1. kolo KSM, 11. - 13. 10. 2013 - sezóna 2013 / 2014

Zpět

HC Sp. V. Bíteš - SK Telč 1:4 (0:3;0:0;1:1)
Branky P. Holík, asistence David Komínek, Marek - Šťastný 2, Havlík, Tůma, asistence Prášek 2, Sokolík 2, Šťastný, Smejkal, vyloučení 11:7, z toho 2x Michal Komínek (Velká Bíteš) 10 minut OT (tedy OK), Havlík Jiří (Telč) 10 minut OT, využití 0:2, rozhodčí Fiksa, Jirčík, Lisa, hráno na ZS ve V. Bíteši.
Zápas s novým účastníkem soutěže začal opatrně, nikdo se příliš do útoku nehnal a spíše se obě mužstva soustředila na bránění. Ovšem hned první přesilovou hru dokázali hosté dorážkou proměnit ve vedoucí branku a přidali na důrazu. To na domácí platilo a dostávali se pod tlak. Další branku přidali hosté opět z přesilové hry, a když dvacet sekund před koncem třetiny vstřelil po parádní individuální akci hostující Tůma třetí branku, bylo zřejmě o výsledku utkání rozhodnuto. Domácí, kterým vůbec nešla rozehrávka, a téměř všude byli o krok později, ve druhé třetině začali více bruslit a celou polovinu třetiny nepovolili hostům žádnou střelu na brankáře, ovšem nedokázali ani z žádné své šance skórovat, a že příležitosti byly. Třetí třetina začala opět náporem domácích, ale žádná příležitost brankou neskončila. Naopak tvrdou ranou se od modré opět trefili hosté a o výsledku bylo rozhodnuto. Dvě minuty před koncem se konečně trefili i domácí a malinko zmírnili domácí porážku. Nutno říci, že začátek soutěží nikdy domácím nešel a nerozehranost byla vidět, také nedisciplinovanost domácích hostům hodně pomohla. Ovšem také je třeba přiznat kvalitu soupeře, který zcela určitě ještě více pozvedl úroveň už tak vyrovnané soutěže.

HHK V. Meziříčí B - HC Sokol Křižanov 5:2 (2:0;1:0;2:2)
Branky Malec 3, Barák 2, asistence Frühauf 2, Šoukal, Hubl, Vrána - Smejka 2, asistence Veselý, Aleš Komínek, vyloučení 10:13, navíc Barák ( V.Meuziříčí ) 5 + 20 za bodnutí špicí hole, Jíra a Suchý (Křižanov ) - oba za nesportovní chování, využití 1:2, rozhodčí Paur, Lukáč, Čurila, 39 diváků, hráno na ZS ve V. Meziříčí.
První zápas nové sezóny na místním zimním stadionu moc krásy nepobral.Domácí hráči měli sice po celý zápas více ze hry, ale bylo to dáno hlavně rozdílem kvality jednotlivých pětek než nějakým excelentním výkonem. Branek se diváci dočkali až v samém závěru první třetiny, kdy krátce po sobě zapadly do křižanovské svatyně střely Baráka a Malce. Další gól přidali meziříčští až po polovině utkání v přesilové hře. A pak bylo do 56. minuty vystaráno. V ní se hostům podařilo zužitkovat početní výhodu 5 na 3 Smejkalem. Obdržená branka jakoby hokejisty HHK nakopla a hned o minutu později završil Malec svůj hattrick. Vzápětí po něm přidal Barák svůj druhý gól, ale místo oslavy šel nepochopitelně oplácet a rozhodčí Pour jej poslal do sprch.Přesilovku Křižanov využil ke snížení skóre, když opět úřadoval Smejkal.

TJ Šerkovice - HLC Bullgogs Brno 4:10 (2:5;2:0;0:5)
Branky Schramek, Sís, Dudák, V. Pokorný, asistence Moučka 2, P. Pokorný, Schramek - Sahaj 3, Mareček 2, Jaroslav Kuběna, Jirásek, Pospíchal, Houdek, Hasoň, asistence Šebor 2, Kuběna Jar. 2, Nešpůrek, Hasoň, Marčík, Pospíchal, Sahaj, Balabán, vyloučení 6:7, využit 1:2, v oslabení 1:0, rozhodčí Scheiner, Tannenberger, 20 diváků, hráno na ZS v Boskovicích.
Kompletní tři pětky (neklamný znak začátku sezony) na obou stranách zahájily zpočátku vyrovnaný zápas. V desáté minutě byl stav 2:2 a obě mužstva byla jednou ve vedení. Pak se střelci na šest minut odmlčeli. Jako první se gólově "probudili" hosté, zato pořádně: během dvou a půl minuty rozvlnili síť třikrát a do šaten šli s pohodovým náskokem 2:5.
Šerkovice ve druhé části utkání vyrovnaly hru a postupně se dvěma góly dostaly na dostřel ve skóre (4:5). Poslední třetina tak dávala tušit napínavý a vyrovnaný boj. Buldoci ovšem tento scénář odmítli střeleckou smrští během úvodních sedmi minut závěrečného dějství. Pěti brankami nadobro zmrazili odpor domácích a utkání se poté jen dohrávalo.

