22. kolo OP - sezóna 2012 / 2013

Zpět

TJ Šerkovice - HC Nedvědice 5:6 (1:3;2:0;2:3)
branky Moučka 2. Topalov, Klepsa, Schramek, asistence Schramek 3, Martin Fligl 2, Moučka, Jiří Fligl - Sís 2, Radek Krejčí 2, Dudák, Jíra, asistence Dudák, Petr Krejčí, Prokeš, Radek Krejčí, Čermák, vyloučení 5:5, využití 1:1, v oslabení 1:0, 60 diváků, rozhodčí Lerch, Štětina, hráno na ZS v Nedvědici.
První třetina měla totožný průběh jako v předchozím vzájemném zápase obou mužstev. Šerkovice se ujaly vedení už v první minutě a přestaly hrát hokej, snad s vědomím, že se soupeř porazí sám. Skóre 1:3 na ukazateli stavu bylo předzvěstí bouřky v šatně, protože na to, co domácí předváděli, se opravdu nedalo dívat. Změny v sestavě a naprosto opačný přístup k zápasu udělaly své. Domácí se na dlouhé chvíle usadili v obranném pásmu "hostů" z Nedvědice. Dlouho však tomuto tlaku chybělo gólové vyjádření. Až v posledních pěti minutách prostřední části hry došlo i na góly a do šaten se šlo za stavu 3:3. V závěrečné části hry se obraz hry nezměnil. Šerkovice měly převahu, ovšem do vedení se nedostaly. V posledních deseti minutách zápasu hosté třikrát vedli, domácí však jen dvakrát stačili vyrovnat. Rozhodující branka padla minutu před koncem a snaha domácích v power-play už přišla vniveč. Promarněná první třetina a chyby v obranné fázi v té závěrečné zapříčinily, že z tohoto zápasu odešli šťastnější hráči Nedvědice.

HLC Bulldogs Brno - HC Sokol Křižanov 9:6 (2:2;2:1;5:3)
branky Irein 3, Pospíchal 3, Nešpůrek, Machala, Šebor, asistence Pospíchal 3, Nešpůrek 2, Jirásek, Machala, Houdek - Veselý 2, Štěrba 2, Hrčiřík, Krátký, asistence Malý, Krátký, Musil, Veselý, Kotík, vyloučení 4:7, navíc hráč hostí Hrčiřík (Křižanov) 5 + OK, využití 1:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Scheiner, Trmač, 10 diváků, hráno na ZS v Boskovicích.
Domácí v nejužší sestavě čelili značně "posíleným" hostům a byla to opět ukázka morálně volních vlastností, která v závěru vyústila až v exhibici. V touze po desáté brance domácí zapomněli na obranu a hosté v poslední minutě korigovali na 9:6.

HC Veverská Bitýška - HC Zastávka 7:4 (2:2; 2:1; 3:1)
branky Václav Živný 4, Němec, Slanina, Petr Hakl, asistence Přemysl Živný 4, Němec 2, Hauzner 2, Václav Živný, Skalník - Kubiš 2, Knotek, Jelínek, asistence Rouš, Kubiš, Stromecký, Fiala, Fana, rozhodčí Lainka, Rous, Vlček, vyloučení 2:5, využití 1:0, 50 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Domácí prospali úvodních deset minut a umožnili Zastávce vedení 0:2. Až potom si uvědomili, že poslední zápas sezóny by se měl vyhrát, během čtyř minut vyrovnali a začali plnit úlohu favorita. Hosté šli sice ještě jednou do vedení, když si domácí brankář neporozuměl s odrazem puku za vlastní klecí, ale pak už šlo vše podle papírových předpokladů. Zásadní podíl na tom měl Václav Živný, který potvrdil roli nejlepšího střelce týmu hned čtyřmi zásahy. Veverská Bítýška tak zakončila sezónu vítězstvím a obsadila konečné třetí místo.

