13. kolo KSM, 10. 1. - 12. 1. 2014 - sezóna 2013 / 2014

Zpět

SK Telč - HC Zastávka 5:2 (2:1;2:1;1:0)
Branky Tůma 2, Sokolík, Smejkal, Tomáš Šalanda, asistence Kret, Sokolík, Kubát, Koreš, Šťastný - Stromenský 2, Vopálka, Bednář, vyloučení 3:5, využití 1:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Dostál, Brabec, Lupač, 220 diváků, hráno na ZS v Telči.
Zápas začal ve velice svižném tempu s šancemi na obou stranách. Nejprve domácí ve 13. minutě dali úvodní gól zápasu, na který soupeř během dvou minut přesnou střelou do horního růžku odpověděl a stav vyrovnal na 1:1. Minutu před koncem první třetiny se domácí celek opět ujal vedení gólem Smejkala po nahrávce Sokolíka. Ve druhé třetině soupeř v 33. minutě opět vyrovnal, následně domácí mužstvo díky své houževnaté hře dalo třetí branku v přesilovce, kdy Kubátova přesná nahrávka byla zužitkována pěknou střelou Tomáše Šalandy a domácí šli opět do vedení. Během následující minuty se domácí radovali z dalšího gólu - po krásné nahrávce k první tyči od Koreše skóroval Tůma přesnou střelou mezi nohy velice dobře chytajícího brankaře hostujícího mužstva. Ve třetí třetině se hrál oboustranně kombinační  hokej, kdy domácí mužstvo kontrolovalo dobře se vyvíjející utkání a v 55. minutě pojistil vítězství domácích  Tůma svým  druhým gólem a upravil na konečné skóre zápasu 5:2. Poslední minuty byly ve znamení několika vyloučení, převážně na straně hostujícího mužstva. V jinak poměrně klidném utkání, kterému za velice příznivého počasí přihlíželo 220 diváků, je možno pochválit za dobrý výkon celý domácí tým pod vedením trenérů Podolského a Smejkala.

HC Veverská Bítýška - HLC Bulldogs Brno 9:3 (3:0,4:0,2:3)
Branky Slanina 2, Beránek 2, Sokolovskij, Němčanovský, Píša, Václav Živný, Petr Hakl, asistence Hrbáček 4, Václav Živný 2, Sokolovskij, Hauzner, Hajný, Tvrdý, Beránek, Jaroš, Slanina - Šebor 2, Marčík, asistence Šebor, rozhodčí Pekárek, Maloušek, Vlček, vyloučení 0:5, bez využití, 25 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Na první branku se čekalo až do 11. minuty, protože domácí nebyli schopni proměňovat vypracované šance. Potom už se  hrálo až do poloviny třetí třetiny prakticky jenom na jedné straně kluziště. Až pod dojmem vysokého vedení domácí povolili v ostražitosti a soupeř tak mohl alespoň kosmeticky upravit konečné skóre. Veverská Bítýška tak povedeným zápasem a vysokým vítězstvím důstojně oslavila 60. výročí založení klubu.

HC Sokol Křižanov - TJ Náměšť 1:11 (1:1;0:6;0:4)
Branky Aleš Komínek, asistence David Komínek - Lainka 2, Kalhotka 2, Bauer 2, Kejda 2, Krčál, Sázavský, Ošmera, asistence Lainka 2, Sázavský, Špaček, Krčál, Toman, Kejda, Kalhotka, Bauer, Strnad, vyloučení 5:3, bez využití, rozhodčí Pekárek, Fiksa, Jirčík, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
V první třetině se hrál velmi pohledný a rychlý hokej na obou stranách, pouze s jedním vyloučeným na každé straně, ani jeden tým však nedokázal přesilovku využít. Domácí z Křižanova už v první minutě zaskočili soupeře a dali rychlý gól. Soupeř z Náměště vyrovnal až v 10. minutě a do kabin se šlo po pěkném hokeji za stavu 1:1. Hned v první minutě druhé třetiny dali hosté rychlý gól a tím domácí zaskočili. Hosté se touto brankou uklidnili, poté ještě více zkvalitnili hru, zpřesnili přihrávky a  začali dobře bránit. S touto hrou začali mít domácí problémy. Ve 28. minutě dali hosté další gól a hra domácích se začala hroutit. Během dalších čtyř minut dali hosté další čtyři branky a o zápasu bylo v podstatě rozhodnuto. Ve 37. minutě hráli hosté dvojnásobnou přesilovku, kterou ale nevyužili, následně byl vyloučen ještě další hráč z Křižanova. Domácí tým všechna oslabení zvládl, ale hostům to nijak nevadilo. Hráči domácího týmu hráli jen o 10 hráčích a ve druhé třetině fyzicky na hosty nestačili, po skončení druhé třetiny byl stav už 1:7.
Ve třetí třetině se hrál hokej podobný třetině druhé. Hosté hráli dál pěkný kombinační hokej a domácí se jen bránili. Přesto měli několik šancí, které ale nedokázali využít a hosté navíc během poslední třetiny přidali ještě další 4 góly. Hosté jednoznačně potvrdili pozici favorita a zaslouženě domácí z Křižanova porazili s jasným výsledkem 11:1.

