14. kolo KSM, 17. 1. - 19. 1. 2014 - sezóna 2013 / 2014

Zpět

SK Telč - TJ Šerkovice 16:1 (6:0;6:1;4:0)
Branky  Kubát 3, Sokolík 3, Tomáš Šalanda. 2, Kret 2,  Novák, Prášek, Šindler, Smejkal, Šťastný, Tůma, asistence Prášek 4,  Sokolík-4, Kubát 2, Kret 4, Tomáš Šalanda 3, Němec 2,  Šťastný, Prokop, Novák - Erik Fligr, asistence Jiří Fligr, vyloučení 2:5, navíc Pospíšil (Telč) postupně 10 minut TH, 20 minut OK a 25 minut TH, využití 2:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Sibera, Ryšavý A., Ryšavý V., 110 diváků, hráno na ZS v Telči.
Domácí mužstvo nastoupilo v kompletní sestavě a hostující celek, který neměl mnoho hráčů, to velice brzy pocítil. Hned po úvodním vhazování vstřelil v 17. vteřině první gól domácích jejich kapitán Sokolík, a i to nasvědčovalo, že soupeř to bude mít v Telči velice těžké. V deváté minutě dali domácí druhý gól Kubátem, následně nevyužili dvouminu-tovou přesilovku 5 na 3, na začátku 12. minuty pěknou střelou od modré zvyšoval Novák. Čtrnáctá minuta byla pro hostující celek pravděpodobně rozhodující. Rozhodčí nejprve vyloučil hráče hostů Pospíšila na 2 minuty a v témže čase následovaly jeho další tresty a hostující celek hrál opět ve třech. Rozjetý tým domácích toho využil, další branku dal Prášek po osmi vteřinách přesilovky. Následně se hrálo 5 na 4 a pětiminutový trest opět domácí využili Šalandou po přihrávce Kubáta. Na 6:0 zvyšoval Šindler  a o zápase bylo rozhodnuto. Ve druhé třetině zvyšoval Kubát pěknou střelou k tyči, osmý gól padl znovu z hokejky Kreta v přesilovce. Devátým gólem zakončil po velmi pěkné akci celého útoku střelou do prázdné branky Smejkal. Do konce třetiny padly ještě další tři branky, jejichž střelci byli Kubát, Sokolík a Šťastný. Hosté dali dvě minuty před koncem třetiny jedinou branku a snížili tak na stav 12:1. Třetí třetina se dohrávala již jen v klidném tempu, bez vylučování a domácí celek ke konci zápasu vstřelil soupeři ještě čtyři branky. 

HHK Velké Meziříčí B - HC RH Centrum Brno 6:10 (3:3;1:3;2:4)
Branky Malec, Filip Střecha, Barák, Hubl, Šoukal Kerbler M., Libor Střecha, asistence Chlubna 2, Hubl, Pokorný, Navrátil - Šetek 4, Martin Kerbler 2, Stloukal, Grepl, Navrátil, Badin, asistence Špaček 2, Stloukal, Badín Grepl, Stanček, Martin Kerbler, Špaček Leopold Kerbler, vyloučení 4:11, navíc Filip Střecha (V. Meziříáčí) 5 + 25 minut TH za pokus o napadení čárového rozhodčího, Badin 10 minut OT za nesportovní chování a Navrátil (oba Brno) 10 minut OT a 20 minut OK za nesportovní chování, využití 2:2, v oslabení 0:2, střely na branku: 46:33, rozhodčí Kubát, Krejčí, Lamberský, 70 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Prvního gólu se diváci dočkali ve druhé minutě, kdy otevřel skóre zápasu brněnský Šetek. Když v 10. minutě tentýž hráč zvyšoval už na 0:3 pro hosty, domácí hráči vypadali na ručník. Nebyli sice pod žádným tlakem, naopak byli aktivnější a více se tlačili do útočného pásma, ale jejich soupeř pozorně bránil a vyčkával na chyby v rozehrávce. A ty potom nemilosrdně trestal. Vzápětí po třetí brance snížil Malec a hokejisté HHK zjistili, že to půjde. Zvýšeným důrazem v útočném pásmu se jim do konce třetiny podařilo srovnat stav. Začínalo se od začátku a to se vším všudy. Ve 25. minutě hosté opět vedli o dva góly. O další tři minuty později snížil v přesilovce Hubl, a vyrovnání se zdálo být jen otázkou času. Zkrat Filipa Střechy ale všechno změnil a byli to naopak hosté, kteří díky pětiminutové přesilovce skórovali. Úspěšným střelcem byl Navrátil. Od začátku třetí části pokračovala snaha domácích o zvrat v utkání. Nejprve ve 46. minutě snížil Šoukal a přesně v její polovině se domácím podařilo srovnat, dyž svoje sólo úspěšně zakončil Libor Střecha. Místo dramatu však přišla pět minut před koncem využitá početní výhoda Brna a vzápětí další chyba domácích, která skončila úspěšným nájezdem Badina. Meziříčští pak ještě zkusili štěstí v power-play, ale Šetek svým čtvrtým gólem definitivně rozhodl utkání. Ve zbývající mimutě a půl už neměli hráči HHK o co hrát, a nechali si ještě dát desátou branku.

