7. kolo OP - sezóna 2012 / 2013

Zpět

HC Zastávka - TJ Šerkovice 11:7 (4:3;4:3;3:1) branky Stromecký 3, Kubiš 3, L. Rouš, Knotek, Jelínek, asistence Fišer 2, Gross 2, Bartoň, Kubiš, Knotek, Stromecký, Vyhnalík, L. Rouš, Gejdoš, Jelínek - Klepsa 3, Moučka 2, M. Fligl 2, E. Fligl, asistence Schramek 4, Moučka 3, M. Fligl 2x, J. Fligl, Klepsa, vyloučení 9:4, navíc D. Rouš (HC Zastávka) 2+10 minut OT, využití 1:2, v oslabení 2:1, rozhodčí Beneš, Staněk 50, diváků, hráno na ZS v Ro-sicích. Mužstva, sousedící v tabulce, nastupovala do utkání s vědomím boje o čtvrtou příčku. Utkání mělo už od první minuty vysoké tempo, hrálo se nahoru dolů a tak diváci na první gól nemuseli dlouho čekat. Ve 3. minutě utkání šli do vedení hosté a zanedlouho přidali další gól. Dvougólové vedení hostům dlouho nevydrželo. Domácím se podařilo srovnat a byli to oni, kdo šli do vedení. Hosté totiž hráli přesilovku, netrefili prázdnou branku a ihned z protiútoku inkasovali gól. Tento ráz hry s velkým počtem šancí, nastřelených tyček a spoustou vstřelených branek přešel do druhé i třetí třetiny. Domácí měli nakonec více sil i štěstí a dovedli utkání do vítězného konce se ziskem tří bodů. 

HLC Bulldogs Brno - SK Minerva Boskovice B 3:1 (1:1;1:0;1:0) branky Pospíchal 2, Sedlář, asistence Sedlář 2 - Hasoň, asistence Krejčíř, vyloučení 8:3, využití 1:1, rozhodčí Scheiner, Trmač, hráno na ZS v Boskovicích. Utkání hned od prvních vteřin naběhlo do vysokých otáček a Boskovičtí vůbec nepůsobili dojmem mužstva, které podlehlo v předchozích třech utkáních v řadě. Hned ve čtvrté minutě dostali možnost hrát čtyřminutovou přesilovku, kterou čtyři vteřiny před koncem proměnil Radim Hasoň ve vedoucí gól. Přesilovku druhou v řadě využili i domácí a tak oba týmy odcházely do šatny za stavu 1:1. Nástup do druhé třetiny vyšel domácím a hned v první minutě vstřelili druhý, a jak se ukázalo, vítězný gól. Zbytek utkání potvrdil problém boskovických a to je proměňování šancí. Mimo šance, které si vypracovali, měli k dispozici dvě přesilovky 5 na 3 a to víc než minutu. Ovšem obrana domácích a vynikající brankář za jejich zády žádnou změnu skóre nepřipustili. V závěru utkání šli hosté do power play 20 vteřin před koncem, pásmo neudrželi a utkání ukončil Radim, tentokrát Sedlář, v čase 59.59 do prázdné branky.

HC Nedvědice - HC RH Centrum 3:5 (1:1;2:1,0:3)
branky Radek Krejčí, Čermák, Prokeš, asistence Císař, Radek Krejčí, Sís - Martin Kerbler 2, Leopold Kerbler, Kalík, Kopa, asistence Zubíček 2, Navrátil, Vašíček, Kalík, Zavřel, vyloučení 2:2, hráno v HHDM v Brně.
Po dohodě obou mužstev využil HC Nedvědice možnost sehrát dohrávku utkání jako domácí na půdě HC RH Centrum. Nedvědičtí přijeli s pocitem, že nemají proti jednoznačnému favoritovi co ztratit, ale hlavně pokusit se udělat lepší výsledek, než na který dosáhli v minulém utkání. Celý zápas se nesl v "přátelském" duchu až do chvíle, kdy velmi unavení hráči RH Centrum zjistili, že papírově slabší mužstvo nepřijelo odevzdaně pro nadílku, ale bojovným výkonem překvapovalo samo sebe. Stav prvních dvou třetin hovoří sám za sebe. Obrovskou zásluhu na dílčím stavu měl brankář domácích Tuháček, který svými zákroky přiváděl hráče Brna k zoufalství. Nicméně ve třetí třetině se projevila hokejová vyzrálost brněnských hráčů a třemi góly otočili zápas na svou stranu a povinné tři body si do konce utkání s jistotou uhlídali.

HC Sokol Křižanov - HC Tatran Hrušky 3:3 (2:1;1:0;0:2), nájezdy 3:2 branky Leoš Veselý, Krásný, Bílovský, asistence Suchý, Martin Veselý, David Komínek - Medek, Darek Pernica, Holoubek, asistence Bartošek Leichman, vyloučení 4:8, rozhodčí Pekárek, Maloušek, Toman, 50 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí. Domácí Křižanov byl po celé dvě úvodní třetiny lepším mužstvem, avšak v poslední třetině se podařilo hostům z Hrušek skóre srovnat na 3:3 a podle pravidel soutěže musely následovat samostatné nájezdy. Vítězstvím v sérii tří nájezdů sice Křižanov získal vítězství v celém utkání a alespoň dva body, ale hosté dokázali být domácímu Křižanovu důstojným soupeřem.

HC Veverská Bitýška - HC Spartak Velká Bíteš B 3:4 (3:1;0:2;0:1) branky V. Živný, Němec, Píša, asistence Hajný, V. Živný, Jaroš, P. Hakl - Budín, T. Rozmahel, Dvořák, Dočkal, asistence Pohl 3, Loukota, rozhodčí Lainka, Sobotka, Pekárek, vyloučení 11:5, využití 0:2, v oslabení 1:0, 45 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši. Na zimním stadionu ve Velké Bíteši se hrálo podle papírových předpokladů pouze úvodních dvacet minut. Poté domácí jenom zbytečně faulovali, hosté nadšeně bojovali, velmi dobře bruslili a v přesilovkách trestali. Pro některé k překvapivému vítězství ale dokráčeli zcela zaslouženě, protože domácí celek se herně trápí a ani zdaleka neodvádí výkony, kterých byl schopen v minulé sezóně.

SK Mostiště - TJ Náměšť n. Osl. 2:3 (2:0;0:1;0:2) branky Jiří Svoboda, Pokorný, asistence Václav Krejčí ml., Novák - Bauer, Oberaiter, Kejda, asistence Kejda 2, vyloučení 7:10, navíc Novák (SK Mostiště) 5 minut + osobní trest do konce utkání (OK), Pokorný (SK Mostiště) 10 minut OT, využití 1:1, oslabení 0:1, rozhodčí Maloušek, Toman, Rous, 80 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.  Domácí přečkali úvodní nápor favorita, dvěma góly se dostali do vedení a se skvělým brankářem za zády odolávali téměř dvě třetiny. Hosté se chytili šťastným gólem dvě minuty před druhou přestávkou, v úvodu třetí části vyrovnali a čtyři minuty před koncem nervózního zápasu se jim podařilo vstřelit vítězný gól.