6. kolo KSM, 15. - 17. 11. 2013 - sezóna 2013 / 2014

Zpět

HLC Bulldogs Brno - SK Telč 1:12 (0:5;1:2;0:5)
Branky Pospíchal, asistence Sahaj, Šebor - Tůma 3, Kret 2, Kubát 2, Šťastný 2, Taras, Sokolík, Šindler, asistence Sokolík 3, Kret 2, Kubát 2, Smejkal 2, J. Havlík 2, T. Havlík, Šindler, Novák, Tůma, Němec, vylou-čení 4:6, využití 1:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Scheiner, Trmač, Ševčík, 19 diváků, hráno na ZS v Boskovicích.
Domácí přivítali na svém ledě nového účastníka soutěže - SK Telč. Ten přijel v plné palbě, tedy s třemi kompletními útoky. Od úvodního vhazování hosté ukázali, že naši soutěž opět posouvají o stupínek výš, a předváděli rychlý kombinační hokej. Svoji převahu poprvé zúročili v páté minutě, a třetinu vyhráli 5:0. Domácí ve druhé třetině srovnali krok, dostávali se více do šancí, a třetina skončila 1:2. V závěrečné třetině hosté neusnuli na vavřínech, ale přidali dalších pět kousků a odvážejí si jednoznačné vítězství. Oba týmy se celou dobu věnovaly hokeji, rozhodčí vylučovali jen za běžné přestupky. Přesto, že výsledek hovoří jednoznačně, i domácí si utkání užili.

HC Zastávka - HC Sokol Křižanov 7:3 (1:1;2:0;4:2)
Branky Mikule 2, Luděk Rouš, Šedý, Vopálka, David Rouš, Bednář, asistence Šedý 2,  Mikule 2, Bednář, Stehlík, Vopálka, Matal - Bílovský 2, Smejkal, asistence David Komínek, Bílovský, vyloučení 11:11 využití 2:3, v oslabení 1:0, rozhodčí Doležel, Komínek, Kříž, 32 diváků, hráno na ZS v Rosicích.
Domácí začali utkání rychlým gólem hned v první minutě. V dalších minutách soupeře přebruslovali, ale ten dokázal v polovině první třetiny utkání vyrovnat, a tak se šlo do kabin za stavu 1:1. Druhá třetina byla herně docela vyrovnaná, góly však dával jenom domácí tým. Ten ve třetí třetině už vedl 5:1, ale soupeř využil pět minut před koncem utkání nejprve  přesilovku 5 na 3 a poté 5 na 4. Chvíli to vypadalo, že bude zase o co hrát, ale domácí tým žádné drama nepřipustil a dvěma góly utkání dovedl do vítězného konce. Zaslouženě si doma ponechal tři body za vítězství. 

HC Spartak Velká Bíteš B - HC Veverská Bítýška 2:3 po samostatných nájezdech (1:1;0:1;1:0, 0:1 samostatné nájezdy)
Branky Dačev, Jabůrek asistence Dočkal - Němčanovský, Sokolovskij, rozhodující nájezd Hajný, asistence Jaroš, Hrbáček, Hajný, vyloučení 7:5, navíc Vacek (V. Bítýška) 10 minut OT za hrubost, využití 0:2, v oslabení 1:0, rozhodčí Lainka, Lisa, Jirčík, 50 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši
Proti oslabené Bítýšce, kteřá přijela pouze s jedenácti hráči, chtěli domácí odčinit nezdar z minulého utkání proti Náměšti. Ovšem tomu odpovídalo pouhých prvních pět minut, pak se začali osmělovat i hosté, kteří využívali nepřesných rozehrávek domácích. Z převahy nakonec vytěžili i vedoucí branku, vstřelenou z přesilové hry. Stejnou možnost měli i na konci první třetiny, ovšem po velké chybě, kdy jejich obránce nechal kotouč za sebou, vyrovnal domácí Dačev. Druhá třetina byla pokračováním obrazu té první, domácí se k mnoha šancím nedostávali, naopak hosté trpělivou hrou získávali převahu. Opět v přesilové hře se ujali vedení a domácí měli už jen jednu třetinu na to, aby s nepříznivým stavem mohli něco udělat. Vyrovnat se jim podařilo z nenápadné akce až sedm minut před koncem. Hned na to měli domácí velkou šanci skóre dokonale otočit, ale výborně chytajícího brankáře hostů se jim překonat nepodařilo. Bod navíc v dodatečných nájezdech získali hosté, neboť jako jediný svoji příležitost proměnil Hajný.

