4. kolo OP - sezóna 2012 / 2013

Zpět

HC V. Bitýška - TJ Šerkovice 5:6 po samost. nájezdech (1:2;3:2;1:1)
branky V. Živný 2, Němčanovský, Němec, Hajný, asistence P. Živný 3, Žofka, Píša, Jaroš, Vacek - Schramek 2, M. Flígl, Moučka, Chmelíček, rozhodující nájezd Vít Pokorný, asistence V. Pokorný, J. Flígl, Topalov, Schramek, vyloučení 7:7, z toho Moučka (Šerkovice) 2+10 minut OT, využití 1:0, oslabení 0:1, rozhodčí Fiksa, Lisa, Jirčík, 25 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Čtrnáct vzájemných zápasů znalo od ledna 2006 jen jednoho vítěze - mužstvo domácích. Tentokrát se však radovali hosté ze Šerkovic, i když až po samostatných nájezdech. Jejich vítězství je však naprosto zasloužené. Domácí znovu potvrdili, že nejsou v pohodě a o dobré formě si mohou nechat jenom zdát.

SK Mostiště - HC Sokol Křižanov 5:4 (0:3;4:1;1:0)
branky Musil 2, Pokorný, Jiří Svoboda, Novák, asistence Novák, Václav Krejčí ml., Pokorný, Musil, Pokorný, Solař - Hudeček, Suchý, Bílovský, Pavelka, asistence Aleš Komínek, Smílek, Suchý, Lukáš Musil, vyloučení 4:7, navíc trestné střílení proti hostům, Pokorný (Mostiště) a Suchý (Křižanov) oba 10  minut OT, bez využití, oslabení 0:1, rozhodčí Pekárek, Musil, V. Sysel, 40 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Domácí měli sice v úvodní části mírnou převahu, ale góly střílel Křižanov, který si až překvapivě snadno vybudoval třígólový náskok. Ve druhé třetině domácí zlepšili pohyb, začali se více tlačit před křižanovskou branku a ve dvaatřicáté minutě bylo vyrovnáno. Pak mostišťský nápor přerušilo dvojnásobné vyloučení a hosté přece jen vyrovnali hru. Hned po druhé přestávce ale domácí přidali pátou branku a v nervózním závěru si už těsné vítězství pohlídali.  

TJ Náměšť - HC Nedvědice 6:1 (2:0;3:0;1:1)
branky Obereiter 3, Kejda, Doležal, Špiřík, asistence Bauer 3, Obereiter 2, Kejda, Kalhotka, Ošmera, Špaček - Chýra, asistence Pospíšil, vyloučení 4:6, rozhodčí Maloušek, Pekárek, Sobotka, hráno na ZS v Náměšti n. Osl.
Domácí svého soupeře od začátku utkání přehrávali a nedovolili mu téměř nic. Obléhali branku hostů prakticky po celý zápas jen díky brankáři hostů, který byl neustále domácími hráči ostřelován, byl konečný výsledek pro hosty přijatelný. Jediný svůj úspěch dosáhli hosté až v poslední vteřině utkání. Rozhodně nejlepším hráčem utkání byl brankář hostů.

HLC Bulldogs Brno - HC Spartak Velká Bíteš B 4:2 (0:2;1:0;3:0)
branky Balabán, Marčík 2, Jirásek, asistence Houdek 2, Bartoněk, Kuta - M. Marek, Z. Rozehnal, asistence L. Dočkal, P. Holík, vyloučení 6:4, využití 0:1, rozhodčí Scheiner, Trmač, hráno na ZS v Boskovicích.
Hosté přijeli k utkání  se třemi kompletními řadami a v dobré herní pohodě. Hned od úvodu zápasu předváděli rychlý hokej s přesnou kombinací. K tomu přidali dobrou obranou fázi s rychlým přístupem k hráčům a tak domácí se ke gólovým šancím moc nedostávali. Proto první třetina skončila z pohledu domácích 0:2, kde druhý gól padl z přesilové hry. Ve druhé třetině domácí zrychlili tempo hry a třetinu vyhráli 1:0. Ve 2. min. třetí třetiny domácí skóre srovnali, a tak se začínalo od začátku. Hra byla již vyrovnaná, útočilo se na obě strany a oba brankáři ukázali své kvality. Sportovní štěstí se nakonec přiklonilo na stranu domácích. Ve 14. min. třetí třetiny vstřelil kapitán chytrou střelou po ledě třetí, a jak se ukázalo, vítězný gól. V samotném závěru si oba týmy vzaly oddechový čas - hosté aby se nadechli k závěrečné hře bez brankáře (v čase 58:55) a domácí aby si vydechli. Domácí nápor hostů ustáli, a vítězství pečetili gólem do prázdné branky v čase 59:59. Obě mužstva se věnovala pouze hokeji a tak se vylučovalo jen za běžné malé přestupky.

HC Zastávka - Tatran Hrušky 3:1 (0:1;2:0;1:0)
branky Fišer 2, Stromecký, asistence L. Rouš - Bartošek, asistence Uher, vyloučení 11:11, z toho Knotek (Zastávka) 2+10 minut OT, využití 1:0, oslabení 1:0, rozhodčí Doležel, Beneš, 55 diváků, hráno na ZS v Rosicích.
Domácí do utkání nastoupili s odhodláním získat tentokrát tři body. Hosté, kteří přijeli v oslabené sestavě, domácí zpočátku k ničemu nepustili a byli to právě oni, kdo první skórovali. Ve druhé třetině se hra vyrovnala, domácím se podařil dát gól, především však do vedení šli díky využité přesilovce. Ve třetí třetině hostům docházely síly a možná i díky tomu se také často vylučovalo. Hra se kouskovala, a jediné co ze hry vyplynulo, byl gól domácích v oslabení. Celkově však utkání mělo průměrnou úroveň.

RH Centrum Brno - SK Minerva Boskovice B 10:0 (3:0;4:0;3:0)
branky Navrátil 2, Zavřel, Kalík, Stloukal, Marek, Stanček, Špaček, Petrik, Badín, Vykouřil, asistence Zubíček 4, Kalík 3, M. Kerbler 2, Vykouřil, Badin, Zavřel, Špaček, Stloukal, Kopa, vyloučení 4:4, rozhodčí Lerch, M. Vašíček, J. Vašíček, hráno v HDM v Brně.
Hosté začali velice dobře a aktivně po celém kluzišti, tento houževnatý hokej z jejich strany trval zhruba do sedmé minuty a jen díky perfektnímu brankáři Richtrovi byl stav nezměněn. Postupně se osmělilo i domácí mužstvo a začalo přebírat taktovku do svých rukou. I přes velkou snahu si soupeř odvezl desítku.