6. kolo OP - sezóna 2012 / 2013

Zpět

SK Mostiště - TJ Šerkovice 6:5 po nájezdech (2:3;2:0;1:2)
nájezdy 2:1, Musil, Krška, Solař, Pokorný, Vojta Krejčí, rozhodující nájezd Pokorný, asistence Novák 3, Václav Krejčí st., Syrový, Musil) - Schramek 3, Moučka, Pokorný asistence Schramek 2, Moučka 2, Topalov, Jiří Fligl, Florian, vyloučení 6:5, využití 2:0, oslabení 1:1, rozhodčí Pekárek, Jeřábek st., Strádal, 40 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
V úvodu vypadali lépe hosté a ve třinácté minutě taky vedli o dvě branky. Domácí vrátily do hry dvě vydařené přesilovkové kombinace, a když od druhé třetiny zlepšili obrannou hru, podařilo se jim skóre otočit. V úvodu třetí části zvýšili už na 5:3 a zdálo se, že mají utkání pod kontrolou. Závěr však mostišťským vůbec nevyšel. Hosté snížili v oslabení, více než dvě minuty před koncem zkusili hru bez brankáře a po čtyřech vteřinách bylo vyrovnáno. Zápas tak dospěl k penaltové nadstavbě a v ní se domácím podařilo utrhnout druhý bod.

TJ Náměšť - HC Veverská Bitýška 6:2 (1:0;3:0;2:2)
branky Kejda 2, Obereiter, špiřík, Staněk, Kalhotka, asistence Kalhotka 2, Rous 2, Obereitter, Špiřík, Bauer - V. Živný, Vacek, asistence P. Živný, Hartl, vyloučení 12:2, navíc domácí Náměšť 10 minut Ot, rozhodčí Fiksa, Lainka, Maloušek, 120 diváků, hráno na ZS v Náměšti n. Osl.
Čekal se vyrovnaný souboj tradičních soupeřů, což první třetina potvrdila. Domácí však doplatili na svou nedisciplinovanost častým vylučováním a tak hráli více jak polovinu třetiny v početním oslabení. Přesto se jim podařilo v poslední minutě vstřelit vedoucí branku. Ve druhé třetině se domácí uklidnili a začali konečně předvádět svoji typickou hru, což se projevilo především v tom, že herní převahu dokázali vyjádřit třemi vstřelenými brankami. V této části utkání obě mužstva předváděla rychlý a pohledný hokej, který se více jak stovce přítomných diváků musel líbit. Ve třetí třetině byli domácí znovu často vylučováni a hra už postrádala plynulost a krásu hokejových akcí, které byly od obou soupeřů vidět v průběhu druhé třetiny. Přesto domácí opět dvakrát skórovali, ale při čtvrtém dvojnásobném vyloučení hosté v 50. minutě dokázali pro ně do té doby velmi nepříznivý brankový stav zkorigovat. Ještě jednou brankou, vstřelenou v 54. minutě, hosté zmírnili svoji porážku, více už jim domácím nedovolili. Hosté měli dlouhou dobu v poslední části utkání šanci toto utkání zvrátit a otočit stav. To se jim však nepodařilo díky zlepšené obranné hře domácího mužstva, v čele s výborným výkonem brankáře Sázavského, který byl jednoznačně nejlepším hráčem utkání.

