11. kolo KSM, 20. 12. - 22. 12. 2013 - sezóna 2013 / 2014

Zpět

SK Telč - HC Veverská Bítýška 2:3 (2:1;0:2;0:0)
Branky  Smejkal, Taras, asistence Kret, Cech - Přemysl Živný, Hakl, Jaroš, asistence Sokolovskij, Slanina, Hauzner, vyloučení 16:11, navíc domácí 2 x 10 minut OT a 20 minut OK, hosté 4 x 10 minut OT, rozhodčí Paur, Karásek, Lupač, 120 diváků, hráno na ZS v Telči.
V první třetině domácí celek dostal  hned po 14. vteřinách první branku a bylo znát, že do Telče dorazil velice silný soupeř, který v kompletní sestavě hrál rychlý kombinační hokej. Domácí mužstvo dokázalo za necelé tři minuty zápas vyrovnat z přesilovky, kdy po pěkné akci a nahrávce Kreta skóroval Smejkal. Ke konci první třetiny se opět domácí celek prosadil a pěknou střelou do horního růžku se trefil Taras a do kabin se šlo za stavu 2:1 pro Telč. Celá první třetina byla poznamenána mnoha vyloučeními, kde hlavní rozhodčí nesmyslně vylučoval na obou stranách i za zcela zbytečné fauly a hlavně uložil několik neoprávněných vyšších trestů. Druhá třetina byla velice vyrovnaná, šance byly na obou stranách, ale góly padaly jen do domácí branky. Nejprve v 26. minutě hosté vyrovnali a dvě minuty před koncem se ujali vedení. Hlavní rozhodčí Paur  na sebe obrátil pozornost a opět vylučoval za údajnéé fauly a některé zákroky přehlížel. Padlo  několik  vyšších trestů a diváci na tribunách se podivovali, jak se dá velmi pohledný hokej ovlivnit špatným výkonem rozhodčích. Poslední třetina přinesla  velmi rychlý kombinační hokej, ale branka již nepadla. Domácí celek se v závěrečných deseti minutách nastěho-val do obrané třetiny hostů a měl vyrovnání na dosah. Bohužel opět velmi přísné vyloučení dvou domácích hráčů v 56. minutě pomohlo zmírnit tlak Telče a ani závěrečná hra domácích šest proti pěti již vyrovnání nepřinesla. Objektivně je nutno přiznat, že remíza by byla v tomto utkání spravedlivější.

TJ Náměšť - HC Zastávka 6:5 (3:1;2:3;1:1)
Branky Pejchal 2, Kejda, Sázavský, Tóth, Bauer, asistence Bauer, Strnad, Krčál, Lainka, Kalhotka, Pejchal - Šedý 3, Farsa, Bednář, asistence Bednář 2, Luděk Rouš 2, Lesonický, Kubiš, vyloučení 6:6, navíc domácí Náměšť 2 x 10 minut OT a jednou 20 minut OK, hosté 2 x 10 minut OT a jednou 5 + 20 minut OK, rozhodčí Jirčík, Zavadil, Lisa, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.
Domácí, postiženi marodkou, nastoupili s minimálním počtem hráčů, hosté naopak přijeli s kompletní sestavou. Od začátku utkání se hrál rychlý, kombinační, ale tvrdý a nekompromisní hokej. Hosté nasadili laťku vysoko a to jak v rychlosti, tak i v tvrdosti až na hranici pravidel. Domácí se však nenechali zaskočit a hned v první minutě vstřelili vedoucí branku. Když v v 9. minutě byl hráč hostí David Rouš vyloučen na 5 + OK, domácí toho využili a v 10. minutě zvýšili skóre na 2:0. Do konce třetiny vstřelili ještě třetí gól a zdálo se, že vše půjde hladce a domácí bez problémů budou mít zápas pod svou kontrolou. V úvodu druhé třetiny se hostů podařilo snížit rozdíl ve skóre na jedinou branku. Na oslabené sestavě domácích sec začala projevovat únava. Hrálo se stále ve vysokém tempu a mladý tým hostů se nemínil smířit s porážkou. Ve třetí třetině se jim dokonce v 51. minutě podařilo vyrovnat na 5:5 a domácí se začali obávat o výsledek. Hra gradovala a domácí tým, hnaný diváky za stálého povzbuzování, se v 56. minutě Pejchalem ujal vedení, jak se později kázalo, na konečných 6:5. Hosté se snažili s výsledkem ještě něco udělat, ale to se jim už nepovedlo. Hosté stále doplácí na nedisciplinovanost svých hráč, kteří se svým vystupováním zbytečně připravují o lepší výsledky. Domácí mužstvo za dosažený výsledek a zisk tří bodů v oslabené sestavě zaslouží jako celek pochvalu.

