10. kolo KSM, 13. 12. - 15. 12. 2013 - sezóna 2013 / 2014

Zpět

SK Telč - HC Spartak Velká Bíteš B 6:1 (2:1;1:0;3:0)
Branky Sokolík 2, Novák, Šťastný, Cech, Tomáš Šalanda, asistence Kubát 3, Koreš 2, Sokolík, Taras, Kret - Rozmahel, asistence Škoda, vyloučení 7:11, využití 2:0, v oslabení 0:0, navíc 10 minut OT (V. Bíteš), rozhodčí Sibera, Čurila, Lukáš, 160 diváků, hráno na ZS v Telči.
Za velmi pěkného počasí před velkou návštěvou se odehrálo velice zajímavé utkání, kde hostující  celek, podporován hojným fanklubem věrných fanoušků, kteří dorazili na zimní stadión do Telče, hrál jednoduchý a útočný hokej. V první třetině se domácí nejprve ujali již ve třetí minutě vedení  z přesilovky, na kterou jim stačily pouhé tři vteřiny, ale soupeř bohužel během následující minuty vyrovnal. Druhý gól padl do sítě hostujícího mužstva až v sedmnácté minutě a to opět z přesilovky a domácí celek šel do kabin s jednohran-kovým vedením. Druhá třetina byla velice vyrovnaná, hra se zrychlila a šance byly na obou stranách, gól padl jen jeden a to do branky hostujícího mužstva. Hosté měli několik jasných gólových příležitostí, ale vždy domácí celek podržel brankař  Adam Havlík. Poslední třetina přinesla opět velmi pěkný kombinační hokej, který se musel všem divákům líbit. Šance byly opět na obou stranách, ale branky padaly jen do branky hostů. Nejprve dvěma góly kapitána Sokolíka a následně domácí dali ještě pojišťovací gól a o výsledku zápasu bylo rozhodnuto. Konečný výsledek zápasu neodpovídá výkonu hostujícího mužstva, ale výborný výkon domácího brankaře Adama Havlíka neumožnil hostů z Velké Bíteše vícekrát skórovat.

HC Sokol Křižanov - HHK Velké Meziříčí B 2:10 (2:4;0:4;0:2)
Branky Bílovský 2, asistence Hudec, Malý - Frühauf 3, Libor Střecha 2, Hubl 2, Bradáč, Kudláček, Musil, asistence Malec 2, Vrána, Pokorný, Bradáč, Hubl, Martin Kampas, Kudláček, vyloučení 12:5, navíc minut OT (Křižanov) a 5 + 20 minut OK (V. Meziříčí), rozhodčí Ryšavý, Pavr, využití 0:4, v oslabení 0:0, 70 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Velmi pěkné rychlé utkání, ale jen první dvě třetiny. Opět s více góly, ale zápas ve třetí třetině pokazilo velké množství vyloučených hráčů. Hosté z Velkého Meziříčí kvalitní rychlou a kombinační hrou přehráli domácí z Křižanova a navíc dokázali celkem čtyřikrát využít početní převahy při vyloučení domácích. Už ve třetí minutě první třetiny domácí zaskočili soupeře a dali rychlý gól. V desáté minutě byl už stav 2:3. V 16. minutě byl vyloučen hráč domácích a hosté přesilovku poprvé využili (vyloučení 2:3, využití 0:1). Stav po první třetině byl 2:4. Ve druhé třetině se hrál opět pěkný kombinační hokej na obou stranách, ale bylo znatelné, že hosté z Velkého Meziříčí, hrající prakticky na domácím ledě, jsou o poznání lepší, hlavně co se týče rychlosti hráčů, se kterou měli domácí dost problémy. V průběhu třetiny byli dvakrát vyloučeni hráči domácích a hosté obě další přesilovky využili (vyloučení 2:0, využití 0:2), stav po druhé třetině byl tedy už 2:8. Ve třetí třetině se na hřišti hodně jiskřilo na obou stranách. Přestal se hrát hokej a začalo se vylučovat. Během první a druhé minuty třetí třetiny byli vyloučeni dva hráči hostů, ale domácí přesilovku 5 na 3 nevyužili, protože hosté kvalitně bránili. Pak byli vyloučeni i domácí hráči. V 50. minutě byl hráč V. Meziříčí vyloučen na 5 minut plus OK za faul loktem. Opět byli vyloučeni i další hráči Křižanova, v následné hře 4 na 4 dali hosté další gól a v 58. minutě následnou, už čtvrtou přesilovku znovu využili. V 58. minutě byl vyloučen ještě hráč z Křižanova za nesportovní chování. O pokažení do té doby solidní hry hovoří počet vyloučených ve třetí třetrině - 6:2, navíc 5 + OK Velké Meziříčí a OT Křižanov.