HHK Velké Meziříčí B - TJ Náměšť 5:2 (2:0;1:1;2:1)
Branky Filip Střecha 2, Libor Střecha, Křípal, Malec, asistence Frühauf 3, Filip Střecha, Jiří Kampas, Pokorný - Slavík, Pejchal, asistence Toman, Michal Sázavský, Kejda, vyloučení 4:8, využití 1:0, v oslabení 0:0, střely na branku 32:54, rozhodčí Honza, Bláha, Kacetl, 105 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Od prvních minut se hrál rychlý a důrazný hokej mezi tradičními soupeři. Náměšť potvrzovala roli favorita celé soutěže a každý její útok znamenal velké nebezpečí pro domácí obranu, za níž se celý zápas vyznamenával Jiří Štourač. Branky ale začali dávat domácí. Nejprve si ve 12. minutě, kdy hrála obě mužstva ve čtyřech, najel mezi kruhy Libor Střecha a prostřelil Aleše Sázavského v brance hostí. Minutu před koncem se podařil výpad třetí lajny domácích a po střele a dorážce bratří Kampasů přehodil ležícího gólmana Křípal. Ve stejném herním tempu pokračovala i druhá třetina. Útočné akce se přelévaly z jedné strany na druhou a až do 29. minuty zápasu vládli oba strážci branek. Utnul to až Slavík, jemuž se podařilo snížit střelou do odkryté domácí svatyně. Radost hostům vydržela jenom pět minut. Další hru ve čtyřech na obou stranách využili Frühauf s Filipem Střechou, a posledně jmenovaný upravil skóre po dvou třetinách opět na náskok o dva góly. Poslední část začala přesilovkou HHK a díky Malcovi odskočili domácí už o tři branky. O klid je o čtyři minuty později připravil náměšťský Pejchal a od této chvíle zasypávali hráči Náměště domácí branku jednou střelou za druhou. Nejenže z toho nic nevyprodukovali, ale navíc osm minut před koncem znovu neuhlídali dvojici Frühauf - Filip Střecha, kteří udělali za stavem utkání tečku. Náměšť se sice ani poté nevzdávala, ovšem její závěrečný nápor narušila dvě oslabení a zkorigovat stav už se jí tak nepodařilo.

HC RH Centrum Brno - TJ Šerkovice 15:3 (6:0;4:1;5:2)
Branky Šetek 3, Martin Kerbler 2, Navrátil 2, Jiří Tobiáš 2, Leopold Kerbler 2, Grepl 2, Špaček, Zubíček, asistence Špaček 5, Leopold Kerbler 4, Zavřel 3, Grepl 3, Čaňo 3, Martin Kerbler 2, Stanček 2, Badín 2, Vykouřil, Tobiáš, Šetek, Navrátil, Zubíček, vyloučení 5:1, navíc Pokorný (RH Centrum) 2 + 20 minut OK za nesportovní chování, využití 0:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Max, Linhart, Opravil, hráno v HHDaM v Brně.
Už výsledek a počet dosažených branek napovídá, jak utkání probíhalo. Jelikož soupeř se dostavil jen o desíti hráčích, nebylo pochyb o tom, jak výsledek asi dopadne a bylo otázkou času, jak dlouho hosté vydrží soustavný tlak domácích. Hostujícímu hráčům, které navíc svým nesportovním chováním oslabil kapitán, patří dík za to, že i přes vysokou porážku dokončili utkání bez výrazných excesů.