2. kolo KSM, 18. - 20. 10. 2013 - sezóna 2013 / 2014

Zpět

HC V. Bítýška - SK Telč 6:2 (1:0;3:2;2:0)
Branky Hakl Petr 2, Němec, Živný Václav, Hrbáček, Vacek - Kubát, Tůma, asistence Žofka 2, Vacek 2, Živný Přemysl, Němec, Hajný, Tvrdý, Sokolovskij - Prášek, Šťastný, bez asistencí, rozhodčí Sobotka, Lainka, Vlček, vyloučení 10:9, využití 3:1, v oslabení 1:0. 40 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Poslední vzájemné měření sil  těchto dvou soupeřů proběhlo v tehdejším krajském přeboru II. třídy v únoru 2001 a tenkrát Veverská Bítýška zvítězila 4:1. A z vítězství se radovala i po dlouhých dvanácti létech.  Hrálo se ve vysokém tempu a s maximálním nasazením a až do 37. minuty i s prakticky vyrovnaným skóre. Domácím se však podařilo během dvou minut proměnit své přesilové hry a jít do vedení 4:2.  A když pak ve 45. minutě zvýšil ve vlastním oslabení Václav Živný již na 5:2, bylo o majiteli tří bodů definitivně rozhodnuto. Hosté ale ukázali, že hokej hrát umí a budou míchat pořadím na čele tabulky. K vysoké úrovni zápasu přispěla i trojice rozhodčích, která předvedla výkon bez výraznějších chyb.

HC Zastávka - TJ Náměšť 3:10 (2:2;0:4;1:4)
Branky Šedý, Mikule, Fišer, asistence Fišer, Stromecký - Sázavský 3, Krčál 2, Toman 2, Bauer, Strnad, Kejda, asistence Toth 2, Oberreiter 2, Pálka, Strnad, Kejda, Toman, Špaček, Pejchal, vyloučení 9:8, navíc Gross (Zastávka) 10 minut OT, Knotek (Zastávka) 10 minut OT, Ševčík (Zastávka) 5 minut + TH, využití 2:5, rozhodčí Coufal, Antonin, Lainka, 80 diváků, hráno na ZS v Rosicích.
Utkání mělo celý zápas vysoké tempo. Hrál se pohledný a v první třetině i vyrovnaný hokej a tomu odpovídal i stav 2:2. Ve druhé třetině se přiostřovalo v osobních soubojích a docházelo tak k častým vyloučením. Častěji to bylo na straně domácích a díky nabídnutým, a poté i využitým přesilovkám, dokázali hosté odskočit na rozdíl čtyř branek. Ve třetí třetině měli hosté jasnou převahu a skóre stále navyšovali až na konečných 10 branek. Zaslouženě si odvážejí tři body za vítězství.  

HLC Bulldogs Brno - HC RH Centrum Brno 0:11 (0:2;0:5;0:4)
Branky hosté Kerbler Martin 3, Ondrášek 2, Stanček, Grepl, Navrátil, Špaček, Kerbler Leopold, Stloukal - asistence Kerbler Leopold 3, Stanček 2, Špaček 2, Šetek 2, Čaňo, Zubíček, Ondrášek, Grepl, vyloučení 3:3, využití 0:0, rozhodčí Trmač, Tanenberger ,30 diváků, hráno na ZS v Boskovicích.
Bulldoci se na utkání s dvojnásobným vítězem soutěže těšili, ale nemoc a pracovní povinnosti jejich stav zdecimovaly na použitelný počet hráčů deset. Když se k tomu přidá střelecká nemohoucnost, rychle pak ubývají i síly. Hosté v plném počtu mohli excelovat a také se jim to povedlo. Už po první třetině si hosté už stanovovali vlastní cíle, jako bylo dát 10 gólů a udržet nulu. Oba splnili. Domácí po vzoru tenistů musí na toto utkání zapomenout, protože příští sobotu se utkají s dalším favoritem TJ Náměšť na jejich stadionu.

