15. kolo KSM, 24. 1. - 26. 1. 2014 - sezóna 2013 / 2014

Zpět

SK Telč - HLC Bulldogs Brno 9:5  (3:2,5:2, 1:1)
Branky Kret 3, Tůma 3, Tomáš Šalanda 2, Kubát, asistence Němec 2, Novák 2, Kubát 2, Jiří Havlík, Smejkal, Taras, Švec, Prášek - Houdek 2, Jirásek 2, Dolníček, asistence Pospíchal, Marčík, Kuta, Nešpůrek, vyloučení 2:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Ryšavý, Lupač, Karásek, 130 diváků, hráno na ZS v Telči. 
Domácí mužstvo začalo zápas velice zvolna, čehož hostující celek využil a dal v páté minutě první gól. Reakce domácího mužstva přišla v osmé minutě, kdy nejlepší hráč domácích Tůma vstřelil první gól do horního pravého růžku soupeřovy branky. V desáté minutě se domácí ujali vedení Kretem, ale soupeř za necelou minutu opět vyrovnal. V závěru třetiny Tůma po samostatné akci zvýšil na 3:2, a takto se odcházelo do kabin.
Na začátku druhé třetiny hosté opět vyrovnali, když během 10. vteřin využili přesilovku. Domácí šli opět do vedení zásluhou třetího gólu Tůmy  a v polovině zápasu zvýšili náskok Kretem po pěkné nahrávce Nováka. Během minuty Kubát po krásné střele zvýšil na 6:3 nad vyrážečku dobře chytajícímu gólmanovy hostů  a o zápase bylo rozhodnuto. Do konce třetiny dal Kret svým typickým blafákem další branku a tím skončila druhá třetina. V poslední třetině nejprve hosté opět z přesilovky snížili, ale poslední gól dali domácí, a to po akci Kubát - Prášek - Šalanda. Tento útok byl i po celý zápas nejlepší na ledě. Hosté ještě zkoušeli několik přímých akcí, kde se občas dostávali do brejku, ale gól už nepadl. Ve velice chladném počasí při teplotě -12 °C sledovalo klidný průběh zápasu zápas 130 diváků a škoda že soupeř, který přijel jen s minimálním počtem hráčů, neměl síly na rozjetý domácí celek, který příští kolo zajíždí na horké pole favorita soutěže HC RH Centrum Brno, kde chce opět získat body a udržet si tak třetí místo v tabulce.

HC Sokol Křižanov - HC Zastávka 1:4 (0:0;0:2;1:2)
Branky Štěrba, asistence Nedoma - Bednář 3, Fišer, asistence Šedý, Kubiš, vyloučení 6:3, využití 0:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Pekárek, Maloušek, Sobotka, 30 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
V první třetině se hrál velmi pohledný hokej na obou stranách, s minimem vyloučených na každé straně. Ani jeden tým však nedokázal přesilovku využít. Během třetiny se žádnému z týmů nepovedlo dát gól, a tak se do kabin šlo po pěkném hokeji za stavu 1:1.
Ihned v 1. minutě II. třetiny dali hosté rychlý gól, a tím domácí z Křižanova zaskočili. Hosté ze Zastávky poté ještě zkvalitnili hru, zpřesnili přihrávky a začali dobře bránit. S touto hrou začali mít domácí problémy. Ve 41. minutě dali hosté druhý gól a domácím se přestalo dařit. Navíc měli štěstí, že měli jen dva vyloučené za třetinu a soupeř přesilovky nedokázal využít. Domácí mohli být rádi za stav 0:2 po druhé třetině. V první minutě třetí třetiny se opakoval stejný scénář jako na začátku druhé třetiny. Domácí opět dostali již v první minutě gól. Poté se přesto hra domácích zlepšila. Zase se hrál pohledný hokej jako v první třetině. Ani jeden tým nedokázal však své šance využít. V 50. min. byl vyloučen hráč Křižanova a hosté přesilovku konečně využili. Domácí tým ještě zvýšil herní úsilí, ale přineslo to jen kosmetickou úpravu výsledku, když několik vteřin před koncem dali aspoň jedinou branku.

