16. kolo KSM, 31. 1. - 2. 2. 2014 - sezóna 2013 / 2014

Zpět

HC RH Centrum - SK Telč 4:6 (1:0,3:2,0:4)
branky: Kerber Leopold, Stanček, Zubíček, Badín – Novák 3x, Sokolík, Cech,Prášek
asistence: Kerber Martin 3x,Badín – Sokolík 2x, Kubát 2x, Novák, Šalanda Tomáš
vyloučení: 9 x 2 min. – 10 x 2 min., 1 x 10 min.
rozhodčí: Beneš, Strýček
diváků: 10

Hosté přijeli v ranních hodinách do Brna s odhodláním vyhrát a z  umístění obou mužstev v tabulce bylo jasné, že se bude hrát kvalitní a rychlý hokej. Hned v 43 vteřině ovšem po nedůslednosti hostů  u branky padl první gól. Domácí celek, který nastoupil v plné sestavě nepustil hostující mužstvo k žádným vážným protiútokům a tak skončila i první třetina.
Na začátku 2 třetiny hosté vyrovnali Sokolíkem, ale následně domácí celek měl tři po sobě jdoucí přesilovky, které všechny využil nejprve gólem Staněčka, Zubíček a Badín. V  té chvíli se zdálo, že je o zápase rozhodnuto. Hostující celek ještě do konce třetiny snížil obráncem  Novákem na 4:2 a šlo se do kabin.
V poslední třetině nejprve hosté po pěkné akci Kubát- Šalanda- Prášek posledně jmenovaným snížili na 4:3 a za další dvě minuty vyrovnali Cechem na 4:4. Následovalo několik vyloučení na obou stranách  kde  velice dobře pískající 2.  rozhodčí (při nedostavení hlavního rozhodčího) měli plné ruce práce a celé utkání bez větších chyb zvládali. Hosté pomalu zvyšovali tlak a domácí celek, který hrál jednoduchou kombinační hru nestačil na rozjeté mužstvo Telče, z čeho vyplynula další branka do sítě domácích a hosté najednou vedli. V poslední minutě chtěl tým RH Centrum vyrovna, avšak při hře bez brankaře dal svoji třetí branku v utkání opět nejlépe hrající hráč hostů Novák a bylo rozhodnuto. Pochvalu si zaslouží celé mužstvo hostů za bojovnost, která domácím chyběla.

TJ Náměšť n. Osl. - TJ Šerkovice 12:4 (3:1;3:0;6:3)
branky: Krčál 4, Doležal, Kejda, Bauer, Lainka, Toth, Toman, Fiala, Kalhotka - Erik Fligl 3, Císař
asistence: Kejda 3, Strnad 2, Kalhotka 2, Sázavský, Doležal, Oberreiter, Toman, Fiala - Císař 2, Moučka, Dudák
vyloučení: 6:6, proti hostům bylo dvakrát nařízeno TS
rozhodčí: Ryšavý, Jelec, Paur
100 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou

Hosté přijeli k utkání jen s jedenácti hráči, alem přesto se do domácích pustiuli bez respektu a vyjádřili to i první vedoucí brankou už ve 4. minutě. Domácí se snažili o vyrovnání, ale podařilo se jim to až v 9. minutě, ve 14. a 18. minutě se pak ujali vedení 3:1. Druhá třetina byla ve znamení stálého tlaku domácích, kterým se jej podařilo proměnit v další tři branky do sítě hostů. Z pohledu diváků ale byl výkon domácího mužstva neurovnaný a hokejově nezáživný. Domácí snad chtěli dávat góly až do prázdné branky, a tomu podřizovali své útočné kombinace. Rozhodně proti však byl brankář hostů, který byl po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Domácí nakonec zcela ovládli poslední třetinu, přidali další branky a jednoznačně tak potvrdili roli favorita.