SK Minerva Boskovice B - SK Mostiště 6:7 (1:2;1:2;4:3)
branky Tlamka 2, Hruška, Hofman, Konečný, Hrbáček, asistence Krejčíř 2, Hofman, Tlamka, Konečný - Solař 3, Zahradníček 2, Novák, Syrový,  asistence Novák 2, Krejčí, Musil, Svoboda, Dostál, vylouče-ní 6:6, využití 0:0, rozhodčí Tanenberger, Trmač, hráno na ZS v Boskovicích.
V první třetině dali hosté domácím lekci z produktivity, kdy dokázali z minima šancí vytěžit úvodní dvě branky. V druhé třetině měly optickou převahu Boskovice, ale stejně jako v první části dokázaly z mnoha brankových příležitostí vytěžit opět pouze jedinou branku. V závěrečné třetině nebyla nouze o dramatické momenty. Nejprve domácí vyrovnali na 4:4, poté hosté odskočili dvěma brankami na 4:6, domácí následně snížili na 5:6, ale při power-play inkasovali na 5:7, čímž se prakticky rozhodlo o osudu utkání. Domácí již pouze korigovali devět vteřin před koncem zápasu na konečných 6:7.

HC RH Centrum Brno - TJ Náměšť nad Oslavou 6:5 (1:0;3:2;2:3)
branky Petrik, Kopa, Růžička, Zubíček, Martin Kerbler, Leopold Kerbler, asistence Vašíček, Stanček, Zavřel, Špaček, Zubíček, Leopold Kerbler - Michal Sázavský, Staněk, Tóth, Kejda, Fiala, asistence Špaček 2, Doležal, Bauer, Fiala, Michal Sázavský, vyloučení 5:7, navíc Grepl (Brno) 5 + 20 minut OK za napadení, Bauer, Lainka a Doležal (všichni Náměšť) 10 minut OT za nesportovní chování, využití 3:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Staněk, Pospíšil, Měkýš, 120 diváků, hráno v HHDM v Brně.
Toto utkání představovalo skutečné a nefalšované finále letošního ročníku Okresního přeboru. Oba soupeři byli na špičce tabulky se stejným bodovým ziskem, takže o vítězi a titulu přeborníka okresu se mělo rozhodnout výhradně na ledě - ten kdo zvítězí, získává vše. Do utkání vstoupili lépe domácí, kteří přitlačili svého soupeře do jeho obranné třetiny, ale bez kýženého gólového efektu. Přibližně od poloviny třetiny hosté hru vyrovnali a naopak oni začali svého soupeře svírat. Jediná branka první třetiny padlo v poslední minutě a domácí se tak ujali vedení a poslali hosty do šatny za stavu 1:0. Druhá třetina byla té první velmi podobná. Domácí od počátku získávali převahu, tentokrát ale dokázali svůj tlak přeměnit v branky, hosté jen dotahovali a před poslední třetinou byl stav 4:2 pro domácí. V poslední třetině hosté udeřili hned od začátku a v 50. minutě bylo vyrovnáno - 4:4. Domácí pochopili, že začíná jít o vše a v rozmezí půl minuty opět vedli. 5:4. Závěr utkání se zdramatizoval. Domácí v 54. minutě dokonce získali dvoubrankové vedení, hosté odvolali brankáře a přim power-play snížili na rozdíl jediné branky, ale to bylo vše, k čemu už se do konce utkání dostali.
Toto utkání svým nasazením obou soupeřů, vysokou úrovní, rychlostí, obětavostí a hokejovým uměním bylo důstojným ukončením letošní sezóny a boje o titil přeborníka okresu, kterým se po zásluze stali hráči HC RH Centrum Brno.

HC Tatran Hrušky - HC Spartak Velká Bíteš B 2:9 (1:0;1:4;0:5)
branky Medek, Michal Uher, asistence J. Hložek, Václav Laichman - Pohl 3, Budín2, Holík 2, Dačev, Dočkal, asistence Pohl, Marek, Komínek, Holík, Budín, vyloučení 6:7, Velká Bíteš navíc 1 x 10 minut OT, 60 diváků, hráno na ZS ve Vyškově. Poslední zápas sezóny mezi družstvy HC Hrušky a HC Velká Bíteš B se odehrál v neděli 24. 3. 2013 na zimním stadionu ve Vyškově. Z počátku byl zápas vyrovnaný, ale postupně domácí slábli a chybovali. V 10. minutě první třetiny se domácí ujali vedení, ale utkání dál pokračovalo ve stejném tempu s vyrovnanými šancemi na obou stranách. Ve druhé třetině však domácí polevili a podařilo se jim vstřelit pouze jeden gól. Avšak díky několika laciným chybám nabídlo domácí mužstvo soupeři dostatek gólových příležitostí, ti toho využili, obrátili stav na svoji stranu a vedli na 2:4. Ve třetí třetině domácí opět chybovali a díky tomu inkasovali dalších pět gólů, na konečných 2:9.