HC Veverská Bítýška - HC Spartak Velká Bíteš B 3:0 (1:0;0:0;2:0)
Branky Petr Hakl, Jaroš, Vacek, asistence Petr Hakl, Hrbáček, Slanina, rozhodčí Fiksa, Lisa, Jirčík, vyloučení 8:4, navíc Beránek (Vev. Bítýška) a Zdeněk Rozmahel (V. Bíteš) 10 minut OT, bez využití, v oslabení 1:0, 50 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Domácí byli po celé utkání lepším týmem. Největší překážkou vyššího rozdílu ve skóre byl však soupeřův brankář Loukota, který dokázal pokrýt několik vyložených gólových situací. Hráči Velké Bíteše navíc pohrdli dvojí výhodou hry pěti proti třem a tak se o konečném výsledku rozhodovalo až v poslední dvacetiminutovce. Tam už ale rozhodla zkušenost a lepší fyzická připravenost domácích, kteří předvedli jedno z povedenějších vystoupení v této sezóně a zaslouženě zvítězili.

TJ Náměšť - HHK Velké Meziříčí B 4:3 (0:2;1:0;3:1)
Branky Fiala 2, Staněk, Špiřík, asistence Kejda 2, Michal Sázavský, Špaček - Navrátil, Malec, Frühauf, asistence Pokorný, Pelíšek, Chlubna, vyloučení 5:2, bez využití, rozhodčí Pekárek, Kacetl, Horký, 110 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.
Hosté přijeli do Náměště se 17 hráči a bylo vidět, že mají skutečně širokou hráčskou základnu. Začalo se svižně, domácí se vrhli do útoku a začátek utkání měli pod kontrolou. Ve 13. minutě však ujel domácí obraně útočník hostů Malec a nekompromisně zavěsil. Hosté se stále víc a víc objevovali před brankou domácích a po chybě domácí obrany v 18. minutě svoje vedení zvýšili Navrátilem na 0:2. Nutno ještě podotknout, že hosté navíc nevyužili téměř půldruha minutovou přesilovku pět na tři. Ve druhé třetině se poměrně dlouho hrálo za nezměněného stavu, ačkoliv se obě strany snažily a útoky se střídaly na obou stranách a hrál se rychlý a pohledný hokej. Domácí diváci stále hnali své hráče dopředu a těm se konečně podařilo Fialou ve 38. minutě snížit na 1:2. Ve třetí třetině díky těsnému výsledku se schylovalo ke dramatickému hokeji a to se také stalo. Ve 44. minutě Staněk vyrovnal a o minutu později Fila poslal domácí konečně do vedení. V 52. minutě Špiřík zvýšil na 4:2 a zdálo se, že už si domácí nenechají vítězství vzít. V 55. minutě byl však vyloučen hráč domácích na 2+2 minuty a hostům se naskytla příležitost stav utkání srovnat. To se jim však nepodařilo, ale nevzdávali se a v 54. minutě alespoň snížili Frühaufem na rozdíl jediné branky a drama vrcholilo. Další příležitost se hostům naskytla v 58. minutě při dalším vyloučení domácího hráče, ale to už si domácí tým svoje vítězství pohlídal a zaslouženě získal všechny tři body. Dramatický a bojovný hokej se divákům líbil a ocenil výkon obou mužstev potleskem.

TJ Šerkovice - HC RH Centrum Brno 1:12 (0:4;1:6;0:2)
Branky Topalov, asistence J.Fligl - Grepl 3, Tobiaš 2, Špaček 2, Šetek, Stanček, L.Kerbler, Zavřel, Čaňo, asistence Tobiaš 3, Šetek 2, Zavřel 2, M.Kerbler 2, L.Kerbler, Ondrášek, Grepl, Špaček, vyloučení 4:6, navíc Čaňo (RH Centrum) 10 minut OT, TS proti Šerkovicím (neproměněno), využití 0:1, v oslabení 0:1, rozhodčí Tanenberger, Scheiner, Trmač, hráno na ZS v Boskovicích.
Bylo až příliš znát, že proti sobě hrají mužstva z opačných pólů tabulky. Hosté z Brna domácí převyšovali ve všech činnostech a systematicky navyšovali svůj náskok. Jen díky Tuháčkovi v domácí svatyni nebylo skóre mnohem vyšší. Utkání bylo vedeno velice slušně a rozhodčí moc práce neměli.