HLC Bulldogs Brno - TJ Šerkovice 10:6 (3:4;3:1;4:1)
Branky domácí Pospíchal 4, Dolníček 2, Jirásek 2, Nešpůrek, Marčík, asistence Jirásek 4, Dolníček 3, Marčík 3, Hanus, Mareček, Buček, Šebor - Martin Fligl 2, Topalov 2, Čermák, Erik Fligl, asistence: Pospíšil 2, Erik Fligl, Pokorný, Krejčí, Čermák, vyloučení 2:4, využití 3:2, v oslabení 0:0, rozhodčí Scheiner. Trmač, Ševčík, 51 diváků, hráno na ZS v Boskovicích.
Tak jak se bojuje o titul v horní části tabulky, i její konec má svoje kouzlo, komu nakonec zůstane v rukou pomyslný černý Petr. Utkání bylo výjimečně slušné, útočníci neatakovali brankáře v držení puku, a obránci je „neumravňovali". A to i v závěru utkání, když už bylo jasné, kdo si odnese tři body. Hosté, ač inkasovali branku hned ve druhé minutě, měli lepší začátek a hlavně Martin Fligl v útoku a brankař Tuháček, dělali domácím na čele vrásky a hosté první třetinu vyhráli 3:4. V dalším průběhu utkání z hostí nikdo výkon těchto dvou výrazných hráčů nepodpořil a tak kolektivně lepší domácí se začali prosazovat i brankově a do třetí třetiny se šlo za stavu 6:5, jako v prvním utkání, s podtitulem kdo z koho. Sázková kancelář by uvedla 50 na 50. A byli to domácí. kdo závěrečnou třetinu zvládli lépe, a čtyřmi góly překlopili vítězství na svou stranu. Oby týmy se blýskli v přesilových hrách, kde hosté byli úspěšní dvakrát ze dvou a domácí třikrát ze čtyř.

HC RH Centrum Brno - HC Zastávka 7:1 (4:0;0:1;3:0)
Branky Martin Kerbler 2, Badín 2, Zavřel, Růžička, Zubíček, asistence Grepl 3, Vykouřil 2, Špaček 2, Navrátil, Stanček, Martin Kerbler, Stloukal, Šetek - za hosty nehlášeno, vyloučení 12:13, navíc 5 + 20 minut OK (Špaček), 5 + 20 minut OK (Petrik) oba HC RH Centrum, 5 + 20 minut OK (Rouš), 2 + 10 minut OT (Lesonický), 10 minut OT Burian, všichni HC Zastávka), využití nehlášeno, rozhodčí Mareček, Měkýš, Husák, hráno v HHDaM v Brně.
Už výsledek a počet dosažených branek napovídá, jak utkání probíhalo. Rychle a zběsile neznamená vždy dobrý výsledek, tak by se dalo hodnotit poměrně mladé a ambiciózní mužstvo hostí. Celé utkání se hrálo ve velmi bojovném a svižném tempu, ve kterém až na druhou třetinu jasně v celém utkání dominovali domácí, třetí třetina se změnila spíše v bojiště, kde zkušenější hráči Brna opět reagovali na provokace zbytečným oplácením a tím pádem i častému vyloučení, proto se hrálo po většinu poslední části v oslabení a jelikož hostující mužstvo se spíš jak na hokej se soustředilo na osobní souboje, skončil výsledek tak, jak skončil. I přes nezvyklé velké množství vyšších trestů, nepřesáhlo utkání rámec tvrdosti.

HC Veverská Bítýška - TJ Náměšť 3:4 po samostatných nájezdech (2:2;0:1;1:0; samostatné nájezdy 0:1)
Branky Sokolovskij, Žofka, Václav Živný, asistence Přemysl Živný 2, Píša - Bauer, Lainka, Krčál, rozhodující nájezd Toth, asistence Lainka 2, Kejda, Sázavský, Fial, vyloučení 3:3, využití 1:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Dostál, Horký, Vlček. 50 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Hosté vedli v osmé minutě 0:2, ale domácím se podařilo ještě do konce třetiny vyrovnat. Ve zbývající době zápasu byli sice střelecky aktivnější hráči Náměště, ale oba dva týmy vstřelili pouze po jedné brance a tak o zisku bodu navíc rozhodli až samostatné nájezdy. A jelikož  domácí nájezdníci ani jednou neuspěli, oba body si odvezli hosté z Náměště.