HC RH Centrum Brno - HC Spartak Velká Bíteš B 3:4 (1:0;1:2;1:2)
Branky Badín, Martin Kerbler, Šetek, asistence Zubíček, Stloukal, Badín, Leopold Kerbler, Kalík - Dočkal 2, Zdeněk Rozmahel, Budín, asistence Tomáš Rozmahel, Zdeněk Rozmahel, David Komínek, Vlček, vyloučení 7:3, navíc Řezáč (V. Bíteš B) 10 minut OT za nesportovní chování, využití 0:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Bartůněk, Strýček, Husák, hráno v HHDaM v Brně.
Hodnotit utkání, které mělo být jasnou záležitostí domácích, ale bohužel dopadlo úplně jinak, je velmi složité, aby nedošlo k znehodnocení úspěchu hostí. Domácí si pravdě- podobně mysleli hlavně v druhé části utkání, že se soupeř porazí sám, ale bohužel pro domácí velmi dobře chytající brankář hostů a jejich obrovská bojovnost znamenalo, že si odvezli tři body z Brna. V žádném případě, ale nelze upřít snahu domácích o vítězství, ale i taková jsou utkání.

TJ Šerkovice - HHK Velké Meziříčí B 1:7 (1:1;0:3;0:3)
Branky Martin Fligl, asistence Topalov - Frühauf 2, Vrána, Malec, Pelíšek, Šoukal, Peterka, asistence Pelíšek 2, Frühauf 2, Malec 2, Chlubna, Hübl, Pokorný, vyloučení 7:8, navíc Kudláček (V. Meziříčí B) 10 minut za nesportovní chování, využití 1:0, v oslabení 0:1, rozhodčí Tanenberger, Scheiner, Trmač, hráno na ZS v Boskovicích.
Zpočátku bylo utkání mužstev z rozdílných pólů tabulky velice vyrovnané. Obě mužstva měla dobrý pohyb po kluzišti, častá byla střelba a brankáři se měli co ohánět. Dlouho byl stav bezbrankový. Až v polovině 15. minuty se před brankou domácích nejlépe zorientoval Frühauf a poslal hosty do vedení. Šerkovice odpověděly na konci 19. minuty při přesilové hře. Nejprve dvakrát skvělou lapačkou zabránil domácím ve skórování hostující brankář Šeba, ale o pár vteřin později přece jen kapituloval po střele Martina Fligla. Úvod prostředního dějství se nesl ve stejném duchu jako část první. Hra se přelévala od branky k brance a prvních pět minut byla přerušena jen třikrát. Na počátku 26. minuty vrátil vedení na stranu hostů Vrána. O tři minuty později padla zřejmě rozhodující branka zápasu. Ve vlastním oslabení skóroval meziříčský Malec na 1:3. Tato branka domácími viditelně otřásla a několik dalších minut bylo zcela v režii hokejistů v modrých dresech. Jen výborný Tuháček v domácí brance zabránil dalším pohromám. Pak se domácí přece jen začali opět více prosazovat, ale jejich šance ztroskotaly jednak na střelecké mizérii, a jednak na výborném výkonu Šeby v bráně hostů. V poslední minutě ještě zvýšil svou druhou brankou Frühauf na 1:4. Pokud ještě Šerkovice pomýšlely na nějaký zvrat v utkání, tak hned po 21 vteřinách závěrečné třetiny patrně tyto myšlenky vzaly za své. Hostující Pelíšek totiž zvýšil na 5:1 pro Velké Meziříčí a bylo rozhodnuto. Meziříčští hokejisté zvítězili zcela zaslouženě, ovšem domácí Šerkovice může mrzet počet neproměněných šancí, prohra nemusela být tak krutá.