HC Zastávka - HC RH Centrum Brno 4:3 po samostatných nájezdech (0:1;0:1;3:1 - 1:0 na nájezdy)
Branky Bednář, Fišer, Kubiš, rozhodující nájezd Smutný, aistence Luděk Rouš, Stromecký - Tobiáš, Stloukal, Badin, asistence Špaček, Badin, Ondráček, Stloukal, vyloučení 6:6, navíc Šedý, Mihule (Zastávka) 10 minut OT, přesilovky i oslabení bez využití, rozhodčí Lainka, Antonín, Kotala, 65 diváků, hráno na ZS v Rosicích
Utkání mělo již od první minuty vysoké tempo. Hrál se pohledný a vyrovnaný hokej, o osobní souboje nebyla nouze. Domácí se rychlou hrou a dobrým přístupem snažili vstřelit první branku a to se jim povedlo nastřelenou a  tečovanou střelou od modré čáry. Druhá třetina byla pokračováním té první a šťastnější byli opět hosté. Dokázali totiž navýšit skóre o další gól. Třetí třetinu začali domácí ještě o něco aktivněji než ty dvě předchozí a hned po 20 sekundách hry snížili skóre na rozdíl jediné branky. Najednou bylo zase o co hrát. Hosté dalším gólem sice dokázali odskočit, ale domácí za rostoucího tlaku dvěma vstřelenými brankami zápas vyrovnali. Obě mužstva chtěla v závěrečných minutách rozhodnout utkání pro sebe, ale přes všechno úsilí to nakonec dospělo k samostatným nájezdům. Nájezdy se lépe podařily domácím a tak získali zaslouženě dva body za vítězství.  

TJ Náměšť - HC Veverská Bítýška 5:3 (0:2;3:1;2:0)
Branky Krčál, Toth, Špiřík, Toman, Fiala, asistence Fiala, Špiřík, Strnad, Toth, Kejda, Bauer - Píša, Hrbáček, Hajný, asistence Jaroš 2 Nemčanovský, Slanina, vyloučení 5:5, navíc Žofka (Náměšť) 5 minut + OK, Pálka (V. Bitýška) 5 minut + OK a Jaroš (V. BItýška)10 minut OT, 100 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.
Hosté, trápeni marodkou, přijeli pouze s dvanácti hráč, domácí na tom ale nebyli o moc lépe. Utkání začalo svižně, domácí se tlačili dopředu se snahou rozhodnout utkání už ve svém začátku. Ve 4. minutě byl sice vyloučen hráč hostů Žofka za vražení na hrazení na 5 minut + OK, domácím se ale přesilovku využít nepodařilo, naopak hosté po chybě domácí obrany v 6. minutě potrestali domácí vstřelením první branky. Vzápětí podobnou příležitost dostali také hosté, když v 15. minutě byl vyloučen hráč domácích Pálka také na 5 minut + OK. Hosté ale tentokrát svoji výhodu využili k navýšení skóre na 0:2. S nástupem druhé třetiny se situace příliš nezměnila. Domácí se snažili vyrovnat, ale přes všechnu snahu se jim to nepodařilo. Až ve 24. minutě Krčál snížil na 1:2 a ve 30. minutě se domácím podařilo vyrovnat. Ve 38. minutě však hosté opět zvýšili stav utkání ve svůj prospěch na 1:3. Domácí chtě nechtě museli přidat a výsledkem bylo těsně před koncem druhé třetiny vyrovnání a do kabin mužstva odcházela za stavu 3:3. Třetí třetina byla od začátku poznamenána snahou obou mužstev o to, kdo z nich vstřelí rozhodující gól. Dlouho se hrálo za nerozhodného stavu, útoky se střídaly na obou stranách. Domácí však postupně získávali převahu a to se projevilo 53. a 55. minutě, kdy domácí dvěma brankami odskočili na rozdíl 5:3 a dostávali hru pod svoji kontrolu., Hosté se pak spíše věnovali diskuzím s rozhodčími a to také vyústilo ve vyloučení hráče hostů Jaroše v 56. minutě na 10 minut za nesportovní chování. Hosté si tak zbytečně zkomplikovali závěr utkání, ve které domácí důslednou obrannou hrou a už jen kontrolovali průbě, aby utkání dotáhli do vítězného konce.