17. kolo KSM, 7.2. 2014 - 9.2. 2014 - sezóna 2013 / 2014

Zpět

HC Sokol Křižanov - SK Telč 3:9 (1:3;1:2;0:4)
Branky Aleš Komínek, Krejčí, Smejkal, asistence Lukáš Musil - Kret 3, Kubát 2, Novák 2, Šťastný, Sokolík, asistence Kubát 3, Jiří Havlík, Tomáš Havlík, Prášek, Šťastný, vyloučení 10:4, navíc Diviš (Křižanov) 10 minut OT, využití 1:3, v oslabení 0:0, rozhodčí Pekárek, Maloušek, Lisa, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
V první třetině se hrál velmi pohledný hokej na obou stranách, s minimem vyloučených na každé straně. Hosté dokázali jednu přesilovku využít. Ke konci první třetiny byl za nesportovní chování potrestán vyloučením na 10 minut (OT) hráč Diviš z Křižanova. Hokejisté z Telče byli v té době jen nepatrně lepší než domácí, a tak se šlo do kabin po pěkném hokeji za stavu 1:3. Ve druhé třetině se hrál opět velmi pohledný hokej na obou stranách. Domácí hosty z Telče zaskočili. Začali hrát kombinační hokej s minimem chyb a opět se docela soupeřům vyrovnali. Byli vyloučení dva hráči na každé straně a každý tým jednu přesilovku dokázal využít, stav po druhé třetině byl 3:5. Ve třetí třetině hosté z Telče ukázali svoji herní kvalitu a z ní vyplývající postavení v tabulce soutěže. Domácí začali chybovat a na výborný hokej soupeřů, kteří svou hru zkvalitnili a zrychlili, jednoznačně nestačili. Navíc byli několikrát vyloučeni, hosté dvě přesilovky dokázali využít a tím úplně zlomili snahu domácích o kvalitní a především přijatelný výsledek. Po fyzické stránce domácí na soupeře z Telče nestačili a ti si odvezli zasloužené vítězství s výsledkem 3:9.

HLC Bulldogs Brno - HC Spartak Velká Bíteš 5:9 (3:1;2:6;0:2)
Branky Jirásek 2, Šebor, Marčík, Irein, asistence Marčík 2, Pospíchal 2, Dolníček, Jirásek - Budín, Dačev 2, Tomáš Rozmahel 2, Zdeněk Rozmahel , Holík, Škoda, Dočkal, asistence Pohl 3, Budín 2, Dačev 2, Burian, Jabůrek, Marek, Zdeněk Rozmahel, vyloučení 4:2, využití 0:2, v oslabení 0:0, rozhodčí Tanenberger, Scheiner, Trmač, 46 diváků, hráno na ZS v Boskovicích.
Jasným favoritem utkání byli hosté, což vyplývá z jejich postavení v tabulce a také z počtu hráčů, kteří k utkání přijeli. Domácích bylo pouze 12 a přesto hosty svou hrou a důrazem zaskočili. Ve 29. minutě vedli už 4:1. V tuto chvíli byl soupeř kombinačně i střelecky mimo hru. Bylo potřeba hosty opět vrátit do hry a to se domácím naneštěstí povedlo dvojnásobným vyloučením, které hosté dokázali využít. Pak už se hra otočila, hosté převzali otěže, sedli si na koně, vyhráli druhou třetinu a dvěma brankami ve třetí třetině utkání dovedli do jasného vítězství.

HC Zastávka - HHK Velké Meziříčí B 10:5 (3:0;3:4;4:1)
Branky Šedý 5, Bednář 2, Stromecký 2, Fišer, asistence Bednář 3, Roman Lesonický 3, Mikule 2, Burian, Fiala, Šedý - Kampas, Bradáč, Musil, Frühauf, Malec, asistence Malec, Navrátil, Chlubna, Střecha, Pokorný, Vyloučení 5:5, využití 1:0, v oslabení 2:1, rozhodčí Coufal, Komínek, P. Kříž, 30 diváků, hráno na ZS v Rosicích.
Celý zápas se hrál rychlý a kombinační hokej. Skóre otevřeli domácí a první třetinu vyhráli 3:0 a byli v ní tím lepším týmem. Druhá třetina začala v podobném tempu a nasazení, jako tomu bylo ve třetině první. Hosté dokázali dvěma rychlými góly náskok domácích snížit. Trochu zaskočení domácí však opět o gól odskočili, když nařízené trestné střílení proměnil domácí Bednář. Hosté se však s porážkou nehodlali smířit a srdnatě bojovali o každý puk. I díky tomu druhou třetinu vyhráli 4:3. Do třetí třetiny nastoupili aktivněji domácí a dalšími góly hosty přestříleli. Zúročili tak současnou dobrou formu a zaslouženě si doma ponechávají tři body. Výsledek tohoto utkání se tak stal jednoznačně překvapením kola.  

