5. kolo KSM, 8. - 10. 11. 2013 - sezóna 2013 / 2014

Zpět

TJ Šerkovice - SK Telč 2:7 (0:4;2:3, ukončeno po druhé třetině)
Branky: Moučka, Martin Fligl, asistence Čermák, Moučka - Sokolík 2, Kret, Kubát, Koreš, Tůma, Šťastný, asistence Šťastný 2, Šindler, Kubát, Tůma, Sokolík, Prášek, vyloučení 5:4, využití 0:2, v oslabení 0:0, rozhodčí Tanenberger, Scheiner, Trmač, 15 diváků, hráno na ZS v Boskovicích.
Od samého začátku utkání domácí Šerkovice čelily převaze hostů. Hráči Telče byli rychlejší, hokejovější, snadno se dostávali do útočného pásma a často zakončovali. Už v šesté minutě to bylo 0:2. Na konci první části hry to bylo 0:4 a vzhledem k výkonu domácích nikdo z hrstky diváků asi nemohl očekávat nějaký obrat v dalších částech hry. Ve druhé třetině se obraz hry nezměnil. Hosté hráli v pohodě, vědomi si své převahy. Domácí sice vstřelili dvě branky, přesto do šaten odcházeli s pětibrankovým mankem. Při odchodu rozhodčích z ledu, kdy už téměř všichni funkcionáři mužstev a hráči byli v šatnách, však došlo k jejich údajnému napadení ze strany diváka a poté bylo utkání ukončeno. Je to zvlášť politováníhodné vzhledem k tomu, že utkání probíhalo naprosto v klidu, bez emocí na obou stranách (na vyloučené to bylo 5:4 za naprosto běžné fauly). O konečném výsledku tohoto pohodového zápasu tak, bohužel, bude muset rozhodovat STK.

HC RH Centrum Brno - HHK Velké Meziříčí B 6:0 (2:0;3:0;1:0)
Branky: Špaček 2, Martin Kerbler, Navrátil, Vašíček, Šetek, asistence Zavřel 2, Grepl 2, Leopold Kerbler, Kopa, Zubíček, Ondrášek, Špaček, vyloučení 15:7, navíc Vašíček (RH Centrum) 5+OK (20 minut) za hrubost, Střecha a Frühauf (oba V. Meziříčí) 5+OK (20 minut) za hrubost a faul kolenem a Malec (V. Meziříčí) 10 minut OT, využití 2:0, rozhodčí Lerch, Linhart, hráno v HHDaM v Brně.
Už výsledek a počet dosažených branek napovídá, jak utkání probíhalo. První dvě třetiny se hrálo ve velmi bojovném a svižném tempu, které vydrželo do konce druhé třetiny, a kde jasně dominovali domácí, třetí třetina se změnila spíše v bojiště, kde zkušenější hráči domácích reagovali na provokace hostů zbytečným oplácením a tím pádem i častému vyloučení, tak se hrálo povětšinu poslední části v oslabení, a jelikož hostující mužstvo se spíš jak na hokej soustředilo na osobní souboje, skončilo utkání s výsledkem tak, jak skončilo.

HC Sp. Velká Bíteš B - TJ Náměšť 3:4 (1:0;1:2;1:2)
Branky: Pohl, Burian, Budín, asistence Burian, Dačev, Dočkal - Špiřík, Sázavský, Krčál, Strnad, asistence Slavík, Kalhotka, Tóth, Fiala, Špiřík, vyloučení 8:7, navíc Pohl (V. Bíteš) a Kalhotka (Náměšť) 2+10 minut OT, využití 1:1, v oslabení 0:0, v čase 50:48 nařízeno proti Náměšti TS, které proměnil Budín, rozhodčí Fiksa, P. Lisa, Vlček, 100 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Velmi kvalitní hokejové derby jak se patří, se odehrálo ve Velké Bíteši, kam přijela Náměšť odčinit loňskou překvapivou porážku. Už po 48 vteřinách šli domácí do vedení po přesné střele Pohla, který po parádní souhře nachytal hostujícího brankáře nepřipraveného. Domácí velice dobře bránili a nepouštěli hosty téměř do žádných šancí, naopak sami zahrozili, když střelu Budína neudržel hostující brankář a odražený kotouč jen těsně minul hostující svatyni. Poté se hra vyrovnala i díky zbytečným a hloupým vyloučením domácích hráčů. Ovšem ani téměř minutovou přesilovku 5 na 3 hosté, i díky výbornému bráněni, využít nedokázali a tak první třetinu těsně vyhráli domácí. Druhá třetina začala náporem hostů, ale skvěle chytající domácí brankář Loukota všechny šance bravurně zneškodnil. Naopak v přesilové hře zvýšil svým důrazem v brankovišti domácí vedení Burian. Ovšem za další dvě minuty dokázali hosté také využít přesilovou hru, a když o dalších 48 vteřin později vstřelili vyrovnávací branku, třetí třetina plná zvratů mohla začít za vyrovnaného skóre.
Prvních osm minut bylo téměř bez šancí, ovšem pak si domácí hráči vypracovali tři téměř stoprocentní  příležitosti, ale ani jedno přečíslení nedokázali proměnit. Deset minut před koncem si hostující hráči vyšlápli na jednoho z nejlepších hráčů domácích Pohla a po vzájemné potyčce (kdy domácího hráče atakovali dva hostující hráči), byli do konce utkání vyloučeni domácí Pohl a hostující Kalhotka. Ani to domácí neodradilo od dalšího útočení a následně bylo při hře 4 na 4 nařízeno trestné střílení proti hostům za faul na unikajícího Budína, který ho s přehledem proměnil. Další veledůležitý okamžik se odehrál o dvě minuty později, kdy hostující brankář neudržel střelu Komínka a následnou dorážku Škody rozhodčí neuznal pro předchozí přerušení, kdy ztratil kotouč z dohledu. Nutno podotknout, že rozhodčí zapískal téměř současně, kdy kotouč hostujícího brankáře trefil. Jak dokáže být hokej krásný a zároveň krutý ukázala 57. minuta, kdy nejdříve vhazování v útočné třetině vyhrál snad za hranicí pravidel hostující útočník a Krčál střelou mezi kruhy vyrovnal. A nakonec do třetice zafungovalo dnešních „prokletých“ 48 vteřin, kdy přesnou střelou od modré rozhodl zápas hostující Strnad, který využil nepřehledné situace před domácí brankou. Při konečné power-play už domácí ve slibné příležitosti jen nastřelili svého hráče, který clonil před brankou, a tak si všechny body, i když s nejen velkým štěstím, odvezli hosté.

