12. kolo KSM, 3. 1. - 5. 1. 2014 - sezóna 2013 / 2014

Zpět

SK Telč - HHK Velké Meziříčí B 6:2 (2:0;1:0;3:2)
Branky  Kret 3, Kubát, Jiří Havlík, Prášek, asistence Šalanda 2, Sokolík 2, Smejkal 2, Novák - Kudláček, Chatrný, asistence Frühauf, Chatrný, vyloučení 5:7, hosté navíc 1 x 5 minut, 1 x 10 minut OT a 1 x 20 minut OK, rozhodčí Sibera, Karásek, Lukáš, 160 diváků, hráno na ZS v Telči.
V první třetině domácí celek, který  přestože nenastoupil v kompletní sestavě z důvodu několika zranění, hrál velice rychlý hokej, a ve čtvrté minutě toho využil vstřelením první branky. Hosté byli bruslařsky velice dobře vybaveni, ale neměli tolik gólových příležitostí jako domácí. Když se hostům nepodařilo vstřelit branku, povedlo se to domácím v 19. minutě. Při krásné kombinační akcí na jeden dotek vstřelil Kret po vyšachování hostující obrany druhý gól do prázdné branky. Domácí mužstvo odcházelo do kabin s dvou-brankovým vedením. Ve druhé třetině se hrál rychlý pohledný hokej s šancemi na obou stranách, což se muselo líbit hojnému počtu diváků. V 33. minutě padl jen jeden gól v této třetině a hosté mohou být vděční svému brankaři za jeho dobrý výkon a za výsledek po dvou třetinách jen 3:0. Závěrečná  třetina přinesla  opět rychlý hokej až do padesáté minuty. Domácí nejprve v 45. minutě zvýšili na 4:0, pak se ale hra se nečekaně začala přiostřovat, hostující hráči neunesli tak velký gólový rozdíl a začalo vylučování. V 50. minutě  v přesilové hře domácích poslal  krásnou přihrávkou Petr Novák  Jakuba  Práška do samostatného úniku. Ten po  převzetí puku mezi dvěma obránci zakončil samostatný nájezd krásnou střelou pod horní tyč a zvýšil tak na  5:0. Následně se hra ještě více přiostřila, začalo se vylučovat. Rozhodčí měli plné ruce práce a vyloučili několik hostujících hráčů, kteří dostali i vyšší tresty. Padly i góly, nejprve do domácí branky - hosté snížili a následně po samostatné akci dal svůj třetí gól v tomto zápase domácí Vojtěch Kret. Hosté nakonec díky nedůsledné hře domácích ještě korigovali skóre na konečný výsledek 6:2, a to dvacet vteřin před konečným hvizdem. Objektivně je nutno přiznat, že si hosté měli odvézt větší porážku, protože domácí celek nevyužil několik jasných gólových příležitostí. Z celku Telče je nutno pochválit střelce tří branek Vojtěcha Kreta a obránce Petra Nováka, který zahrál svůj nejlepší zápas v této sezóně.

HC Spartak Velká Bíteš B - TJ Šerkovice 3:1 (1:0;0:1;2:0)
Branky Burian 2, Škoda, asistence Budín, Burian, Holík, Škoda - Moučka, asistence Topalov, vyloučení 8:9, navíc Tuháček (Šerkovice) 10 minut OT, využití 1:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Ryšavý, Vlček, Suchý, 70 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši,
Zápas s Šerkovicemi vůbec neodpovídal postavení týmů v tabulce. Byl to právě poslední celek tabulky, který si převážně v útočném pásmu domácích budoval převahu. Všechny pokusy však likvidoval vynikající Škoda v brance domácích. Bíteš moc šancí neměla, pokud se do šance dostala, stál v brance hostí těžko překonatelný Tuháček. Do kabin přesto šli s jednobrankovým vedením domácí, když využili přečíslení 2:1, to Škoda předložil přihrávku Burianovi a ten poslal Bíteš do vedení. V druhé třetině se hra vyrovnala a více ze hry měli spíše domácí hokejisté. Ovšem branku vstřelili pouze hosté, když hrubou chybu domácích potrestal Moučka. Po dvou třetinách se šlo do kabin za vyrovnaného stavu 1:1. Ve třetí třetině dominovali oba brankáři, kteří předváděli vynikající zákroky i s notnou dávkou štěstí. V polovině třetiny se povedlo domácímu Škodovi dorazit odražený puk do branky a strhl vedení na stranu domácích. Hosté z Šerkovic měli šanci vyrovnat v závěru utkání, kdy hráli přesilovou hru, kterou ještě zdvojnásobili odvoláním brankáře. Při této převaze měli obrovskou šanci, ale hostující obránce netrefil prázdnou branku a při další střele se puk otřel jen o břevno. Sedm vteřin před koncem přidal svoji druhou branku domácí Burian a Bíteš tak vydřela se štěstím tři body.

