18. kolo KSM, 14.2. 2014 - 16.2. 2014 - sezóna 2013 / 2014

Zpět

SK Telč - TJ Náměšť nad Oslavou 7:2 (2:0;4:2;1:0)
Branky Sokolík 3, Smejkal 2, Taras, Tomáš Šalanda, asistence Tomáš Havlík 2, Kubát 2, Prášek 2, Sokolík, Němec - Lainka, Pálka, asistence Michal Sázavský, Pálka, Toth, vyloučení 6:4, využití 2:1, v oslabení 1:0, 120 diváků, rozhodčí A. Ryšavý, Smutný, Gabriela Šťastná, hráno na ZS v Telči.
Za velice příznivého a teplého počasí se odehrál zápas o druhou příčku tabulky, kde hostující celek přijel v neúplné sestavě a hned od prvních minut byla znát síla domácího mužstva, které v letošní sezóně na vlastním ledě jen jednou prohrálo. V první třetině dal první branku  v přesilovce kapitán domácích Milan Sokolík  a za necelé čtyři minuty opět z přesilovky zvyšoval Smejkal. Druhá třetina vyšla opět lépe domácím, kteří ve vlastním oslabení dali na 3:0 opět Smejkalem pěknou střelou pod vyrážečku. V  polovině zápasu dal obránce Taras po krásné přihrávce Sokolíka čtvrtý gól domácích a hostující celek střídal brankaře. Hostům se podařilo dvěma po sobě jdoucími brankami snížit na rozdíl dvou branek, ale domácí celek opět zabral a po ukázkové akci po nahrávkách Kubáta a Práška zvyšoval znovu Sokolík. Na 6:2 upravil výsledek tentokrát nejlépe hrající hráč domácích Sokolík na konci druhé třetiny a o výsledku bylo rozhodnuto. Ve druhé třetině došlo ke dvěma zraněním domácích hráčů, kteří zápas nedohráli. Poslední třetina se dohrála bez větších zaváhání obou mužstev, hosté si vytvářeli poměrně hodně dobrých gólových příležitostí, ale dobře chytajícího domácího brankaře Havlíka nepřekonali. Poslední gól dal Tomáš Šalanda po pěkné nahrávce dnes velmi dobře hrajícího Práška. Tímto skončil poslední zápas základní části soutěže. SK Telč má ještě možnost týden bruslit na domácím ledě a po ukončení provozu zimního stadiónu bude hrát všechny zápasy venku po dohodě klubů.
Hokejový oddíl by chtěl poděkovat v letošní sezóně všem příznivcům hokeje, kteří v hojném počtu celou sezónu za příznivého počasí podpořili hráče k velice dobrým výkonů. Domácí tým věří, že uspěje i v play-off a pro oddíl bude sezóna úspěšná.

HC RH Centrum Brno - HC Veverská Bítýška 2:3 po samostatných nájezdech (0:1; 1:0;1:1)
Samostatné nájezdy 0:1, branky Badín, Martin Kerbler, asistence Zubíček - Žofka, Hajný, rozhodující nájezd Žofka, asistence Petr Hakl, Přemysl Živný, vyloučení 8:6, využití 1:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Kolečkář, Beneš, Husák, 40 diváků, hráno v HHDaM v Brně.
Důstojné vyvrcholení základní části KSM Vysočiny. Oba týmy bojovaly o vítězství ze všech sil. Hosté byli dvakrát ve vedení, ale domácím se podařilo vyrovnat v čase 59:59 při power-play.Vzhledem k průběhu celého zápasu byla dělba bodů naprosto zasloužená a o vítězi tak musely rozhodnout samostatné nájezdy, v nichž hostující brankář Švaříček vychytal všechny domácí střelce.

TJ Šerkovice - HC Zastávka 2:7 (1:2;0:2;1:3)
Branky Topalov, P. Pokorný, asistence M. Fligl, P. Krejčí - Mikule 4, Bednář 2, Stromecký, asistence Vopálka 3, R. Lesonický 2, Šedý 2, Stromecký, vyloučení 7:6, využití 0:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Scheiner, Trmač, hráno na ZS v Boskovicích.
Domácí se opět pouze s deseti hráči snažili hrát rovnocennou partii. Do konce druhé třetiny drželi přijatelný výsledek. Pak během posledních dvou minut prostřední části dvakrát inkasovali a bylo rozhodnuto. V závěrečném dějství hosté vedení ještě navýšili a zaslouženě si odvezli tři body.