HC Sokol Křižanov - HC Veverská Bítýška 6:3 (0:1;2:2;4:0)
Branky: Aleš Komínek 2, Bílovský 2, Vondráček, Suchý, asistence David Komínek 2, Smejkal 2, Hudeček, Vondráček - Jaroš, Píša, Hakl, asistence Žofka, Hakl, Hauzner, vyloučení 3:3, využití 1:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Brabec, Hrbek, Mejzlík, 30 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Oboustranně pohledné utkání, opět s více góly, slušné zápas s minimem vyloučených hráčů na obou stranách. V první třetině se dlouho hrál solidní hokej bez gólů, s minimem vyloučených (pouze 2:1, bez využití). Až v 16. minutě se podařilo hostům vstřelit první gól. Ve druhé minutě druhé třetiny domácí vyrovnali a ve 29. minutě vedli 2:1. Ve 34. minutě šli ale hosté dvěma góly během čtyř minut opět do vedení. Stav po druhé třetině byl 3:2 pro hosty. Ve třetí třetině se hrál dál pohledný hokej, ale dlouho bez branek. Až v 50. minutě byl vyloučen hráč hostujícího týmu a domácím se podařilo přesilovku využít. Až do konce 57. minuty nebylo o vítězi utkání rozhodnuto. Bojovalo se na obou stranách až do konce utkání. V závěru se domácím povedl husarský kousek, když během 58. minuty vstřelili hostům dvě branky. Hosté se sice pokusili zvrátit výsledek, odvolali brankáře, hráli power-play, ale domácím se povedlo dát do prázdné branky další gól a poprvé v této sezóně vyhráli. 

HC Zastávka - HLC Bulldogs Brno 10:7 (4:3;3:2;3:2)
Branky: Šedý 3, Bednář 2, Kubiš 2, Mikule, Fišer, Gross, asistence Šedý 2, Bednář 2, Vopálka 2, Mikule, Fišer, Burian - Marčík 2, Jirásek 2, Dolníček, Sahaj, Nešpůrek, asistence Šebor 3, Irein, Mareček, Pospíchal, vyloučení 5:4, využití 1:0, v oslabení 1:0, rozhodčí Beneš, Komínek, Husák, 50 diváků, hráno na ZS v Rosicích.  
Od první minuty si diváci přišli na své a mohli sledovat pohledný a na góly velmi bohatý hokej. O tom svědčí i sedm vstřelených branek v první třetině Hosté začali aktivně a domácí tým zaskočili rychlým gólem hned ve druhé minutě. Netrvalo dlouho a časomíra ukazovala stav 0:2. Domácí se však nevzdávali a svým aktivním přístupem dokázali utkání vyrovnat a nakonec se jim podařilo první třetinu vyhrát. Ve druhé třetině domácí odskočili na rozdíl dvou gólů, ale tentokrát zase hosté dokázali utkání, a to díky chybám domácích, vyrovnat na 5:5. Domácí mladý tým dále bojoval a získával si postupně ve hře převahu a díky tomu dokázal utkání dovést do vítězného konce. Poprvé v této sezóně mohou domácí slavit zisk 3 bodů.