3. kolo KSM, 25. - 27. 10. 2013 - sezóna 2013 / 2014

Zpět

HHK V. Meziříčí B - SK Telč 4:2 (0:0;2:0;2:2)
Branky Jiří Kampas, Libor Střecha, Martin Kudláček, Křípal, asistence Hubl 2, Pokorný, Šoukal, Libor Střecha - Tůma, Šťastný, asistence Sokolík, Kret, vyloučení 4:9, využití 1:0, v oslabení 0:0, střely na branku 45:35, rozhodčí Ryšavý, Obrtel, Lukáč, 32 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Oba týmy se velice dobře znají z působení v předchozích ročnících krajské soutěže a tak se od začátku zápasu hrál svižný hokej bez nějakého vzájemného vyčkávání. V úvodní části se však diváci gólu nedočkali, protože obě mužstva pozorně bránila. Svědčí o tom i poměr střel 7:9. Ve druhé části byli šťastnější domácí hráči, kterým se podařilo skórovat hned dvakrát. Nejprve se prosadil ve 23. minutě Jiří Kampas a o 13 minut později zvýšil na 2 : 0 Libor Střecha. I když se hosté neustále tlačili do zakončení, zkorigovat výsledek se jim nedařilo. Přispíval k tomu nemalou měrou i pozorný Šeba v bráně HHK. Kapituloval až ve třetí třetině, ale na branku Telče dokázali meziříčští vždy po chvíli odpovědět dalším gólem ve 42. minutě Tůma na 2:1, ve 45. minutě Martin Kudláček na 3:1, v 51. minutě hostující Šťastný snížil na 3:2 a v 55. minutě Křípal poslední brankou upravil na konečných 4:2. Více už toho do konce zápasu hostující hráči nedokázali. Jednak díky bojovnému výkonu soupeře, a také kvůli svojí nedisciplinovanosti, kdy se na trestné lavici vystřídali celkem pětkrát.

TJ Šerkovice - HC Sp. V. Bíteš B 2:4 (0:1;1:0;1:3)
Branky Císař, Martin Fligl, asistence Chmelíček - Tomáš Rozmahel, Budín, Škoda, Burian, asistence Zdeněk Rozmahel 2, Dačev, Tomáš Rozmahel, Marek, vyloučení 7:7, využití 0:0, v oslabení 0:1, rozhodčí Tannenberger, Scheiner, Trmač, 25 diváků, hráno na ZS v Boskovicích.
Domácí jen se dvěma pětkami čelili zpočátku lépe bruslícím a hokejovějším bítešským. Ne, že by si nevytvářeli šance, ale hosté jich měli v první části hry určitě víc. Ti však využili jen jedinou, navíc v době, kdy to nikdo moc nečekal. Ve vlastním oslabení se trefil Tomáš Rozmahel. V prostřední části se obraz hry změnil. Více ze hry a i více šancí měli hráči Šerkovic, ovšem naložili s nimi macešsky. Jedinou trefu zaznamenal Císař po hezké individuální akci. Vyrovnané skóre dávalo tušit napínavé třetí dějství. Ve 47. minutě svou střelu umně ukryl za obránce Budín a hosté šli opět do vedení. Domácí se velmi snažili s výsledkem něco udělat, také hosté se nenechávali zahanbit a tak se hrál hokej nahoru-dolů. Ovšem veškeré šance skončily buď selháním střelců, nebo výbornými zákroky brankářů - domácího Tuháčka a hostujícího Loukoty. Rozhodnutí o vítězi přišlo až v samotném závěru, kdy na přelomu 58. a 59. minuty během 31 vteřin skórovali hostující Škoda a Burian. Devatenáct vteřin před koncem ještě za domácí snižoval Martin Fligl.

HC Sokol Křižanov - HC RH Centrum Brno 5:10 (1:6, 1:2, 3:2)
Branky Hudeček, Aleš Komínek, Malý, Nedoma, Vidlák, asistence Lukáš Musil, Nedoma - Leopold Kerbler 3, Martin Kerbler 3, Ondrášek 2, Grepl, Špaček, asistence Grepl 3, Čaňo 2, Leopold, Kerbler, Martin Kerbler, Tobiáš, Špaček, vyloučení 6:8, využití 1:1, v oslabení 0:0,rozhodčí Pekárek, Capouch, Habásko, 20 diváků, hráno na ZS ve velkém Meziříčí.
Pohledné utkání hlavně ze strany hostů s mnoha góly, slušné utkání s minimem vyloučených hráčů na obou stranách. V první třetině přišel famózní nástup hostů z Brna, kteří dali domácím v prvních střídáních 4 rychlé góly. Ve 2. min. vedli hosté 2:0, na začátku 3. min. již 3:0 a ve 4. min. již 4:0. Domácí se trochu vzpamatovali v 8. min., ale z následujícího protiútoku byl stav již 5:1 a v podstatě bylo o výsledku utkání rozhodnuto. První třetina ukončena za stavu 6:1 ve prospěch hostů. Ve druhé třetině byla hra vyrovnanější. Domácí tým se více snažil, ale stejně tuto třetinu prohrál 1:2. V poslední třetině hosté hráli své potřebné pro jistou výhru, domácí tým zvýšil své úsilí, částečně zkorigoval výsledek utkání, ale nakonec domácí prohráli 5:10. Bylo to velmi slušné utkání, bez fyzických kontaktů, kdy soupeř předváděl velmi kvalitní hokej s výbornými přihrávkami a kvalitním zpracováním puku. Domácí tým nebyl schopný s kvalitní hrou soupeře udržet krok a zaslouženě prohrál. Domácím nelze upřít snahu vyrovnat se s kvalitní hrou hostů, ale daný výsledek je vzhledem k prvním minutám zápasu pro domácí velmi přijatelný.

TJ Náměšť - HLC Bulldogs Brno 9:2 (3:1;4:0;2:1)
Branky Oberreiter 4, Michal Sázavský 2, Kejda 2, Pejchal, asistence Špiřík 3, Toman 2, Tóth 2, Pejchal, Kejda, Krčál, Bauer, Ošmera - Mareček, Jiráček, bez asistencí, vyloučení 1:4, navíc Náměšť (Sázavský) 25 minut TH a hosté jednou trest 4 minuty, 10 minut OT a 20 minut OK, využití nehlášeno, rozhodčí Lainka, Sobotka, Kacetl, 95 diváků, hráno na ZS v Náměšti n. Osl.
Hosté přijeli jen s deseti hráči, už proto se od začátku snažili udržet co nejpřijatelnější skóre, což se jim dařilo do 26. minuty. V dalším průběhu utkání se domácí hráči snažili stále více na ledové ploše prosazovat a už po skončení druhé třetiny bylo o výsledku utkání prakticky rozhodnuto. Domácí tak splnili povinnou roli favorita a v utkání zaslouženě zvítězili.

HC V. Bítýška - HC Zastávka 1:0 po samostatných nájezdech (0:0;0:0;0:0 - 1:0 na nájezdy)
Branka Václav Živný, vyloučení 4:4, využití 0:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Dostál, Brabec, Vlček, 30 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Ve Veverské Bítýšce se musel hrát hokej šedesát roků, než se zrodil výsledek 0:0 po základní hrací době. Ne, že by obě mužstva neměla dostatek šancí, ale proti byli jednak vynikající gólmani, brankové konstrukce a poměrně nekvalitní led, kterému stávající letní teploty vůbec nesvědčí. Domácí brankář Švaříček zůstal nepřekonán i v samostatných nájezdech a zajistil tím svému celku bod navíc. Hosté předvedli výborný výkon a místy byli určitě lepším týmem.