HC RH Centrum Brno - HC Sokol Křižanov 9:0 (2:0;4:0;3:0)
Branky Špaček 3, Grepl 2, Navrátil, Čaňo. Zavřel, Zubíček, asistence Badín 5, Stloukal 3, Martin Kerbler 2, Zubíček 2, Jiří Tobiáš 2, Grepl, Stanček, Zavřel, Leopold Kerbler, vyloučení 6:7, rozhodčí Měkýš, Kolečkář, hráno v HHDaM v Brně.
Poměrně jasný výsledek - srdnatě bojující soupeř nestačil na domácí brněnský tým ani tentokrát. Pokud se hosté vůbec dostali do nějaké šance, tak to bylo především po místy liknavém přístupu domácích hráčů. Křižanovským v tomto utkání stál jednoznačně v cestě za úspěchem mimo jiné vynikající brankář domácích Jakub Richter.

HLC Bulldogs Brno - TJ Náměšť n. Oslavou 4:5 (1:2;1:2;2:1)
Branky Pospíchal, Šebor, Jirásek, Kuběna, asistence Jirásek, Kuběna, Šebor, Pospíchal - Fiala 2, Kejda, Ošmera, Krčál, asistence Sázavský 2, Pejchal, Krčál, Kalhotka, Tóth, vyloučení 3:3, využití 0:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Fiksa, Pekárek, Jirčík, 127 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.
Hosté se pustili do domácích hned od začátku naplno, z čehož vytěžili dvě přesilovky a ty dokázali využít. (první těsně po naskočení domácího hráče na led). Domácí srovnali hru v půli první třetiny a začali si vytvářet první šance. V samém závěru hosty dostali pod tlak a 13 vteřin před koncem snížili na 1:2. Stejným poměrem skóre skončila i druhá třetina, jejíž průběh střídaly pěkné hokejové okamžiky místy s nepřesností na obou stranách. Pro domácí, kteří si do třetí třetiny věřili, byla nešťastná pátá minuta, kdy dostali velice lacinou branku na 2:5. Jak se v závěru ukázalo, byl to gól vítězný. Touha po dobrém výsledku však byla silná, domácí nestále přidávali a osm minut před koncem snížili kontaktním gólem na 4:5. Závěr byl pro oba týmy hektický, ale zkušený tým hostí si dokázal vítězství pohlídat. Utkání přihlíželo 127 spokojených diváků.

HC Zastávka - HC Veverská Bítýška 3:4 (0:1;1:2;2:1)
Branky Vopálka, Mikule, Bednář, asistence Stromecký 2, Gross, Vopálka, Roman Lesonický - Beránek 2, Václav Živný, Hrbáček, asistence Václav Živný, Píša, Vacek, Hajný, vyloučení 5:6, navíc Žofka (V. Bítýška) 5 minut + 20 minut OK, využití 1:0, v oslabení 0:1, rozhodčí Knot, Komínek, Kříž, diváků 80, hráno na ZS V Rosicích.
Od první minuty mohlo 80 diváků sledovat rychlý a kombinační hokej. Skóre otevřeli hosté, kteří byli v první třetině tím lepším týmem. Druhá třetina začala v podobném tempu a nasazení jako třetina první. Hosté dokázali navýšit svůj náskok díky využití nařízeného trestného střílení. Domácí tým odpověděl gólem v přesilovce, kdy po krásné kombinaci dokázali poprvé překonat hostujícího gólmana. Gól domácí navnadil a z jejich strany bylo vidět aktivnější bruslení a přesnější kombinace. Vyrovnání stavu mohla přinést pětiminu-tová přesilovka, kterou domácí hráli po faulu hráče Žofky na domácího Adama Šedého. Ovšem opak byl pravdou. Po chybné rozehrávce domácího obránce na modré čáře, získal puk hostující útočník a z brejku zakončil nad rameno domácího gólmana. Za tohoto stavu se šlo do kabin. Do třetí třetiny nastoupili domácí aktivně a díky tomu dokázali vyrovnat na 3:3. Zdálo se, že by diváci mohli opět vidět samostatné nájezdy, ale po přesné nahrávce, za obranu domácích, dokázal hostující útočník vsítit čtvrtý a vlastně rozhodující gól. Nic na konečném výsledku nezměnila ani přesilovka a ani power- play domácích. Hosté si odvážejí tři body za takticky lépe zvládnuté utkání.