2. kolo OP - sezóna 2012 / 2013

Zpět

HC Sokol Křižanov - TJ Šerkovice 1:9 (0:0;1:2;0:7)
branky Klepsa 2, Flídr 2, Močka 2, Topalov, Pospíšil, Matuška, aistence Franěk 3, Pokorný 2, Pospíšil 2, Chmelíček - Hulíček bez asistence, vyloučení 6:10, navíc hosté 10 minut OT, rozhodčí Musil, Strádal, Sysel, 30 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
První třetina tohoto utkání byla vzácně vyrovnaná. Ve druhé třetině se hra přiostřila, rozhodčí více vylučovali a domácí na to nakonec doplatili, když hráli témeř tři minuty v oslabení tři proti pěti. Naopak hosté toho dokonale využili a po skončení druhé třetiny už vedli 2:1. V poslední třetině se domácí pokusili o zvýšení tlaku a o vyrovnání, to se jim ale nepovedlo a naopak hosté to využili k velkému náporu, který nakonec vyústil ve vítězství 0:7 v e třetině a 1:9 celkově. K tomuto výraznému vítězství hostů však značnou měrou přispěl jejich brankář, který zneškodnil celou řadu šancí Křižanova. Domácí tentokrát po celý zápas nenašli recept na to jak hosty v čele s výborným brankářem překonat.

HC V. Bitýška - HC Nedvědice 13:2 (8:1;4:1;1:0)
branky Němčanovský 3, Jaroš, V. Živný 2, P. Živný 2, Němec 2, Žofka, P. Hakl, asistence Píša 4, V. Živný 4, Sokolovskij 3, Němčanovský 2, P. Živný 2, Vacek 2, Tvrdý, Žofka, Hauzner, Jaroš, P. Hakl, Skalník - Krejčí, Kytner, asistence Dinga 2, vyloučení 3:3. Využití 2:1, 25 diváků, rozhodčí Boháček, Mareček, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
O tom, co se asi dělo na ledové ploše, nejlépe vypovídá poměr střel 43:13 a konečné skóre. Domácí dokázali svému soupeř mezi 4. a 15. minutou sedm branek a pak už se jenom dobře bavili. Veškeré dění se odehrávalo prakticky pouze před svatyní hostujícího Tuháčka, který sice dělal, co mohl, ale konečnému debaklu stejně nedokázal zabránit. Favorit tak bez problémů získal další tři body do tabulky OP.

SK Mostiště - HLC Bulldogs Brno 3:8 (2:1;1:4;0:3)
Branky Novák, Jiří Svoboda, Musil asistence Smejkal, Slavík, Novák - Houdek, Jirásek, Balabán, Bartoněk Nešpůrek, Bartoněk, Nešpůrek, Pospíchal 2, asistence Pospíchal 2, Marčík, Jirásek, Houdek, Sedlář, Buček, vyloučení 4:7, navíc trestné střílení proti hostům, využití 2:2, 50 diváků, rozhodčí Pekárek, Maloušek, Musil, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
V úvodní části měli domácí více ze hry, po přestávce se však aktivita přestěhovala na brněnské hokejky. Definitivně se rozhodlo už v polovině utkání, kdy domácí nevyužili téměř dvě minuty přesilovky pěti proti třem a vzápětí inkasovali, čímž jim soupeř odskočil na rozdíl dvou gólů. Pak už Bulldoci zápas jen kontrolovali a náskok patřičně navýšili.

TJ Náměšť - HC Zastávka 11:3 (4:2;1:1;6:0)
branky Bauer 2, Kejda 2, Pejchal 2, Fiala 2, Toth, Sázavský, Kalhotka, asistence Kalhotka 2, Pejchal 2, Špaček, Strnad, Toth, Sázavský, kejda, Bauer, Špiřík - za hosty nehlášeno, rozhodčí Fiksa, Maloušek, hráno na Zs v Náměšti n. Osl.
I když hosté přijeli k utkání s omezeným počtem hráčů, nebylo to příliš od začátku znát. Pustili se do domácího mužstva bez většího respektu a ve všech směrech mu stačili. Domácí byli navíc velmi často vylučováni a to se bezesporu projevilo na poměrně vyrovnaném skóre. Hosté ve stejném stylu za výrazné pomoci domácích pokračovali i ve druhém třetině a tak výsledek 5:3 nevěštil nic převratného. S nástupem do poslední třetiny však domácí zklidnili a zpřesnili hru, zvýšili tlak na soupeřovu branku a celkově lepším výkonem svého soupeře přehráli a v poslední třetině zvítězili 6:0. V Náměšti se tentokrát hrál pohledný hokej, což přítomní diváci oceňovali zaslouženým potleskem.

SK Minerva Boskovice - HC Sp. V. Bíteš B 5:2 (2:1;0:0; 3:1)
Hasoň 3, Kuběna Jaroslav, asistence Hruška, Krejčíř, Tlamka, Plhoň, Kuběna Jan - Budín 2, asistence Loukota, Barák, vyloučení 11:6, využití 2:0, oslabení 1:1 (navíc domácí OT 10), rozhodčí Tanenberger, Bartoněk, hráno na ZS v Boskovicích.
V první třetině si obě mužstva vytvořila několik brankových příležitostí. O trochu více šancí a štěstí měli domácí a zaslouženě odcházeli do kabin s jednobrankovým vedením. Druhá třetina byla opět velmi vyrovnaná, brankový stav zůstal nezměněn, a tak se dala očekávat vypjatá závěrečná třetina. Ve třetí třetině skutečně došlo k přiostření, které ale zkrotili rozhodčí, o čemž svědčí počet vyloučených. Zlom v utkání znamenal okamžik, kdy Boskovice ve vlastním oslabení vstřelily branku a odskočily tak na rozdíl dvou branek v poměru 3:1. Poté domácí vstřelili ještě dvě branky a do konce utkání stačili už hosté z Bíteše pouze korigovat na závěrečných 5:2.

Tatran Hrušky - RH Centrum Brno 4:9 (1:3;1:3;2:3)
branky Uher, Václav Laichman, Peprnica, Petr Holoubek, asistence Hlásenský, Holoubek, Roman, Uher - Badin 4, Leopold Kerbler 3, Vítek, Špaček, asistence Zavřel 3, Stloukal 3, Grepl, Martin Kerbler 2, Šancek, Badin, vyloučení 4:3, využití 1:3, 20 diváků, hráno na ZS ve Vyškově.
Hrušky trápí marodka mužstva, tak přijeli pouze s minimálním počtem hráčů. Favorita soutěže se ale nezalekli, a podali docela slušný výkon. Hrál se kvalitní a slušný hokej. Hosté chtěli dát v posledních minutách svůj vytoužený 10 gól, ale i přes velký tlak se jim to nepovedlo.