HHK Velké Meziříčí "B" – HC Veverská Bítýška 1:2 (0:1,1:0,0:1)
branky: Chlubna – Jaroš, Skalník
asistence: Malec – Žofka, Hakl
vyloučení: 12 : 7, navíc Skalník ( VB ) 10 minut za nesportovní chování
využití: 0 : 1
oslabení: 0 : 0
rozhodčí: Sobotka – Pekárek, Maloušek
diváků: 64

Ne moc pohledný hokej viděli diváci v utkání dvou sousedů v tabulce. Zápas, ve kterém obě mužstva mnoho pěkných akcí nepředvedla, byl navíc rozkouskován množstvím vyloučení.Rozhodčí některé zákroky posuzovali až moc úzkostlivě a hra tím postrádala přirozený spád.
V první části byli lepším týmem hosté, jenž svého soupeře převyšovali hlavně bruslením. Domácí hokejisté se nebyli schopni dostat do tempa a díky řadě nepřesností se do šancí dostávali jen velice sporadicky. Naštěstí pro ně však Bítýška zužitkovala jenom jednu akci. V přesilovce se trefil mezi Šebovy betony Jaroš.
Ve druhé třetině měli více ze hry Meziříčští. Bylo to i díky tomu,že častěji hráli v početní výhodě, ale Švaříček v brance hostů čaroval. Ve 25. minutě sice nestačil na dorážku Chlubny, ovšem další střely, někdy i se štěstím, pochytal.
Vyrovnaný stav vydržel do čtvrté minuty posledního dějství. Skalník projel do útočného pásma a střelou z úhlu překvapil Šebu v domácí svatyni. Snahu hráčů HHK o vyrovnání zbrzdila série vyloučení, kdy do 57. minuty hráli v podstatě neustále v oslabení. Hokejisté z Bítýšky sice žádné z nich nevyužili, ale jednobrankový náskok jim úplně stačil. Odolali i závěrečnému náporu svého soupeře v posledních třech minutách, který se však neprosadil ani ve hře bez brankáře. Rozhodla tak jedna jediná využitá přesilovka v celém utkání.

HC Velká Bíteš B – HC Zastávka 1:6 (0:2,0:3,1:1)
branky: Budín Oto – Lesonický R., Stromecký 2x, Šedý, Mikule, Bednář
asistence: Pohl Jan, Rozmahel Tomáš – Bednář, Kubiš, Lesonický R., Fišer, Šedý

Od začátku zápasu hýřili hosté lepším pohybem a dostávali se i do brankových příležitostí, v osmé minutě využili přesilovou hru a hned deset vteřin na to zvýšili už na rozdíl dvou branek. Ve druhé třetině se domácí snažili s výsledkem něco udělat, ovšem další nepozornost v obraně potrestal Šedý, a když únik na domácí branku domácí zastavili pouze faulem, nařídil rozhodčí trestné střílení. To precizně proměnil Stromecký a zvýšil už na rozdíl čtyř branek. Ne že by se domácí nesnažili, ale větší nasazení a důraz byl na straně hostů. Ve třetí třetině se obraz hry nezměnil, hosté si hlídali střední pásmo a nedávali domácím šanci na zdramatizování zápasu. Naopak přidali další branku a schylovalo se k debaklu. Ten malinko zmírnil Budín, který v závěru zápasu zaznamenal čestný úspěch domácích. Zasloužené vítězství hostů. Po velkých vítězstvích nad prvními dvěma celky tak na domácí padla krize, kdy ve dvou zápasech vstřelili pouze jednu branku. Možnost ji překonat budou mít v následujícím zápase s Bulldogs Brno.

HLC Bulldogs Brno - HC Sokol Křižanov 9:5 (2:2;3:1;4:2)
branky: Hanus, Nešpůrek 2, Šebor 2, Pospíchal 2, Jirásek, Marčík – Musil 2, Nedoma 2, Pavelka
asistence: Dolníček, Jirásek, Marčík, Buček 3, Sahaj, Šebor 2, Nešpůrek, Pospíchal – Komínek A.3, Vidlák 2, Malý
vyloučení: 3:2
využití: 0:0
oslabení: 0:0
rozhodčí: Tanenberger, Scheiner, Trmač
43 diváků, hráno na ZS v Boskovicích.

Hosté přijeli sebevědomě, zvlášť po té, co doma vyhráli jednoznačně 7:3 a jinou variantu než vítězství nečekali. Domácí se ovšem chytli v posledním utkání v Telči, i když prohráli a věděli, že výrazným vítězstvím mohou dosáhnout na 8 příčku vzhledem k vzájemnému skóre, při stejném počtu bodů. Pak že není o co hrát na konci tabulky. Kvalitní, rychlé a přitom slušné utkání, i v takto "vypjaté situaci" nakonec skončilo výrazným vítězstvím domácích 9:5. Po sečtení obou výsledků je stav 12:12. Jak to s tím osmým místem dopadne?