4. kolo KSM, 1. - 3. 11. 2013 - sezóna 2013 / 2014

Zpět

HC Zastávka - SK Telč 5 : 4 po samostatných nájezdech (0:0;2:2;2:2; 1:0 samostatné nájezdy)
Branky Luděk Rouš, Stromecký, Smutný, Mikule, rozhodující nájezd Fišer, asistence Šedý, Bednář, Vopálka, Mikule,  Fišer - Kubát, Tůma, Sokolík, Tomáš Havlík, asistence Salanda, Sokolík, Smejkal, Štastný, vyloučení 9:11 využití: 1:1, v oslabení 0:1, rozhodčí Kolečkář, Kříž, Sýkora, 35 diváků, hráno na ZS v Rosicích.  
Od první minuty mohli diváci sledovat pohledný a rychlý hokej. V první třetině byli domácí častěji vylučováni, i díky tomu byli hosté lepším týmem. Ve druhé třetině se hra vyrovnala a začaly padat i branky. První gól se podařilo vstřelit hostům, domácí však dokázali skóre vždy srovnat. Poslední třetina začala rychlým gólem hostů, ale domácím se dvěma góly podařilo utkání otočit. Do konce utkání zbývalo pět minut, když domácí hráč fauloval. Nabídnutou přesilovku dokázal soupeř využít a střelou od modré vsítil vyrovnávací gól. Do konce třetiny se už nic zásadního nestalo a na řadu tak přišly samostatné nájezdy, pro domácí v této sezóně již potřetí. Na první nájezd se rozjel hráč hostí, ale neproměnil. Stejně neúspěšní byli i další hráči. Na poslední a teď už víme, že rozhodující nájezd, se postavil kapitán domácích, který nekompromisní střelou, nad rameno brankáře, utkání rozhodl. 

HLC Bulldogs Brno - HC Veverská Bítýška 4:5 (0:2;1:2;3:1)
Branky Dolníček 2, Jirásek, Nešpůrek, asistence Jirásek, Buček, Bartoněk - Němčanovský 2, Sokolovskij, Přemysl Živný. Němec, asistence Přemysl Živný, Václav Živný, Jaroš, Slanina, Němec, vyloučení 5:6, využití 0:1, v oslabení 0:0, rozhodčí, Scheiner, Trmač, 29 diváků, hráno na ZS v Boskovicích.
Hosté v úvodní třetině ukázali domácím, jak se mají proměňovat šance, a vyhrávali 2:0. V druhé části přidali další dvě branky a zdálo se, že brankář hostů Jan Švaříček má nakročeno k druhé vychytané nule. Domácí naštěstí nehodili pověstnou flintu do žita, dál bojovali, protrhli střeleckou smůlu a utkání v závěru zdramatizovali. 38 vteřin před koncem za stavu 4:5 byl vyloučen hráč hostí, domácí odvolali brankáře, vyhráli vhazová-ní, puk dostali k hráči mezi kruhy, který ostrou střelou hostující branku minul. Puku se zmocnili hosté, už ho domácím nepůjčili a tak si z města Boskovic odvážejí 3 body. Bylo to slušně hrané utkání, a jak se shodli oba kapitáni, odpovídalo svým projevem skutečně krajské soutěži mužů. Pochvalu zaslouží oba rozhodčí, kteří utkání opravdu řídili.

TJ Náměšť - HC Sokol Křižanov 6:5 (1:1;0:2;5:2)
Branky Toman 3, Slavík, Kejda, Krčál, asistence Bauer 4, Pálka 2, Kalhotka, Pejchal, Fiala - David Komárek 3, Bílovský 2, asistence Nedoma, Ondráček, Kotík, Musil, vyloučení 4:6, bez využití, rozhodčí Fiksa, Jirčík, P. Lisa, 100 diváků, hráno na ZS v Náměšti n.Osl.
Hosté se na domácí náležitě připravili. Hráli lepší a pohlednější hokej, který také dokázali vyjádřit brankami, takže po druhé třetině překvapivě, ale zaslouženě vedli 1:3. Po řádném rozboru situace v  kabině domácí hráči nastoupili proti hostům s daleko větším nasazením a výsledkem byly čtyři vstřelené branky během osmi minut. Ukolébáni tímto stavem domácí opět poněkud polevili a hosté toho využili ke srovnání skóre. Nakonec se však domácím tři minuty před koncem podařilo vstřelit vítězný gól, a byli tak rádi, že v tomto utkání vítězství strhli na svou stranu. Hosté zasluhují pochvalu za předvedenou hru, zvláště pak jejich brankář Vladimír Vik, který svůj tým výrazně podržel.

