3. kolo OP - sezóna 2012 / 2013

Zpět

RH Centrum Brno - TJ Šerkovice 9:7 (4:2;2:3;3:2)
branky M. Kerbler 2, Marek Stloukal 2, L. Kerbler, Šetek, Grepl, Zavřel, Kalík, asistence Zavřel 3, M. Kerbler 2, Badin 2, Vítek 2, Zubíček 2, Vykouřil, Kalík, Špaček - M. Flígl 4, Moučka 2, Topalov, asistence E. Flígl 2, M. Flígl 2, Topalov 2, Darkwah, Moučka, Schramek, vyloučení 13:7, navíc domácí 2x 10 minut OT, rozhodčí Bartoněk, Pavlín, Vašíček, hráno v HDM v Brně
V utkání, hraném v Brně, už výsledek a počet vyloučených napovídal, jak asi utkání vypadalo. Velmi nervózní začátek se brzy projevil i na počtu vyloučených, což vůbec neprospívalo plynulosti hry. Šikovní hráči hostů dokázali využít přesilovky k několika vstřeleným brankám a tím celé utkání pořádně zdramatizovat.

SK Minerva Boskovice B - HC Tatran Hrušky 5:2 (3:1;2:1;0:0)
branky Hrbáček 2, Krejčíř, Hruška, Hasoň, asistence Konečný 2, Hruška, Kuběna - Uher, Lachman, asistence Pernica, Uher, vyloučení 3:4, využití 2:0, rozhodčí Scheiner, Trmač, hráno na ZS v Boskovicích.
Úvod utkání patřil domácím, vstřelili svému soupeři dvě branky, nevyužili několik dalších slibných šancí a zdálo se, že tým z Hrušek nebude tentokrát pro Boskovice těžkým soupeřem. Hostům se ovšem podařilo snížit kontaktním gólem na 2:1, domácí ztratili svůj klid ze začátku zápasu a průběh hry se vyrovnal. Před závěrem první části utkání se ale Boskovicím  podařilo vstřelit třetí branku a do druhé třetiny nastoupili s dvoubrankovým náskokem. Průběh druhé části hry vykazoval mnoho nepřesností na obou stranách, došlo k několika vyloučením, čehož využili domácí, když v přesilových hrách dokázali vstřelit soupeři dvě branky a odskočit před závěrem druhé třetiny už o tři branky.Poslední třetina už nepřinesla ve skóre žádnou změnu a tak se z plného bodového zisku právem radovali domácí.  

HC Sp. V. Bíteš B - HC Zastávka 2:7 (0:1;1:4;1:2)
branky Koukola, Vlček, asistence Rozmahel, Komínek - Zvolánek, Jelínek, Benedikt, David Rouš, Stromecký, Knotek, Gross, asistence Knotek, Klíma, Vyhnalík, Smutný, Stromecký, vyloučení  8:12, využití 2:2, rozhodčí Lainka, Rous, Sysel, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Od začátku zápasu se domácí vrhli do útoku a hosté se k ohrožení domácí branky dostávali spíše sporadicky. Změna ovšem nastala při přesilovce hostů, kteří se šťastně trefili nad lapačku domácího brankáře a změnili tak obraz hry. Hra se vyrovnala a mírnou převahu naopak získávali hosté, kteří šli do kabin s jednobrankovým vedením. Ve druhé třetině domácí úplně propadli v obrané fázi a během pěti minut prohrávali už o tři branky. A jelikož se hra ve druhé třetině nezměnila, navršili hosté v polovině zápasu své vedení již na pět branek. Domácí vystřídali brankáře a jiskřičku naděje vykřesal z přesilové hry domácí Koukola. Ve třetí třetině přibylo vyloučení na každé straně a tak domácí ani nedostali šanci s výsledkem něco udělat. Výsledek se tak jen mírně upravil a potvrdil dobrou formu hostů v této sezoně.

TJ Náměšť n. Osl. - HLC Bulldogs Brno 10:5 (3:3;4:0;3:2)
branky Kejda Pejchal 2, Tóth, Oberaiter, Doležal, Špiřík, Michal Sázavský, asistence Kejda 3, Pejchal 3, Bauer 3, Sázavský, Staněk - Pospíchal, Machala, Marčík, Kuta, Jirásek, asistence Šebor, Irein, Bartoněk, Bělásek, Nešpůrek, vyloučení 4:8, rozhodčí Lainka, Sobotka, hráno na ZS ve Náměšti n. Osl.
Hosté přijeli v oslabené sestavě, přesto od první třetiny dokázali svoje šance proměňovat a celkem třikrát skórovat. Domácí dělali dojem, jakoby se v úvodní třetině teprve rozkoukávali. Svému soupeři dovolili vždy vedení o jednu branku a dalo jim hodně práce, aby skóre srovnali. S nástupem do druhé třetiny se domácí Náměšť dostala do herní pohody, kterou také vyjádřila ve formě rostoucího skóre v neprospěch hostů. Ve třetí třetině hra vypadala obdobně, jenom spokojenost domácích s rostoucím vedením přinesla polevení v defenzivě a tak hosté nakonec alespoň částečně zkorigovali pro ně tak nepříznivý výsledek. Obě mužstva je nutno pochválit za předvedený kvalitní hokej a slušný průběh utkání, ve kterém ani rozhodčí neměli moc práce.

SK Mostiště - HC Nedvědice 4:3 (2:2;0:0;2:1)
branky Toman, Musil, Solař, Slavík, asistence Smejkal, Slavík, Václav Krejčí st., Solař, Novák - Pospíšil, Čermák, Dinga, asistence Čermák, Štarha, vyloučení 5:7, navíc trestné střílení proti hostům, využití 1:0, oslabení 0:1, střely na branku 50:21, rozhodčí Maloušek, Musil, 60 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Domácí měli po většinu zápasu výraznou převahu, což dokládá i pomě, r střel, jenže s produktivitou byli na štíru. Hosté dokázali i s minimem šancí držet se soupeřem krok ve skóre a deset minut před koncem zápasu ještě o gól vedli. V závěru ale byla mostišťská aktivita přece jen odměněna. Domácí dvěma trefami otočili stav a vydřeli své první letošní vítězství.

HC Sokol Křižanov - HC V. Bitýška 1:6 (1:3;0:2;0:1)
branky Bílovský - Václav Živný 2, Němčanovský, Němec, Hausner, Skalník, asistence nehlášeny, vyloučení 1:6 + hosté 10 minut OT, rozhodčí Pekárek, Maloušek, Musil, 30 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Hosté přes veškerou snahu domácích byli jasně lepším týmem a všechny tři třetiny s převahou vyhráli. Jediným záporem utkání bylo až příliš časté vylučování na obou stranách, což se překvapivě projevilo na menší počtu vstřelených branek.