HHK Velké Meziříčí B - HLC Bulldogs Brno 5:2 (2:0;2:1;1:1)
Branky Šoukal, Martin Kudláček, Chlubna, Jiří Kampas, Malec, asistence Barák, Libor Střecha, Malec, Hubl, Peterka, Martin Kampas - Dolníček, Marčík, asistence Ambrož, Jurásek, vyloučení 4:4, využití 2:0, v oslabení 1:0, rozhodčí Sibera, Jeletz, Čurilla, 29 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Oba týmy měly ještě o co hrát. Domácí potřebovali tři body na udržení pátého místa a hosté alespoň bod, aby se posunuli do play off. Přijeli ale pouze v jedenácti lidech a tak jejich taktika byla jasná - udržet co nejdéle bezbrankový stav a dát nějaký gól z brejků. Béčku HHK se v posledních zápasech vůbec nedaří a neurovnanou hru bez jiskry předvádělo celou úvodní třetinu. K otevření skóre jim pomohla přesilovka v 6. minutě, kterou zužitkoval Šoukal. Na 2:0 pak zvýšil v 10. minutě Martin Kudláček střelou od modré a tímto stavem první část i skončila. Na začátku té prostřední se Bulldogs podařilo snížit zásluhou Dolníčka a hostující hráči vycítili šanci na dobrý výsledek. Meziříčští se sice do několika vyložených šancí dostali, ale s jejich proměňováním byli na štíru. Až v polovině zápasu se trefil Chlubna a zase jenom díky využité početní výhodě. Až do konce třetiny pokračoval souboj domácích hráčů s Daňkem v bráně hostí. Vyzrál na něj ovšem pouze Jiří Kampas, jenž minutu před koncem zvýšil na 4:1. Z myšlenek na to, že je rozhodnuto, všechny vyvedl už v šesté minutě poslední třetiny hráč hostů Marčík. Hostující hráči se pak začali více tlačit do svého útočného pásma a díky tomu byl k vidění svižný hokej na obou stranách, kterému chybělo jenom gólové zakončení. Poslední šance se brněnským naskytla v předposlední minutě po vyloučení Pokorného. Na její využití už jim ale nezbyly síly, navíc jim v ní v závěrečné minutě ujel Malec a prostřelil Daňka na konečných 5:2.

HC Spartak Velká Bíteš B - HC Sokol Křižanov 4:1 (2:1;1:0;1:0)
Branky Pohl 2, Michal Komínek, Marek, asistence Budín, Burian, Dočkal, Zdeněk Rozmahel, Škoda, Vlček -  Aleš Komínek, asistence Hudec, vyloučení 5:9, navíc Vítězslav Diviš (Křižanov) 25 minut TH za fyzické napadení HR, bez využití, rozhodčí Fiksa, Lisa, Vlček, 50 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Už ve třetí minutě otevřeli domácí skóre díky Michalu Komínkovi a zápas se od té doby hrál spíše na jednu branku, zvlášť když druhou branku v sedmé minutě přidal Marek. Nespočet šancí na straně domácích však zůstalo nevyužito, včetně několika samostatných nájezdů. Téměř současně se sirénou však vystřelil hostující Aleš Komínek a domácí brankář skrytou, avšak povedenou střelu, uviděl až za sebou v brance. Drama se ale žádné nekonalo, druhá třetina byla totiž hodně podobná té první, domácí hosty příliš do hry nepouštěli a ti čekali spíše na brejky. Sami však inkasovali, jednou ve druhé a jednou ve třetí třetině po přesném zakončení Pohla. Zasloužené vítězství domácích, i když ve třetí třetině se hra převážně ze strany hostů značně přiostřila, a některé hraniční zákroky byly potrestány jen menším trestem. Černou kaňkou na hezkém utkání byl závěr, kdy při podávání rukou nepochopitelně hostující hráč inzultoval hlavního rozhodčího (nad čímž kroutili hlavou hlavně hráči hostů) a zcela určitě si odpyká hodně vysoký trest.