19. kolo OP - sezóna 2012 / 2013

Zpět

TJ Náměšť nad Oslavou - TJ Šerkovice 5:0 kontumačně - o konečném výsledku rozhodla STK, protože hosté se k utkání nedostavili

SK Mostiště - HC Spartak Velká Bíteš B 2:4 (1:1;0:1;1:2)
branky Novák st., 2, asistence Zahradníček - Budín 3, Dačev, asistence Dačev 2, Burian, Holík, Pohl, Marek, Komínek, vyloučení 7:8, využití 0:1, rozhodčí Pekárek, Strádal, Musil, 50 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Vyrovnaný zápas rozhodla přesilovková trefa hostů z šestačtyřicáté minuty. Domácí sice poté soupeře přitlačili, snížili na rozdíl jediného gólu, ale vyrovnat se jim už nepodařilo a při závěrečné hře bez brankáře inkasovali počtvrté.

HC Veverská Bitýška - HC Tatran Hrušky 4:1 (0:1;1:0;3:0)
branky Jaroš, Žofka, Němčanovský, Němec, asistence Hajný 2, Žofka, Píša, Václav Živný - Uher, asistence Večeřa, Václav Laichman, rozhodčí Lerch, Lainka, vyloučení 5:7, využití 1:1, 10 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Téměř celé utkání se odehrávalo před hostujícím gólmanem. O převaze domácích svědčí i poměr střel - 30:4! Přesto se Hruškám dařilo přes čtyřicet minut držet jednobrankový náskok, který získaly využitou přesilovkou v 15. minutě. Favorit se ale nakonec přece jen prosadil, když o jasném vítězství rozhodl třemi brankami v závěrečné dvacetiminutovce.

HC Sokol Křižanov - HC RH Centrum Brno 3:14 (0:3;1:7;2:4)
branky Hudeček 2, Husák - Grepl 5, Martin Kerbler 4, Leopold Kerbler 2, Stloukal 2, Špaček, asistence nehlášeny, vyloučení 2:5, navíc Stanček (Brno) 5 minut + OK, rozhodčí Lainka, Sobotka, Rous, 40 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Utkání se odehrávalo zcela v režii hostů, kteří byli jednoznačným favoritem a dokonale se s touto úlohou vyrovnali. Družstvo domácích při veškeré své snaze se svým soupeřrm nedokázalo držet krok a tak až v poslední třetině, kdy hosté viditelně polevili, se domácím alespoň zčásti podařilo opticky vylepšit konečný výsledek, který hovoří za vše.

HLC Bulldogs Brno - HC Zastávka 6:4 (1:2,3:1;2:1)
branky Jirásek 2, Irein, Pospíchal, Buček, Sahaj, asistence Pospíchal 2, Houdek, Buček, Irein, Šebor - Knotek, Stehlík, Klíma, Stromecký, asistence Gross, Vopálka, Rouš Luděk, vyloučení 7:8, využití 1:0, v oslabení 1:0, hráno na ZS v Rosicích. HLC Bulldogs nastoupili jako domácí k dohrávce 19. kola na ledě svého soupeře v Rosicích. Oběma týmům šlo o výhru, která by je posadila na pátou příčku v konečné tabulce letošního ročníku. Stav po dvou třetinách byl 4:3 a bylo jasné, že o utkání rozhodne až závěrečná třetina. Od prvních okamžiků šli hosté do soustředěného tlaku, z něhož v 10. minutě vytěžili výhodu přesilové hry. Brankový efekt byl ale opačný. K puku se před brankou dostal Houdek a jeho přehled a cit pro dlouhou, přesně na hokejku načasovanou přihrávku vedl k uvolnění Jiráska na útočné modré čáře, který svoje sólo zakončil přesnou střelou k levé tyči. Za tohoto stavu by se zdálo, že utkání je rozhodnuto, domácí obsadí modrou čáru a budou čekat na další brejkové možnosti. Ne tak Buldoci. Ti umožnili hostům dva samostatné brejky s nájezdem hráče na brankáře, které zastavovali už jen záchranou brzdou, t.j. hákováním, za což měli hosté po právu dvakráít trestné střílení. Druhé proměnili a dramatický závěr byl na světě. V takové atmosféře došlo i drobným šarvátkám, před bránou domácích, ty ale nevybočily z dobrých mravů a rozhodčí je spravedlivě oceňovali dvouminutovými tresty na obou stranách. Tři minuty před koncem domácí zaútočili. Pospíšil před modrou přenechal puk rozjetému Jiráskovi, ten naznačil kličku k pravému mantinelu. Tam se vypravil hostující obránce a tak domácí útočník projel středem, jako levák naznačil doleva a střelu poslal do protipohybu k pravé tyči. Tím byl tlak hostů, kterým už i docházely fyzické síly, nadobro zlomen a nevyužili ani možnost hrát power-play. Tak se HLC Bulldogs loučí s letošní soutěží z páté příčky a mezi sebou v šatně se rozloučili slovy "tak zase příští rok na prvním utkání".

HC Nedvědice - SK Minerva Boskovice B 1:8 (1:7;0:0;0:1)
branky Petr Krejčí, asistence Štarha - Hasoň 3, Jaroslav Kuběna 2, Krejčíř, Hrbáček, Hofman, asistence Hruška 2, Jaroslav Kuběna 2, Souček, Hrbáček, Plhoň, Hasoň, vyloučení 5:5, využití 1:1, hráno na ZS v Boskovicích. K dohrávce odloženého utkání, které se hrálo na ZS v Boskovicích, přijeli hráči HC Nedvědice jako domácí a byli k Boskovicím velice štědrým hostitelem. V první třetině totiž nedvědičtí svým laxním přístupem dovolili hráčům Boskovic, aby si pohodlně potrénovali zakončování akcí a tím tak jednoznačně rozhodli zápas ve svůj prospěch. Druhá i třetí část zápasu  byla výsledkově pro Nedvědici přijatelnější, jednak mírně zlepšeným přístupem Nedvědic, ale také uvolněnější hrou vedoucího celku.