pro domácí byl tento zápas naprostým propadákem a mimo pár světlých chvil a několika šancí nepředvedli nic. Hosté se ujali vedení v první třetině a tento stav se do konce třetiny nezměnil. Ve druhé třetině se podařilo domácím se štěstím dorazit puk do soupeřovy branky a srovnat stav, ale hostům se opět podařilo odpovědět. Ve třetí třetině se podařilo domácím využít přesilovku a svitla jim naděje, jejich celkový výkon se však moc nezlepšil, a dostali ještě dva góly na konečných  2:4.

HC Spartak Velká Bíteš B - HC Veverská Bitýška 2:0 (2:0;0:0;0:0)
branky Pohl, Dočkal, asistence Dvořák, Petr Holík, David Komínek, vyloučení  5:3, využití 1:0, v oslabení 1:0, navíc Němec (Vev. Bitýška) 10 minut OT, rozhodčí Petr Lisa, Zavadil, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Domácí začali ofenzívně a to donutilo už po dvou minutách hosty k faulu, což domácí po závaru dokázali proměnit ve vedoucí branku. Hosté posíleni výhrou nad lídrem soutěže z minulého víkendu viditelně znervózněli a téměř žádná kombinace se jim nevedla. Ovšem i domácí díky své velice dobré obraně hosty do žádných příležitostí nepouštěli. Téměř rozhodnutí padlo v oslabení domácího týmu, kdy nepřesnou přihrávku hostů zachytil ve středním pásmu Dočkal, učebnicově se překřížil v situaci 2-1 s Holíkem a do prázdné branky navýšil skóre o dvě branky. Na konci třetiny hosté zvýšili pohyb a dostali domácí pod tlak, což vyústilo v přesilovku 5 na 3, ovšem rozdělenou koncem třetiny. Na následnou přesilovku se domácí v kabině skvěle připravili a skvělým pohybem nepovolili hostům výraznější příležitost ke snížení stavu. Od té doby jakoby žádný tým nechtěl inkasovat a soustředil se spíše na obranu. Tu a tam se naskytla příležitost ke skórování, ovšem ani domácí Dočkal (který měl před sebou prázdnou branku), tak ani hostující Živný se nedokázali prosadit. Hra postrádala náboj a vše se spíše odehrávalo kolem mantinelů, ve středním pásmu nebo v osobních soubojích, vše ale s dostatečným odstupem od obou branek. Třetí třetina byla téměř obrazem druhé třetiny, spíše se bránilo a tak se už i díky téměř bezchybnému výkonu domácího brankáře na konečném výsledku nic nezměnilo. Bíteš si tak zatím jako jediná připsala vítězství v obou vzájemných duelech.

TJ Náměšť nad Oslavou - SK Mostiště 9:2 (3:0;4:0;2:2)
branky Fiala 3, Kejda 2, Doležal 2, Pejchal, Bauer, asistence Pejchla3, Kejda 2, Štiřík 2, Fiala, Špaček, Toth, Bauer, Doležal, - Zahradníček, Krejčí, asistence Krejčí, vyloučeni 4:3, navíc domácí 20 minut OK, hosté 10 minut OT, rozhodčí Pekárek, Lainka, Maloušek, 110 diváků, hráno na ZS v Náměšti n. Osl.
Hosté přijeli do Náměště s minimálním počtem hráčů a snažili se hrát úsporně. Domácí ale od začátku utkání vycítili svou příležitost a svému odevzdanému soupeři začali diktovat tempo zápasu. Nenechali nikoho na pochybách o tom, kdo je na ledě pánem. Ve stejném duchu proběhla i druhá třetina, až v závěru utkání domácí ve svém tlaku polevili a umožnili tak hostům alespoň opticky zkorigovat pro ně velmi nepříjemně vyhlížející skóre.