HC RH Centrum Brno - HLC Bulldogs Brno 11:0 (5:0;3:0;3:0)
Branky Martin Kerbler 4, Leopold Kelbler, Zavřel, Badín, Růžička, Zubíček, Špaček, Grepl, asistence Stanček 4, Martin Kerbler 2, Leopol Kerbler, Richter, Grepl 2, Zubíček 2, Stloukal 2, Šetek 2, Fiala, Špaček, Badín, Zavřel, Kalík, Navrátil, vyloučení 3:1, využití 1:0, v oslabvení 0:0, rozhodčí Beneš, Vlach, hráno v HHDaM v Brně.
Hosté zřejmě prožívají vrchol hráčské krize, když k tomuto utkání přijeli s minimálním možným počtem hráčů. Hrstka diváků viděla stejný průběh, stejnou hru a prakticky i stejný výsledek, jako ve druhém kole. Hosté se jen sporadicky dostávali ke střeleckým šancím, které ala bravurně řešil zřejmě nejlepší hráč na ledě - brankář Jakub Richter z domácího RH Centrum.

TJ Šerkovice - HC Sokol Křižanov 4:8 (2:4;1:1;1:3)
Branky Martin Fligl 2, Císař, Erik Fligl, asistence Petr Pokorný, Čermák, Erik Fligl, Topalov, Martin Fligl - Kotík 3, Bílovský 2, Diviš, Smejkal, Jíra, asistence Aleš Komínek 3, Bílovský 2, Diviš, Hudec, vyloučení 3:3, využití 0:0, v oslabení 0:1, rozhodčí Scheiner, Kitner, hráno na ZS v Boskovicích.
Bylo znát, že se utkala mužstva z nejspodnějších pater tabulky. Hráčům nebylo možno upřít snahu, ale jen ta nestačí. Nepřesnost a chyby převažovaly nad krásou a kvalitou. Domácí se ujali vedení na konci čtvrté minuty a měli i další šance. Hosté se však celkem rychle "oklepali" a postupně nejen vyrovnali, ale celkem snadno šli do tříbrankového vedení. Šerkovice snížily až půl minuty před přestávkou. Do druhého dějství lépe vstoupili opět domácí, měli více šancí, než soupeř, ale rozvlnit síť za hostujícím brankářem se jim povedlo pouze jednou. Hrubou chybou ve vlastním obranném pásmu pár sekund před koncem druhé třetiny domácí nabídli Křižanovu možnost znovu odskočit na dva góly. Na začátku závěrečné třetiny domácím přece jen svitla šance na příznivý výsledek. Ve 43. minutě se jim povedlo snížit opět na rozdíl jediného gólu. O čtyři minuty později to však znovu bylo o dvě branky a to Šerkovicích vzalo vítr z plachet. V závěru hosté své vedení ještě navýšili a celkem v poklidu si došli pro zasloužené vítězství.

HC Spartak Velká Bíteš B - HHK Velké Meziříčí B 3:4 po samostatných nájezdech (1:0; 1:1;1:2; samostatné nájezdy 1:2)
Branky Budín, Pohl, Dočkal, asistence Urbánek 2, Dočkal, Pohl, Tomáš Rozmahel - Bradáč, Střecha Filip, Pokorný, rozhodující nájezd Filip Střecha, asistence Pokorný, Aleš Frűhauf, vyloučení 6:8, navíc 5 + 25 minut TH (Pohl, Velká Bíteš), využití 1:2, rozhodčí Sobotka, Lainka, Vlček, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
V posledním kole kalendářního roku 2013 na sebe narazila mužstva z nedalekých měst. Vzájemná rivalita byla patrná od první minuty utkání. V úvodní třetině se hrál rychlý, pohledný hokej se šancemi na obou stranách. Branku však vstřelili pouze domácí, když Budín dorazil za záda hostujícího brankáře vlastní střelu. Ve druhé třetině obě mužstva přitvrdila a velmi přibylo osobních soubojů. Některé byly až za hranicí nedovoleného zákroku. Stále se ale hrál otevřený hokej. Nejprve se hostům podařilo vyrovnat střelou do šibenice, naproti tomu za domácí dokázal využít přesilovku Pohl. Třetí třetina pokračovala ve stejném duchu. Mnoho osobních soubojů, gólové příležitosti. Hosté opět srovnali, a opět přesnou střelou do šibenice. Vedení na stranu domácích vrátil Dočkal bekendovým blafákem. Chvílemi až zbytečně vyhrocené utkání vyvrcholilo v 57. minutě, kdy domácí hráč poslal k ledu nedovoleným zákrokem hostujícího obránce. Ten náraz neustál a bohužel musel být odnesen na nosítkách. Naštěstí byl při vědomí a vše snad dobře dopadne. Do konce utkání hráli hosté přesilovku. Tu také využili a vyrovnali tak na konečných 3:3. V samostatných nájezdech hosté přidali druhý bod.