HC Veverská Bítýška - TJ Šerkovice 10:3 (2:3,2:0,6:0)
Branky Petr Hakl 2, Hrbáček 2, Vacek, Hajný, Žofka, Tvrdý, Beránek, Jaroš, asistence Petr Hakl 4, Žofka 2, Tvrdý, Václav Živný, Přemysl Živný, Vacek, Píša, Němčanovský, Jaroš, - Erik Fligl 2, Topalov, asistence Dudák, vyloučení 4:5, využití 2:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Loučka, Sibera, Vlček, 15 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Domácí se sice hned ve druhé minutě ujali vedení, ale celkově pojali první třetinu jako lehký trénink a soupeř toho náležitě využíval, takže do kabin se odcházelo za překvapivého stavu 2:3. Po změně stran se obraz utkání začal podobat původně předpokládanému scénáři odpovídajícímu postavení obou týmů v tabulce, ale proti byl jednak hostující gólman Tuháček, ale také značně vychýlená muška hráčů Veverské Bítýšky. Až poslední dvacetiminutovka tak rozhodla o jasném vítězství favorita a to především proto, že hostům už nezbývali síly na odpor, jelikož celé utkání odehráli pouze s deseti bruslaři na ledě. Hostitelé tak mohou být spokojeni s výsledkem a ziskem povinných tří bodů, ale v letošní sezóně už předvedli mnohem lepší výkony.

TJ Náměšť - HC RH Centrum Brno 5:2 (2:0;2:0;1:2)
Branky Toth 2, Ošmera, Bauer, Kalhotka, asistence Špiřík 2, Sázavský, Toman - Martin Kerbler, Ondrášek, asistence Špaček, Martin Kerbler, Zavřel, vyloučení 3:4, navíc Kalhotka (Náměšť) a Stloukal (Brno) 5+ 20 minut OK, proti hostům bylo nařízeno TS, které domácí neproměnili, využití nehlášeno, rozhodčí Dostál, Hrbek, Horký, 150 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.
Utkání dvou vedoucích mužstev soutěže začalo svižně. Oba celky si byly vědomy, že každou chybu bude soupeř trestat. Domácí se snažili důslednou obranou eliminovat útoky soupeře, což se jim dařilo. Hosté sice se do útoků tlačili, ale žádné velké šance si nevytvářeli. V 7. minutě šli domácí Tothem do vedení a hned vzápětí v 10. minutě Ošmera střelou od modré zvýšil na rozdíl dvou branek. Hrálo se slušně na obou stranách a hráči obou mužstev se plně věnovali vlastní hře a snažilis e hrát čistě a bez faulů. Ve druhé třetině se obraz hry nezměnil. Obě mužstva se hnala do útoku, a domácí chtěli další brankou utkání rozhodnout. Hostům se sice podařilo vstřelit branku, ale až po předchozím odpískání rozhodčího, důrazně se dožadovali u hlavního rozhodčího změny jeho verdiktu, což se jim však nepodařilo. Domácí se ještě více soustředili na hru a jejich snahu korunoval Bauer ve 36. minutě zvýšením vedení na rozdíl tří branek. Následně na to ve 40. minutě ještě Kalhotka zvýšil na 4:0. Domácí odcházeli do kabin s výsledkem velice spokojeni, což se nedalo říci o hostech. Ve třetí třetině se hosté hned od začátku snažili s pro ně nelichotivým výsledkem něco udělat, ale ve 45. minutě domácí Tothem zvýšili už na 5:0. To zřejmě bylo na hosty moc, proto se snažili hru domácích narušovat způsobem, který si domácí nechtěli nechat líbit. Z toho vyplývaly potyčky o osobní šarvátky. Po jedné z nich ve 49. minutě si oba aktéři šli odpočinout na dvě minuty. Bezprostředně nato za vzájemnou potyčku za brankou domácích šli domácí Kalhotka a hostující Stloukal předčasně pod sprchy. Hosté stále diskutovali s rozhodčími, a cítili být se poškozeni především po té, když jim rozhodčí neuznal domnělou branku, když se střela odrazila od horní tyčky. V 55. minutě se hostům podařilo konečně vstřelit první branku. Domácí si svým vedením a vyhlídkou na vítězství byli až příliš jisti, a toho hosté využili ke zkorigování pro ně alespoň trochu přijatelného výsledku vstřelením druhé branky v poslední minutě utkání.