9. kolo OP - sezóna 2012 / 2013

Zpět

TJ Šerkovice - HLC Bulldogs Brno 13:3 (5:1;6:0;2:2)
branky Moučka 4, Schramek 3, Klepsa 3, M. Fligl 2, Prudký, asistence V. Pokorný 3, M. Fligl 2, Schramek 2, Pospíšil 2, Klepsa, Prudký, Matuška, Darkwah, Moučka, P. Pokorný, E. Fligl - Buček 2, Balabán, asistence Pospíchal, Jirásek, vyloučení 4:5, využití 1:0, v oslabení 1:0, rozhodčí Majtner, P. Lisa, 55 diváků, hráno na ZS v Nedvědici.
Utkání bylo vyrovnané pouze do 10. minuty první třetiny. To se hostům povedlo vyrovnat na 1:1. Domácí se poté za dvacet vteřin opět ujali vedení a začali své brankové konto pravidel-ně navyšovat. Po dvou třetinách již bylo rozhodnuto a závěrečná část se dohrávala už jen z povinnosti.

HC Nedvědice - HC Zastávka 0:7
podrobnosti nehlášeny, hráno na ZS v Nedvědici.

SK Minerva Boskovice B - HC Sokol Křižanov 5:2 (3:0;2:2;0:0)
branky Hasoň 3, Konečný, Hrbáček, asistence Hrbáček, Hofman, Hasoň, Hruška - Hudec, Komínek D., asistence Aleš Komínek, Malý, vyloučení 7:7, navíc hosté 10 minut OT, využití 0:0, rozhodčí Trmač, Scheiner, hráno na ZS v Boskovicích.
Domácí vstoupili do utkání podstatně lépe, vytvořili si několik slibných brankových příleži-tostí a během první třetiny vstřelili spíše bránícím se hostům tři branky. V nastaveném trendu začala i druhá třetina, Boskovice odskočily na rozdíl pěti branek a zdálo se, že je o osudu utkání rozhodnuto. Domácí, ukolébáni jasným vedením, však polevili, vytvořili několik hrubek v obraně, toho dokázal využít soupeř z Křižanova a dvěma rychlými brankami před koncem druhé třetiny snížil na rozdíl tří branek. Žádný zvrat v utkání se ale nekonal, hráči Boskovic vstoupili do závěrečné třetiny opět koncentrovaní, hráli bez velkých chyb a v poklidu dotáhli utkání do vítězného konce.  

HC Veverská Bitýška - RH Centrum Brno 5:3 (1:1;2:1;2:1)
branky Píša, V. Živný, Sokolovskij, P. Živný, P. Hakl, asistence Jaroš, P. Živný, Tvrdý, Němec, Skalník - Badín 2, Zavřel, asistence M. Kerbler, Zavřel, Špaček, vyloučení 7:8, využití 1:2, rozhodčí Lainka, Maloušek, Toman, 30 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Domácí konečně předvedli hokej, kterého jsou schopni a zaslouženě vyhráli. Všechno to ale bylo jen o bojovnosti, nasazení a disciplíně.  V úvodní třetině padaly branky až ve 20. minutě a to během 30 sekund. Na začátku druhé části hry, přesněji ve 26. minutě,  se hosté dostali poprvé a naposledy do vedení. Hned o minutu později bylo opět vyrovnáno a za další čtyři minuty domácí využili přesilovku pěti proti třem. Ve třetí třetině narostlo skóre až na 5:2 a ke konečné podobě výsledku došlo v 59. minutě, kdy brněnští hokejisté využili svoji převahu jednoho hráče na ledové ploše.

SK Mostiště - HC Tatran Hrušky 2:3 (1:0;1:2;0:1)
branky Vojta Krejčí, Jiří Svoboda, asistence Vojta Krejčí, Václav Krejčí ml. - Laichman 2, Peprnica, asistence Uher, Medek, Dumišinec, vyloučení 7:7, navíc Dumišinec (Hrušky) 10 minut OT, využití 1:1, rozhodčí Pekárek  30 diváků, hráno na ZS ve Vekém Meziříčí.
Po slušné první třetině domácí hodně polevili a před závěrečnou částí bylo vyrovnáno. Když se v pětačtyřicáté minutě hosté v přesilovce s trochou štěstí dostali do vedení, zvýšili zase domácí úsilí, ale hra se jim přes veškerou snahu nedařila a nadšeně bojující soupeř už těsné vítězství udržel.

TJ Náměšť n. Osl. - HC Spartak Velká Bíteš B 6:3 (1:0;5:2;0:1)
branky Staněk 2, Kalhotka 2, Sázavský, Kejda, asistence Bauer 2, Rous, Strnad, Tóth, Sázavský, Fiala - Dočkal 2, Budín, asistence Komínek, Rozmahel, Holík, vyloučení 8:4, navíc hosté 10 minut OT, rozhodčí Pekárek, Maloušek, Sysel, 100 diváků, hráno na ZS v Náměšti n. Osl.
V první třetině se hrál ¨vyrovnaný, ale průměrný hokej. Domácí sice už ve 4. minutě v přesilovce dokázali skórovat, ale to bylo vše, co v této třetině předvedli. Nevyrovnaná hra domácích moc hokejové krásy přítomným divákům nepřinesla. Ve druhé třetině zpřesnili domácí hru, ale co bylo nejdůležitější - tento zvrat přinesl pro ně navíc konečně i brankovou úrodu. Během dvanácti minut domácí pětkrát skórovali, pak ale ukolébáni dosaženým brankovým stavem zase polevili. To využili hosté k alespoň snížení narůstajícího pro ně nepříznivého skóre. Třetí třetina upadla oboustranně do hokejového průměru. Hosté statečně odolávali všem nájezdům domácích a naopak ještě jednou vstřelenou brankou alespoň opticky zkorigovali stávající skóre na vcelku přijatelný výsledek.