HC Sp. Velká Bíteš B - HC RH Centrum Brno 2:7 (0:1;1:3;1:3)
Branky Dočkal, Urbánek, asistence Pohl 2 - Martin Kerbler 2, Šetek 2, Grepl, Stloukal, Špaček, asistence Stloukal 2, Grepl 2, Vašíček 2, Martin Kerbler, Ondrášek, vyloučení  4:3, bez využití, rozhodčí Brabec, Horký, Zháňal, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Vedoucí celek soutěže si přijel do Bíteše odvést další body. Začátek utkání však patřil domácím, kteří se dostávali do hodně slibných šancí, ovšem ani Urbánek ani Budín svoje velké příležitosti nevyužili. A tak přišel trest a pět minut před koncem první třetiny hosté zavřeli domácí v obraném pásmu a svůj tlak využili ke vstřelení ve vedoucí branky. Na začátku druhé třetiny vyrovnal parádní střelou pod víko Dočkal, ale od té doby už diktoval tempo jen soupeř. V krátkém sledu vstřelil další tři branky a dál nutil bezzubé domácí k chybám. Stav po dvou třetinách tak byl 1:4. Brněnští i ve třetí třetině určovali tempo hry a zvyšovali i skóre až na hrozivých 1:7. Domácím se sice na konci zápasu ještě zásluhou Urbánka podařilo snížit na konečných 2:7, ovšem na jasnou výhru hostů to už nemělo žádný vliv.

HHK Velké Meziříčí B - TJ Šerkovice 8:2 (1:1;2:1;5:0)
Branky Martin Kampas 2, Tůma, Barák 2, Šoukal, Jiří Kudláček, Malec, asistence Pokorný 2, Vrána 2, Peterka, L. Střecha 2, Navrátil, Malec, J. Kampas, Hubl - Petr Krejčí, Pospíchal, asistence Jiří Fligl, Radek Krejčí, V. Pokorný, vyloučení 6:9, navíc Pokorný (V. Meziříčí) 10 minut OT za zákrok do oblasti hlavy a krku, využití 5:1, v oslabení 0:0, poměr střel 65:15, rozhodčí Doležal, Bláha, Lepeška, 40 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Od úvodních minut opanovalo led domácí mužstvo. V zakončení ale bylo velmi nedůrazné, a svoje si odváděl i Tuháček v brance hostí. A tak se na první zápis ve skóre čekalo až do 12. minuty, kdy přesilovkovou kombinaci zakončil tečí Tůma. Žádný brankostroj HHK se však nerozjel. Právě naopak. I šerkovickým se totiž podařilo využít početní výhodu a Petr Krejčí určil výsledek po první části. Stejný obraz hry pokračoval i po přestávce. Rozdíl byl pouze v tom, že meziříčským se podařilo do poloviny zápasu odskočit o dvě branky. Bylo to zásluhou další tečované střely, tentokrát Martinem Kampasem a přesnou ránou k tyči od Šoukala. Tři minuty na to se ovšem podařilo z ojedinělého útoku snížit hostujícímu Pospíchalovi a Šerkovice byly rázem znovu v kontaktu. Rozhodujícím okamžikem utkání se pak stala hned úvodní minuta závěrečné třetiny. V pokračující přesilovce byl úspěšný domácí Křípal, a na tento rozdílový gól už hráči Šerkovic nedokázali odpovědět. A když dostali ve 48. minutě pátou branku, bylo o výsledku rozhodnuto. S pokračujícím úbytkem sil již nedokázali odolávat soustavnému tlaku béčka HHK a do konce zápasu se už hrálo jen o výši skóre.