TJ Náměšť - HC Spartak Velká Bíteš B 2:3 (0:0;1:1;1:2)
Branky Ošmera, Krčál, asistence Bauer, Krčál - Řezáč, Dočkal, Burian, asistence Budín, Marek, vyloučení 4:5, rozhodčí Dostál, Horký, Sobotka, 170 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.
Domácí, trápeni marodkou, nastoupili po pátečním vítězství nad silnou V. Bítýškou v sobotu k utkání s dalším silným soupeřem z Velké Bíteše. Hrál se rychlý a pohledný hokej se šancemi na obou stranách, dlouho bez branek, tedy za nerozhodného stavu 0:0. Domácí chtěli svým případným vítězstvím potvrdit roli favorita, ale právě díky této snaze dělali zbytečné chyby. Soupeř z V. Bíteše dobře bránil a rychlými protiútoky ohrožoval branku domácích. Po jedné takové chybě v 36. minutě skóroval hráč hostů Řezáč. Domácím se podařilo ve 40. minutě Ošmerou vyrovnat a tak se do třetí třetiny šlo opět za nerozhodného stavu, tentokrát ale už 1:1. Ve třetí třetině se ve 45. minutě hosté po Dočkalově brance dostali do vedení a následně po fatální chybě domácího hráče v 52. minutě hosté přidali třetí branku, která, jak se později ukázalo, byla vítěznou. Domácí se snažili o zvrat, ale brankář hostů byl opačného názoru a stále odolával nájezdům a držel tím hosty ve vedení. Diváci burcovali domácí hráče, hnali je dopředu a až v 60. minutě ze svého náporu vytěžili Krčálem druhou branku. To však už bylo vše, na vyrovnání už bylo příliš pozdě. Lze jen konstatovat, že štěstí se tentokrát přiklonilo více k hostům. Díky ale patří především domácím divákům, kteří přišli na zápas v hojném počtu a vytvořili vynikající atmosféru.

HC Veverská Bítýška - HC Sokol Křižanov 5:3 (2:1;1:2;2:0)
Branky Hrbáček 2, Píša 2, Přemysl Živný, asistence Václav Živný 3, Sokolovskij, Přemysl Živný, Petr Hakl - Vidlák 2, Smejkal, asistence Štěrba 2, Smejkal, vyloučení 3:5, využití 1:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Pekárek, Vlček, Rous, 26 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Vyrovnané utkání, ve kterém se domácím po náročném programu příliš nedařilo. Když však dali ve 21. minutě branku na 3:1, zdálo se, že  vše půjde podle papírových předpokladů. Opak byl ale pravdou, protože ve 35. minutě byl stav 3:3 a začínalo se znovu. Rozhodnutí přinesla až 57. minuta a hra čtyři na čtyři. Dvojice Václav Živný a A. Píša rozebrala hostující obranu a druhý jmenovaný rozhodl o vítězství favorita. Tentýž hráč pak přidal ještě jeden gól při pokusu soupeře o power-play.

HLC Bulldogs Brno - HC Zastávka 4:5 po samostatných nájezdech (2:3;0:0;2:1; samostatné nájezdy 1:2)
Branky Houdek, Jirásek, Jan Kuběna, Jaromír Kuběna, asistence Hanus, Jirásek, Houdek - Šedý 2, Stromecký, Vopálka, rozhodující nájezd Fišer, asistence Mikule, Stromecký, Bednář, Gross, vyloučení 7:6, využití 1:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Tanenberger, Dančišík, Ševčík, hráno na ZS v Boskovicích.
Hosté byli v roli favorita, ale domácí v plné sestavě (po druhé v sezóně) věřili ve vítězství. Po vedení 2:1 ještě v 18. minutě první třetiny domácí však ztratili koncentraci a hosté dvěma góly třetinu vyhráli 3:2. Prvních deset minut druhé třetiny patřilo zcela domácím, ale střelecky vyšli naprázdno, takže otěže převzali hosté. Brankař domácích se blýskl několika famózními zákroky, a se tak skóre neměnilo ani na jedné straně. Rozhodnout měla třetí třetina, kde hosté předváděli svoji rychlou a agresivní hru, kterou zhodnotili gólem osm minut před koncem. Domácí ale měli na závěr utkání schováno eso v rukávu. Po boxerské vložce, kde perfektně zvládli emoce na střídačce oba trenéři, domácí snížili v čase 58:51 na 3:4, vzali si oddechový čas, odvolali brankáře a za 20 vteřin vyrovnali. Jenže v závěrečných nájezdech pak byli úspěšnější hosté, a tak si odvezli dva cenné body.