HC Sokol Křižanov - TJ Šerkovice 7:8 (4:2;2:6;1:0)
Branky Komínek Aleš 3, Suchý 2, Komínek David, Vondráček, asistence Bílovský 2, Nedoma 2, Jíra, Komínek Aleš, Malý - Pospíšil 3, Flígl Jiří 2 (z toho jedna ze samostatného nájezdu - TS), Krejčí, Moučka, Sís, asistence Krejčí 3, Chmelíček 2, Pospíšil, Schramek, vyloučení 10:8, Šerkovice využily TS, rozhodčí Fiksa, Lisa, Jirčík, 40 diváků, hráno na ZS ve Velké Meziříčí.
Pohledné utkání s mnoha góly, ale také s řadou vyloučených na obou stranách. V první třetině dali domácí gól již ve 2 minutě. Soupeř vyrovnal v 6. min. při samostatném nájezdu, mezi betony domácího brankáře a na konci třetiny byl velmi příjemný stav pro domácí - 4:2. Během první třetiny také bylo mnoho  vyloučených, ale jen s malými tresty - 6:4 bez využití. Ve druhé třetině hosté hráli bez vyloučení, zklidnili hru a domácí mužstvo, kterému se vůbec nedařilo, převálcovali 2:6. Ve třetí třetině domácí tým tlačil na soupeře ze Šerkovic, byl herně daleko lepším týmem, ale střely šly až na jedinou výjimku vždy do brankáře hostů, Hostům se podařilo zvládnout i hru v play-of, když domácí ve snaze vyrovnat a získat tak alespoň šanci na samostatné nájezdy, odvolali na konci brankáře, ale hostům se se štěstím podařilo nad domácím Křižanovem vyhrát. 

HHK V. Meziříčí B - HC Sp. V. Bíteš B 3:5 (1:1;2:2;0:2)
Branky Malec, Peterka, Křípal, asistence Barák, Vrána, Kampas M., Kudláček M. - Škoda J. 2, Burian, Dočkal, Rozmahel Tomáš, asistence Budín, Rozmahel Z, Škoda Jiří, Dočkal, Dačev, Komínek, Marek, vyloučení 13:9, navíc Barák (V. Meziříčí) 10 minut OT za nesportovní chování, Burian 5 + 20 minut OK za vražení na hrazení a Škoda M. (oba V. Bíteš) 10 minut OT za hrubost, využití 1:2, v oslabení 0:0, rozhodčí Klouda, Horký, Rous, 35 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí
Zasloužené vítězství Bíteše. Domácí hráči k nesourodé hře přidali navíc zbytečná vyloučení a hrubky v rozehrávce ve vlastním pásmu. Hosté sice herně o moc nevynikali, ale chyb dělali podstatně méně a ty soupeřovy dokázali trestat. Poprvé se to na skóre projevilo v 17. minutě, když vyloučení Vrány zužitkoval Burian. Hokejistům HHK se ale ještě do přestávky podařilo vyrovnat. Minutu před koncem vyražený puk trefil Malce a vzápětí zapadl za Loukotova záda. Bíteš se dostala znovu do vedení tři minuty po začátku prostřední části zásluhou Tomáše Rozmahela. O další tři minuty později už byl ovšem stav zápasu opačný. Nejprve Peterka prostřelil od modré vše, co mu stálo v cestě a vzápětí na to využil třetí útok domácích početní výhodu. Na konci pěkné kombinace byl Křípal. Do šaten se šlo nakonec opět s remízou. Ve 37. minutě Bítešští potrestali další chybu protivníka a Dočkal nedal Kočímu žádnou šanci. Poslední třetina tak slibovala dramatické rozuzlení. To však vzalo za své už v její první půli. Ve 43. minutě po dalším kiksu domácí obrany dává Jiří Škoda na 4 : 3 a o šest minut později stejný hráč využívá přesilovku. Až od této chvíle začínají meziříčští konečně bojovat o výsledek. Střelecká nemohoucnost včetně nevyužitého přečíslení 5 na 3 a důrazná obrana hostů jim však už žádný gól nedovolili.