5. kolo OP - sezóna 2012 / 2013

Zpět

SK Minerva Boskovice B - TJ Šerkovice 3:4 (1:2;0:2;2:0)
branky Konečný 2, Hruška, asistence Hasoň, Tlamka, Hrbáček - M. Flígl 2, Moučka, Prudký, asistence E. Flígl 3, J. Flígl, vyloučení 5:9, využití 0:1, v oslabení 0:1, rozhodčí: Bartoněk, Trmač, hráno na ZS v Boskovicích.
Hosté přijeli s minimálním počtem hráčů, čemuž podřídili i taktiku, která jim vycházela po celé dvě třetiny. Hráli ze zabezpečené obrany a rychlými brejky se dostávali do brankových příležitostí. Na konci druhé třetiny dokázali odskočit na rozdíl tří branek a domácí svojí utrápenou a překombinovanou hrou marně hledali recept na překonání pozorné obrany Šerkovic. V úvodu třetí třetiny vstřelili hráči Boskovic dvě rychlé branky, na skóre se dostali do těsného kontaktu s hosty, několikrát se pokusili ve vhodných příležitostech o power-play, ale žádná z dalších šancí již neskončila v síti hostujícího brankáře. 

HC Zastávka - RH Centrum Brno 1:4 (1:1;0:0;0:3)
branky Smutný, asistence Klíma - : Grepl, Zavřel, M. Kerbler, Zubíček, asistence Stloukal, L. Kerbler, vyloučení 6:10, navíc Navrátil (RH Centrum) 2+10 +10 minut (OK), rozhodčí Bartek, Knot, 65 diváků, hráno na ZS v Rosicích.
Utkání mělo už od první minuty vysoké tempo, dokonce došlo k zajímavému momentu - domácí vyhráli úvodní vhazování, ale po chybě přišli o puk a hosté tak po dobré střele šli do vedení. Domácí rychlou hrou a dobrým přístupem ještě v první třetině utkání vyrovnali. Druhá třetina byla pokračováním té první a diváci se tak mohli těšit na třetinu třetí. Hrál se pohledný hokej a o osobní souboje nebyla nouze. Obě mužstva chtěla rozhodnout utkání pro sebe, to se podařilo lépe hostům, kteří se zkušenějším týmem dokázali ještě třikrát skórovat a odvážejí si tři body za vítězství. 

HC Tatran Hrušky - HLC Bulldogs Brno 3:7 (2:3;0:0;1:4)
branky R. Holoubek 2, Hausner, asistence M. Šmerda, Hlásenský - Houdek 2, Šebor 2, Sedlář 2, Kuta, asistence Houdek 2, Kuta, Mareček, Pospíchal, Jirásek, vyloučení 5:8, využití 1:1, rozhodčí Hrdinka, Čelechov-ský, 40 diváků, hráno na ZS ve Vyškově.
První dvě třetiny se hrál velice vyrovnaný hokej. Hosté v poslední třetině získali svůj náskok třemi slepenými góly, na které nedokázali odpovědět domácí. Jejich nemohoucnost prosadit se v přečíslení završil gól na 3:7, kdy Hrušky hráli přesilovku 5 na 3. Vyloučení bylo pouze za drobné fauly a odehrálo se slušné utkání.

HC Spartak Velká Bíteš B - HC Nedvědice 3:1 (1:0;1:0;1:1)
branky Koukola, Pelikán, Pospíšil, asistence Dačev, Dočkal, P. Holík, Tomáš Rozmahel - Jíra, asistence Pospíšil, vyloučení  4:6, navíc Jabůrek a Tuháček (oba Nedvědice) 10 minut OT, využití 2:0, rozhodčí Fiksa, Lisa, Majtner, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
S posledním týmem loňského ročníku se utkali bítešští hokejisté v pátém kole okresního přeboru. Hned od začátku bylo jasné, jaký obraz hra bude mít. Bíteš dobývala branku Nedvědic, ale vynikající Tuháček v brance předčil všechny své spoluhráče a dlouho držel nerozhodný stav. Velká Bíteš spalovala až příliš vyložených brankových příležitostí. Skórovat se podařilo až obránci Pelikánovi, kterého v přesilové hře tři sekundy před koncem první třetiny našel krásnou přihrávkou Tomáš Rozmahel. Druhá třetina nenabídla nic nového, Tuháček stále čaroval a ostatní jeho spoluhráči se jen koukali na jeho galapřed-stavení a ruku k dílu nepřidali. Bíteš ale toto kouzlo dokázala opět jednou odčarovat při přesilové hře, kdy Dačev střílel a Koukola lehce tečoval puk do brány. V úvodu třetí třetiny zvýšil na uklidňujících 3:0 krásnou střelou Pospíšil.
Až v závěru zápasu po ojedinělém útoku Nedvědice pokazil domácímu Loukotovi čisté konto Jíra. Ale pak už se v zápase, kde bylo neskutečně mnoho zahozených šancí a kde nejlepším hráčem na hřišti byl hostující brankář Tuháček, nic nestalo. Domácí si připsali první tři body a odpoutali se ze dna tabulky.

HC Sokol Křižanov - TJ Náměšť 3:8 (1:1;1:4;1:3)
branky Aleš Komínek, Bílovský, Hudeček, asistence David Komínek - Tóth, Kejda, Kalhotka, Strnad, Sázavský, Špaček, Ošmera, Doležal, asistence Špaček, Rous, Doležal, vyloučení 8:2, navíc 10 minut OT (Křižanov), rozhodčí Maloušek, Rous, Sysel, 70 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
První třetina tohoto utkání byla vyrovnaná, o čemž svědčí i její výásledek. Druhá a třetí třetina už byla jasně v režii Náměště, která nenechala přítomné diváky na pochybách o tom, kdo je favoritem. Svým vítězstvím si hosté z Náměště udrželi postavení v čele tabulky.

HC Veverská Bitýška - SK Mostiště 4:1 (2:1;1:0,1:0)
branky Němec 2, Píša, Skalník, asistence V. Živný 2, Tvrdý, Píša, Hajný - Vidlák, asistence Zahradníček, rozhodčí Lainka, Sobotka, Pekárek, vyloučení 5:6, využití 2:0, nařízená trestná střílení 1:1, bez využití, 50 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Hosté se již ve druhé minutě ze svého prvního útoku dostali do vedení. Mezi 5. a 8. minutou dokázala třetí pětka domácích obrátit skóre, ale v dalším rozletu si domácí bránili sami a to několika naprosto zbytečnými fauly, které držely Mostiště prakticky dvě třetiny stále ve hře. Až v poslední části hry se projevila kvalitativní převaha domácích, ale zase bez gólového efektu. Z mnoha vypracovaných šancí se totiž ujmula jenom jedna jediná. I tak však favorit splnil svoji úlohu a dokráčel k jistému vítězství a zisku tří bodů.