21. kolo OP - sezóna 2012 / 2013

Zpět

HC Spartak Velká Bíteš B - TJ Šerkovice 9:4 (1:1;5:2;3:1)
branky Pohl 2, Marek 2, Budín, Dočkal, Michal Komínek, Dvořák, Souček, asistence Dvořák 3, Pohl 3, Dočkal, Souček - Chmelíček 2, Martin Fligl, Moučka, asistence Martin Fligl 2, Chmelíček, Moučka, Pokorný, vyloučení 7:6, navíc Michal Komínek (VB) 10 minut OT, využití 2:3, rozhodčí Maloušek, Sysel, Toman, 45 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
První třetina byla plná spíše nepřesností, než povedených akcí. Domácí sice proměnili hned první přesilovou hru, stejně ovšem odpověděl na konci třetiny i soupeř. Ve druhé třetině se ujali hosté vedení, kdy odraženou střelu dorazil do prázdné branky Chmelíček. Domácí se stále nemohli před hostující obranu prosadit a od další branky je zachránil jen skvěle chytající Škoda. K obratu zavelel až domácí Pohl, který v přesilové hře vyrovnal. A když pak během tří minut domácí vstřelili další tři branky, o výsledku bylo takřka rozhodnuto. Hosté sice dokázali dvakrát snížit, ale poslední slovo měli opět domácí, kteří potvrdili dobrou formu v druhé části soutěže.

TJ Náměšť nad Oslavou - HC Tatran Hrušky 23:1 (6:0;10:1;7:0)
branky Fiala 7, Sázavský 3, Kejda 3, Kalhotka 3, Tóth 2, Bauer 2, Něměc, Staněk, Doležal, asistence Doležal 8, Kejda 7, Bauer 7, Němec 4, Staněk 2, Sázavský 2, Ošmera 2, Kalhotka 2, Strnad, Tóth, Fiala - Uher, asistence Leichman, Hausner, rozhodčí Lainka, Sobotka, Vlček, 100 diváků, hráno na ZS v Náměšti n. Osl.
Hosté přijeli k utkání jen s deseti hráči do pole a až do 9. minuty první třetiny se snažili s domácnícími držet krok. V dalším průběhu však už na ledové ploše existovalo prakticky jen jeddno družstvo - domácí, kteří si vynutili obrovskou převahu a dominovali ve všech směrech. Je nutno ale vyzvednout hostující mužstvo, které i přes velmi nepříznivý výsledek obětavě dohrávalo utkání až do samotného konce.

SK Mostiště - HC RH Centrum Brno 4:7 (1:3;3:1;0:3)
branky Syrový 2, Homola, Novák st., asistence Solař 2, Jiří Svoboda, Novák st, Smejkal - Kopa 4, Grepl 2, Martin Kerbler, asistence Zubíček 2, Zavřel, Petrik, Kalík, vyloučení 6:7, navíc trestné střílení proti hostům a Musil (SK Mostiště) a Zavřel (RH Centrum Brno) oba 10 minut osobní trest, využití 2:2, rozhodčí Fiksa, Lisa, Maitner, 40 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Domácí šli rychle do vedení, ale pak se stále výrazněji začali prosazovat hosté z Brna. Když na začátku druhé třetiny zvýšili už na 1:4, zdálo se, že je rozhodnuto, ale domácí to nezabalili a z řady vypracovaných střeleckých příležitostí dokázali do druhé přestávky vyrovnat. Úvod třetí části však mostišťským nevyšel, soupeř rychle odskočil ve skóre o dvě branky a utkání dovedl k vítěznému konci.

HC Sokol Křižanov - HC Zastávka 0:11 (0:4;0:4;0:3)
branky za hosty Kubiš 4, Bartoš 2, Vopálka, Fiala, Jelínek, Gajdoš, Rouš, asistence nehlášeny, vyloučení 6:9, navíc Křižanov 5+20 minut OK, 2 x 10 minut OT a Zastávka 5 + 20 minut OK, rozhodčí Maloušek, Toman, 40 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Hosté byli jednoznačně lepším mužstvem na ledové ploše, Domácí Křižanov proti svému soupeři neměl šance, protože na něj prostě nestačil po všech stránkách. O převaze hostů jednoznačně hovoří skóre, a to jak celkové, tak i jednotlivých třetin. Je třeba tentokrát objektivně přiznat, že hosté ze Zastávky domácí Křižanov jednoznačně převálcovali.

HC Veverská Bitýška - SK Minerva Boskovice B 9:0 (1:0;2:0;6:0)
branky Němec 3, Hajný 2, Žofka, Němčanovský, Píša a BW Skalník, asistence Václav Živný 3, Skalník 2, Žofka 2, Němčanovský, Jaroš, Čtvrtníček, Petr Hakl, Slanina, rozhodčí Bartoněk, Knot, vyloučení 1:4, využití 3:0, 32 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Od první sekundy zápasu se hrálo pouze na jednu branku. Domácí se však čtyřicet minut dost trápili v koncovce a tak hosté udržovali velice přijatelný stav. Jelikož ale přijeli jenom se dvěma pětkami, postupně jim docházely síly a to se naplno projevilo v závěrečné části hry. Skóre rychle narůstalo, hráči Veverské Bítýšky se dobře bavili a dovedli toto střetnutí k výraznému vítězství. Vynikající výkon opět předvedl Miroslav Hajný, který z postu levého obránce útočil na hattrick a zápas zakončil s bilancí šesti kladných bodů - slušná práce.

HLC Bulldogs Brno - HC Nedvědice 5:3 (4:0;1:2;0:2)
branky Mareček, Jirásek, Irein 2, Buček, asistence Buček, Šebor 2, Jirásek, Houdek - Jíra 3, asistence Štarha, Prudký, vyloučení 6:4, využití 1:1, v oslabení 1:0, rozhodčí Scheiner, Trmač, 15 diváků, hráno na ZS v Boskovicích.
Přestože se útočníci obou týmů snažili a předváděli někdy až excelentní kombinace, může se toto utkání hodnotit jako utkání brankářů. Domácí Jiří Daněk v první třetině čelil několikrát hráčům soupeře tváří v tvář, ale chytil i opakované dorážky. Díky tomu domácí vyhráli první třetinu 4:0. Pátý gól v úvodu druhé třetiny naznačil, že domácí tým si opět polepší v tabulce střelců. Od tohoto okamžiku, ale začal zářit jiný muž. Brankář hostí Karel Tuháček. Na zádech, na břichu, na boku zprava, zleva, ve stoje už nepřipustil žádnou změnu skóre na straně hostí. Jeho spoluhráči naopak dokázali vstřelit tři branky. Domácí tedy přestali bušit na zakletou bránu, zpřesnili obranu a již žádné větší zdramatizování utkání nepřipustili.