HC Spartak Velká Bíteš B - HC Sokol Křižanov 6:2 (2:0;1:1;3:1)
branky Vlček 2, Budín, Dvořák, Komínek Michal, Pohl, asistence Pohl 3, Marek 2, Tomáš Rozmahel 2, Dačev, Dvořák - Aleš Komínek 2, asistence Malý, Pavelka, vyloučení  7:13, navíc Suchý (Křižanov) 10 min + OT, využití 2:1, rozhodčí Maloušek, Toman, Sysel, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Zápas dvou mužstev ze spodních pater tabulky začali parádně domácí, kteří už po prvním útoku skórovali díky Budínovi, který přesně trefil pod břevno hostujícího brankáře. A když  po dlouhodobém tlaku přidali domácí druhou branku, vše nasvědčovalo, že jasné vítězství domácího celku bude snadnou záležitostí. Druhá třetina začala přesilovou hrou a znovu brankou domácího celku, který do té doby soupeře k žádné šanci nepustil. Ovšem od té doby domácí nepochopitelně přistoupili na hru hostů a ze hry se stala neurovnaná podívaná. Tečovanou střelou tak hosté snížili a z přesilové hry na začátku třetí třetiny se dokonce dostali do jednobrankového odstupu. Domácí znervózněli a to bylo vidět i na přihrávkách a hlavně na celkové hře domácích. Od vyrovnání je zachránil domácí brankář Loukota, který nadvakrát zneškodnil únik hostů, což bylo asi pro tento zápas rozhodující, neboť z další přesilové hry vysvobodil domácí hráče z nejistoty Pohl, který v přesilové hře zúročil nahození Dvořáka a tím opět dodal domácím patřičný klid.
Tato branka měla ovšem daleko větší vliv na psychiku domácích, kteří od té doby opět získali převahu. V druhé polovině třetí třetiny domácí ještě dvakrát překonali hostující obranu a zcela zaslouženě získali druhé domácí vítězství.

HC Tatran Hrušky - HC Nedvědice 4:1 (1:1;3:0;0:0)
branky Petr Hausner 2, Šmerda 2, asistence Václav Laichman, Jakub Laichman, Uher Michal, Vlásenský Michal - Sís, bez asistence, vyloučení 5:3, 35 diváků, hráno na ZS Vyškově.
Zápas začal v rychlejším tempu, avšak od začátkubyla vidět mírná převaha domácích. Jako první skórovali domácí, ale poté se podařilo vstřelit branku i hostům, po dalších neproměně-ných šancích na obou stranách skončila první třetina za stavu 1:1. Ve druhé třetině se výrazněji projevila převaha domácích, kteří vstřelili tři branky, soupeř se snažil, avšak nijak výrazně neohrozil branku. Třetí třetina se již odehrála bez gólů, i když Hrušky měly několik pěkných šancí a chvílemi vytvářely velký tlak na soupeřovu branku. Oběma celkům se podařilo odehrát pěkný zápas, jediným stínem utkání bylo zranění dvou domácích hráčů

RH Centrum Brno - HLC Bulldogs Brno 4:2 (0:2;2:1;2:0)
branky L.Kelbler, M. Kelbler, Navrátil, Grepl, asistence Vítek, Zavřel, Zubíček, Grepl, Petrik, Stanček - Pospíchal, Marčík, asistence Nešpůrek, Sedlář, Šebor, vyloučení 8:10, navíc Nešpůrek (Bulldogs) 5 minut + OK za hrubost (krosček), rozhodčí Měkýš, Mikoviny, Čáp, hráno v HDM v Brně.
Hostující celek nastoupil, tak jako k utkáním v minulém ročníku, se snahou něco ubránit, a je třeba říci, že se jim to dařilo až do samého závěru, když podlehli neustálému tlaku domácích. Velmi dobrý výkon podal hostující brankář a také několikrát pomohla branková konstrukce.

SK Minerva Boskovice B - HC Zastávka 1:5 (1:1;0:2;0:2)
branky Kuběna, asistence Čupr - Jelínek 3, Kubiš, Gejdoš, asistence Matal 2, Vyhnalík, D. Rouš, Kubiš, vyloučení 10:7, využití 1:2, rozhodčí Scheiner, Trmač, hráno na ZS v Boskovicích.
První třetina byla poměrně vyrovnaná, domácí se sice ujali vedení,  ale hostům se ještě do přestávky podařilo skóre srovnat. Od druhé části hry začali stále více přebírat iniciativu hosté a prokazovali, že jejich zlepšené výkony v posledních dvou sezonách nejsou náhodné. V úvodu třetí třetiny se domácí ještě pokusili o zatlačení soupeře a vstřelení kontaktního gólu, soupeř ale využil jednu z brejkových situací, odskočil na rozdíl tří branek a definitivně zlomil odpor hráčů Boskovic. V samotném závěru přidala Zastávka ještě jednu branku a zcela právem si odvezla tři body.